News , Guide

Mαρίνα Λεμεσού: Ένας μοναδικός χώρος για όλους

Ο απόλυτος προορισμός για φαγητό, διασκέδαση και ψώνια πάνω στη θάλασσα

Δημοσιεύτηκε στις 20 Ιουνίου 2024

Μια πραγματικά ολοκληρωμένη μαρίνα, τόσο σε επίπεδο ελλιμενισμού σκαφών όσο και σε επίπεδο διαμονής, υπηρεσιών εστίασης, διασκέδασης και άλλων δραστηριοτήτων, η Μαρίνα Λεμεσού, συμπληρώνει φέτος 10 χρόνια λειτουργίας. 10 ολόκληρα χρόνια… living on the sea!

Firth page_bottom image.jpg

Η Μαρίνα Λεμεσού αποτελεί την προέκταση της παλιάς πόλης της Λεμεσού. Βρίσκεται σε μία υπέροχη τοποθεσία, εκεί που το μπλε της θάλασσας, το γαλάζιο του ουρανού και ο ήλιος σμίγουν με την ιστορία, την αυθεντική φιλοξενία και το χαμόγελο. Εκεί που η θέα σου κόβει την ανάσα όπου κι αν στραφεί το βλέμμα, εκεί που θα ακούσεις τους ντόπιους να ψιθυρίζουν ιστορίες για το τότε και το σήμερα! Ένας χώρος ελεύθερης πρόσβασης για όλους και συνάμα ποιοτικής εξυπηρέτησης των κατοίκων αλλά και των χρηστών της.

10 ΧΡΟΝΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Η Μαρίνα Λεμεσoύ (Limassol Marina) πρωτοάνοιξε τις πόρτες της το 2014 (για το κοινό, στις 6 Ιουνίου 2014), αποτελώντας την πρώτη μαρίνα στην Κύπρο που προσέφερε δυνατότητες ελλιμενισμού υψηλού επιπέδου για ιδιοκτήτες superyacht. Διαθέτει 650 θέσεις ελλιμενισμού για πολυτελή σκάφη αναψυχής μήκους από 8 μέχρι 110 μέτρα. Η ταυτόχρονη ανάπτυξη εμπορικών χρήσεων σε έκταση 6.600 τ.μ., με εστιατόρια, καφέ, εμπορικά καταστήματα, υπηρεσίες yachting, καθώς και κατοικιών, σε έκταση 41.400 τ.μ., δημιούργησαν ένα έργο ξεχωριστό στην Ανατολική Μεσόγειο. Ένα έργο-ορόσημο κι ένα σύγχρονο αρχιτεκτονικό στολίδι πάνω στη θάλασσα!

Forth page_first image_left.jpg

Σήμερα, 10 χρόνια από τη δημιουργία της, η Μαρίνα Λεμεσού μετρά πολλές διακρίσεις, όπως Blue Flag Marina, Five Gold Anchor Platinum Marina, Smart and Sustainable Marina και International Clean Marina, ακόμα περισσότερα χαμόγελα των ανθρώπων που δένουν στις προβλήτες της, εκατοντάδες φωτογραφίες και βίντεο στα παγκόσμια κοινωνικά δίκτυα, αλλά και χιλιάδες ιδιοκτήτες κατοικιών που λιάζονται στην πισίνα τους… Εδώ μάλιστα αξίζει να σημειωθεί ότι το ποσοστό των πωλήσεων που αφορά τις 285 αποκλειστικές οικιστικές μονάδες πάνω στη θάλασσα έχει ξεπεράσει το 96%.

Second page_second image_right.png

Άλλωστε, η κοσμοπολίτικη Μαρίνα Λεμεσού έχει καθιερωθεί ως ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για απόκτηση κατοικίας στην Κύπρο και την ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου. Αποτελεί το μοναδικό αναπτυξιακό έργο που προσφέρει «ζωή πάνω στη θάλασσα» σε ετοιμοπαράδοτα διαμερίσματα και επαύλεις, ενώ το οικιστικό προϊόν της συνδυάζει κορυφαίες παροχές και υπηρεσίες. Υψηλών προδιαγραφών εγκαταστάσεις ελλιμενισμού, υπηρεσίες concierge, διαχείρισης ακινήτων και ενοικιάσεων, ενώ οι ιδιοκτήτες των επαύλεων και των διαμερισμάτων επωφελούνται από πληθώρα καταστημάτων, εστιατορίων και ψυχαγωγικών εγκαταστάσεων, γυμναστήριο και σπα, καθώς και από την παραλία που βρίσκεται μόνο μερικά βήματα μακριά από τις κατοικίες τους.

DINE ON THE SEA

Η Μαρίνα Λεμεσού είναι ένα σημείο στην πόλη ιδανικό για περπάτημα, καθώς στη διαδρομή σου απολαμβάνεις τη θέα της θάλασσας, του ουρανού και των κότερων. Ωστόσο, εκτός από ιδανικός τόπος για περπάτημα, είναι και ο απόλυτος προορισμός τόσο για έξοδο για φαγητό και ποτό όσο και για ψώνια, διαθέτοντας επιλογές για όλα τα γούστα και όλα τα βαλάντια! Ξεκίνα λοιπόν από το Café Calma (25051333/ www.cafecalma.com.cy), την ιδανική τοποθεσία για να ζήσεις μια αξέχαστη γαστρονομική εμπειρία σε ένα χαλαρωτικό και φιλόξενο περιβάλλον! Αποτελώντας μέλος των Carob Mill Restaurants, είναι ο ιδανικός προορισμός για πρωινό, μεσημεριανό γεύμα και δείπνο και το απόλυτο μέρος για να απολαύσετε τη μεσογειακή κουζίνα! Όσο δε για το Caffè Nero (25051209/www.caffenero.com.cy), είναι ένα καφέ ακριβώς δίπλα στο κύμα, με υπέροχη θέα και μοναδική φιλοσοφία που εστιάζει στον premium, χειροποίητο ιταλικό καφέ.

Forth page_second image_right.jpg

Πέρα από καφέ διαθέτει δροσιστικά ροφήματα, όπως fruit boosters και milkshakes, σνακ, παγωτά και γλυκά. Στο Epsilon Resto Bar (25051393/www.facebook.com/epsilonrestobar), μέλος της PNS Restaurant, θα σε εντυπωσιάσει τόσο η ατμόσφαιρα όσο και η θέα από τη βεράντα του! Πάρε θέση και απόλαυσε τις δελεαστικές επιλογές που θα βρεις στο μενού του, οι οποίες φέρνουν μια επιλογή από αυθεντικά μεσογειακά πιάτα με έξυπνες νότες διεθνούς fusion, και τις οποίες θα συνοδεύσεις με κοκτέιλ ή με κρασί από την εκτενή του λίστα αλλά και τις μουσικές επιλογές του DJ.

Στην ίδια αλυσίδα εστιατορίων ανήκει και το Gazebo Mare, (25051878/ www.facebook.com/GazeboMare), το μοναδικό beach bar που βρίσκεται στην παραλία Peninsula της Μαρίνας Λεμεσού. Ένας χώρος πολυτελής, που κερδίζει τις εντυπώσεις… ιδανικός για κάθε στιγμή της μέρας αλλά και βραδινή έξοδο. Εδώ θα ζήσεις μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία, με πιάτα διεθνούς κουζίνας, που περιλαμβάνουν από brunch επιλογές, δροσερές σαλάτες, ολόφρεσκα ψάρια, εξαιρετικές κοπές κρεάτων, μέχρι και σούσι. Τα εκλεκτά κρασιά και τα κοκτέιλ ολοκληρώνουν το σκηνικό.

Από την άλλη, επιλέγοντας το Hobo Mediterraneo (25051555/ facebook.com/HoboMediterraneo) οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας, θα απολαύσεις ποιοτικό καφέ, απολαυστικά επιδόρπια και εξαιρετικά μεσογειακά κυρίως πιάτα, συνοδευόμενα από ένα ποτήρι κρασί ή εύγευστα κοκτέιλ. Πέρα από την ίδια τη θέση του, ακριβώς απέναντι από το κύμα και τα πολυτελή γιοτ, η ίδια η αρχιτεκτονική του και η κομψή διακόσμησή του, το αναγάγουν στο απόλυτο μέρος για έξοδο με την παρέα.

JAMIE.ITALIAN.0297_preview.jpg

Σημείωσε όμως και το σύγχρονο casual Jamie Oliver Kitchen (25057575/ www.jamieoliverkitchen. com.cy), το εστιατόριο που σε ταξιδεύει στις γευστικές περιπέτειες του διάσημου και πολυταξιδεμένου σεφ Jamie. Σε ένα μοντέρνο και φωτεινό χώρο, με θέα τη θάλασσα, το Jamie Oliver Kitchen υπόσχεται ένα μενού γεμάτο δελεαστικά πιάτα, αλλά και το ιδανικό σημείο για βραδινό κοκτέιλ!

Το Marina Breeze (25051230/www.breezegroup.com.cy/ marinabreeze), επίσης αποτελεί έναν υπέροχο all day προορισμό, με ένα μενού εμπνευσμένο από τη διεθνή κουζίνα (για πρωινό, brunch, lunch και δείπνο), εντυπωσιακά κοκτέιλ φτιαγμένα από έμπειρους mixologists και την καλύτερη μουσική, για να διασκεδάσεις με την ψυχή σου! Διοργανώνει θεματικές βραδιές και after party με DJ Set.

Third page_first image_left.png

Η τελευταία (νόστιμη) προσθήκη στη Μαρίνα, είναι το MATA (25101618/ https://matalimassol. com), τo μοναδικό κορεάτικο εστιατόριο της Κύπρου, που σερβίρει αυθεντικά κορεάτικα πιάτα χρησιμοποιώντας παραδοσιακές συνταγές και υλικά κορυφαίας ποιότητας, μερικά από τα οποία εισάγονται απευθείας από την Κορέα. Το MATA συνδυάζει απολαυστικό φαγητό, εξαιρετική τοποθεσία και εξαιρετικούς εσωτερικούς χώρους για μια μοναδική εμπειρία.

Πρόσφατη όμως είναι και η άφιξη του γαλλικού PAUL στη Μαρίνα Λεμεσού (25000210/ https://paul-cy.com), που αποτελείται από δύο ξεχωριστούς χώρους: PAUL Patisserie & Espresso Bar και PAUL Café & Restaurant, και προσφέρει ποιοτικό καφέ, τα περίφημα γαλλικά κρουασάν, φρεσκοφτιαγμένα σάντουιτς, ασυναγώνιστα γαλλικά γλυκά PAUL, καθώς επίσης και πληθώρα signature choices σε brunch, μεσημεριανό γεύμα ή δείπνο.

Η Πυξίδα (25051200/www. pyxidafishtavern.com) της γεύσης όμως θα σε οδηγήσει στην ομώνυμη ψαροταβέρνα που θα σε εντυπωσιάσει με τη θέα αλλά και τα πιάτα της, τόσο τα κλασικά όσο και τα πιο δημιουργικά! Τα Wagamama (25051299/ www.wagamama.com.cy), η διάσημη αλυσίδα εστιατορίων με κουζίνα ασιατικής επιρροής, σε υποδέχονται σε έναν υπέροχο χώρο στη Μαρίνα Λεμεσού και σου υπόσχονται value for money τιμές και πιάτα όλο γεύση.

Forth page_third image_left.png

Το T.G.I.FRIDAYS (25051500/www.fridays.com. cy) θα σε υποδεχθεί στον ατμοσφαιρικό του χώρο ή στο μοναδικό του αίθριο, και θα σου χαρίσει μία πραγματικά μοναδική εμπειρία, με αμερικανικές γεύσεις που θα αναστατώσουν τον ουρανίσκο σου! Πρωταγωνιστές είναι τα λαχταριστά στέικ, τα ζουμερά του burgers, και τα Fridays Signature Glaze Grill, φτιαγμένα με τη δική τους μυστική σος Jack Daniel’s. Πάνω δε από το εστιατόριο, λειτουργεί κάθε καλοκαίρι το Marina Roof Bar (25051500), ο απόλυτος προορισμός για κοκτέιλ, μπίρα ή κρασί με θέα!

Για το τέλος, αφήσαμε το Cigar Lounge (25051272/ https://www. facebook.com/cigarloungelm) ένα χώρο με εκλεπτυσμένη διακόσμηση, όπου οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν ανενόχλητοι κορυφαίες μάρκες πούρων και κουβέντα. Στον δεύτερο όροφο υπάρχει επίσης μία μεγάλη ποικιλία κρασιών και οινοπνευματωδών ποτών.

SHOP ON THE SEA …

Μοναδικά δεν είναι μόνο τα εστιατόριά της αλλά και τα καταστήματά της, μιας και στους χώρους της φιλοξενεί αποκλειστικές μπουτίκ μόδας, καταστήματα αξεσουάρ, αντιπροσώπους σκαφών αναψυχής, ένα κατάστημα τεχνολογίας κ.ά. Το ERA Luxury Jewels (25057575), το κατάστημα κοσμημάτων υψηλής ποιότητας που προέρχονται από διεθνούς φήμης σχεδιαστές, το ISAIA (99970201), μια από τις πιο διάσημες εταιρείες ανδρικών ενδυμάτων στη Νάπολη της Ιταλίας, όπου θα βρεις τα πιο στυλάτα outfit για κάθε περίσταση και το Zilli (95575282), που απευθύνεται σε κάθε άνδρα που θέλει να ξεχωρίζει προτείνοντάς του Haute Couture Menswear.

Forth page_second image_right.jpg

Στο concept store La Plage Marine (99970201), θα βρεις χειροποίητες συλλογές ρούχων, πανέμορφα αξεσουάρ και αποκλειστικά κομμάτια για το σπίτι, ενώ το Via Del Mare (99970201) διαθέτει μια αέρινη συλλογή ρούχων για άνδρες που ασχολούνται με τα σκάφη, φτιαγμένη από τα καλύτερα ιταλικά υφάσματα. Στο Diesel (25051228), θα νιώσεις μία μοναδική εμπειρία και θα ανακαλύψεις τις ολοκαίνουργιες συλλογές Diesel για τον άνδρα και τη γυναίκα, και στο Moda In (25051244), θα βρεις μια επιλεγμένη συλλογή από αποκλειστικά, υψηλής ποιότητας είδη ένδυσης, αξεσουάρ και παπούτσια από τη συλλογή Ralph Lauren Luxury Line.

Second page_first image.JPG

Τις καλύτερες μάρκες σε γυαλιά ηλίου και αξεσουάρ από Έλληνες και ξένους σχεδιαστές θα τις βρεις στο Après Ski (25051814). To Dora Theophilou Est. 1978 (25051212/ www.doratheophilou.com & www. agoratopia.com) είναι ο προορισμός για όσους αγαπούν την υψηλή αρωματοποιία παρουσιάζοντας αποκλειστικά brands, με επωνυμίες όπως Maison Francis Kurkdjian, Clive Christian, By Kilian, Amouage, Puredistance Master Perfumes, Xerjoff, Editions De Parfums Frederic Malle, Roja Parfums, Escentric Molecules, Orto Parisoi., Caron, Casamorati, Memo, Parfums De Marly, Initio, By Terry, Tom Ford, Marc Antoine Barrois, Thameen, Hermetica, Nishane, Liquides Imaginaires, 111skin, Swiss Perfection, Dr. Barbara Sturm, La Mer, Bond N9. Στη Μαρίνα Λεμεσού όμως θα βρεις και πιο εξειδικευμένα καταστήματα όπως το iStorm (25053500), τον ειδικό της Apple, που προσφέρει τα προϊόντα της εταιρείας αλλά και υπηρεσίες επιδιόρθωσης, αλλά και το convenience store του Αλφαμέγα (25051300).

Second page_second image_left.png

Σημείωσε και τo Comar Marine (25051240), το κατάστημα που διαθέτει ένα ευρύ φάσμα εξοπλισμού για τη συντήρηση και την ασφάλεια του σκάφους σου. Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι στη Μαρίνα Λεμεσού φιλοξενούνται και οι πιο αξιόπιστες εταιρείες στον τομέα των σκαφών, οι οποίες μπορούν να καλύψουν ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών σκαφών, αλλά και το γραφείο πωλήσεων της Cybarco (25820511) που είναι αποκλειστικά υπεύθυνο για τις πωλήσεις των οικιστικών μονάδων στη Μαρίνα Λεμεσού. Τέλος, θα βρεις και το Dora Theophilou Pharmacy (25051212), ένα φαρμακείο με όλα φάρμακα και καλλυντικά και κυρίως ανθρώπους με γνώσεις που θα σε βοηθήσουν και θα σε κατευθύνουν.

ΤΙ ΝΑ ΔΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ!

Αρχικά σου προτείνουμε να δεις… την πιο παράδοξη πραγματικότητα, επισκεπτόμενος το Limassol Paradox Museum (25051758/ www.paradoxmuseumlimassol.com/en/). Τοποθετημένο στο Πολιτιστικό Κέντρο ΤΡΑΚΑΣΟΛ, αποτελεί ένα συναρπαστικό μέρος για να διασκεδάσουν μικροί και μεγάλοι, με περισσότερα από 50 εκθέματα. Θα δεις την πραγματικότητα μέσα από αλλοιωμένες αντιλήψεις και συναρπαστικές επιστημονικές έννοιες, και θα έχεις την ευκαιρία να απολαύσεις μια πλήρως διαδραστική εμπειρία μέσω των εκθεμάτων και άλλα πολλά. Όσο για το τι να κάνεις, η απάντηση είναι μία ονομάζεται Spa & Fitness. Το Sanctum Spa and Fitness (25100109/ https://sanctum.life), θα σε βοηθήσει να ξυπνήσεις το σώμα και το μυαλό σου στο γυμναστήριο, αλλά και να χαλαρώσεις στην infinity πισίνα του με την απρόσκοπτη θέα στη θάλασσα. Επίσης προσφέρονται personal training, fitness classes και συμβουλές φυσικής κατάστασης και διατροφής, steam, sauna, spa για χαλαρωτικό μασάζ, θεραπείες σώματος και προσώπου, κομμωτήριο και nails salon. Κάνε όμως και μία βουτιά στα καθάρια νερά της παραλία Peninsula, της σχετικά μικρής παραλίας στη Μαρίνα Λεμεσού, με τη χρυσή αμμουδιά, που είναι ήσυχη και ασφαλής και ιδανική ιδίως για οικογένειες. Εν ολίγοις η Μαρίνα Λεμεσού είναι μια μοναδική μαρίνα, σε μια μοναδική πόλη, μία μαρίνα που διαθέτει κάτι για όλους...οn the sea!

SpaTherapies.jpg

Με αφορμή λοιπόν την ολοκλήρωση 10 επιτυχημένων χρόνων λειτουργίας, η εταιρική ταυτότητα της Μαρίνας Λεμεσούς έχει ανανεωθεί αναδεικνύοντας την ενέργεια και την προσωπικότητα του Έργου και τη ζωή πάνω στη θάλασσα με ό,τι αυτό περιλαμβάνει για τον κάθε ένα από εμάς… Ανανεώνει λοιπόν το logo της –το οποίο γίνεται πιο μοντέρνο και καθαρό, συνδυάζοντας τόσο τον λαμπερό ήλιο όσο και το τιμόνι του σκάφους–, ενισχύει τα χρώματά της, εμπνευσμένη από τα χρώματα που την κατακλύζουν καθημερινά, και εστιάζει στην κοσμοπολίτικη ζωή πάνω στη θάλασσα, το φαγητό, τα ψώνια, τη νυχτερινή ζωή και ακόμα περισσότερα… Εξάλλου, η ζωή στη θάλασσα μας αλλάζει, μας ανανεώνει και τονώνει το μυαλό, το σώμα και την ψυχή μας!

Σχετικά

Ατζέντα
September 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close