Cine News , Κινηματογράφος

Φεστιβάλ κινηματογράφου με κυπριακό άρωμα

Η Κύπρος δήλωσε και φέτος το παρών της

Δημοσιεύτηκε στις 21 Ιουλίου 2021

Με αδιάλειπτη παρουσία πέραν των 10 ετών, η Κύπρος δήλωσε και φέτος το παρών της στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών, με τη λειτουργία Κυπριακού Περιπτέρου στο SEE Pavilion - Village International-Riviera,  όπου συστεγάζεται  μαζί με άλλες επτά χώρες.

Προβολές ταινιών, συνέδρια, παρουσιάσεις, Γενικές Συνελεύσεις Ευρωπαϊκών Θεσμών και Φορέων, καθώς και άλλες πολλές δράσεις εξελίχτηκαν μέσα από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και την αυστηρή εφαρμογή  των πρωτοκόλλων υγείας και ελέγχων.

Ως  ήταν αναμενόμενο, φέτος υπήρξε πολύ περιορισμένη φυσική παρουσία Κύπριων συντελεστών στο φεστιβάλ, συγκριτικά με άλλες χρονιές. Όλες οι εξελίξεις, οι ανάγκες και τα νέα των κυπριακών παραγωγών μεταφέρονταν στους ενδιαφερόμενους ξένους παραγωγούς, διανομείς, διευθυντές φεστιβάλ και άλλους επαγγελματίες του χώρου από τον συντονιστή του Περιπτέρου, ή/και  μέσω ειδικού ενημερωτικού βίντεο και έντυπου υλικού.

Από το Περίπτερο, παρουσιάζεται και προωθείται ο κυπριακός κινηματογράφος, προωθούνται οι ταινίες μας σε άλλα φεστιβάλ και στη διεθνή διανομή και ενθαρρύνονται οι συμπαραγωγές ξένων χωρών με την Κύπρο. Επίσης, το κοινό ενημερώνεται για τα χρηματοδοτικά Προγράμματα του Υπουργείου, τις εν εξελίξει κυπριακές παραγωγές, για τις δυνατότητες γυρισμάτων στην Κύπρο, καθώς και για τα κυπριακά Διεθνή Φεστιβάλ Κινηματογράφου.

Ενδεικτικά, αναφέρεται ότι από επαφές Κύπριων συντελεστών στο κυπριακό περίπτερο στις Κάννες ξεκίνησαν συμπαραγωγές με χώρες όπως Βουλγαρία, Ισραήλ, Σλοβενία, Αγγλία, Σερβία, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα κ.ά.

Πηγή: Sigmalive

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close