Cine News , Κινηματογράφος

Μικρά πρόστυχα γράμματα: Η επιτυχημένη βρετανική κωμωδία στο Πάνθεον

Η βραβευμένη με Όσκαρ, Ολίβια Κόλμαν και Τζέσι Μπάκλεϊ το πάνε το γράμμα

Δημοσιεύτηκε στις 25 Ιουνίου 2024

Στις 27 Ιουνίου κυκλοφορεί στον κινηματογράφο Πάνθεον η πιο επιτυχημένη βρετανική κωμωδία των τελευταίων ετών. Στα ΜΙΚΡΑ ΠΡΟΣΤΥΧΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ, η βραβευμένη με Όσκαρ, Ολίβια Κόλμαν και η Τζέσι Μπάκλεϊ το πάνε το γράμμα.

Ένα παράλογο σκάνδαλο ξεσπάει στο Λιτλχάμπτον, στο οποίο εμπλέκονται οι δύο γειτόνισσες: η βαθιά συντηρητική Ολίβια Κόλμαν και η ταραχώδης Ιρλανδή Τζέσι Μπάκλεϊ, στην εξωφρενική αλλά αληθινή ιστορία που συνέβη το 1920! Όταν η Κόλμαν αρχίζει να λαμβάνει γράμματα με εξωφρενικές βρισιές, οι ύποπτοι είναι αρκετοί και το σκάνδαλο οδηγείται μέχρι και σε δίκη, αλλά ποιος στέλνει τελικά αυτά τα ΜΙΚΡΑ ΠΡΟΣΤΥΧΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ;

wicked.jpg

Η ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΗΣ ΑΛΗΘΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ
Μια παραθαλάσσια πόλη της Αγγλίας τη δεκαετία του 1920, γίνεται μάρτυρας μιας φάρσας και ενός απαίσιου σκανδάλου, σε αυτή την ταραχώδη κωμωδία μυστηρίου. Βασισμένη σε μια αληθινή ιστορία πιο παράξενη και από τη φαντασία, ακολουθεί δύο γειτόνισσες: τη βαθιά συντηρητική ντόπια Ίντιθ Σουάν (Κόλμαν) που ζει με τους ηλικιωμένους γονείς της και την θορυβώδη Ιρλανδή μετανάστρια Ρόουζ Γκούντινγκ (Μπάκλεϊ), μια ανύπαντρη μητέρα που μετανάστευσε στην πόλη μετά τον πόλεμο, και ζει με την κόρη της και το νέο της σύντροφο.

Η φιλία μεταξύ των δύο γυναικών διακόπτεται όταν η Ρόουζ διαπληκτίζεται με τον αυστηρό και αποδοκιμαστικό πατέρα της Ίντιθ, Έντουαρντ (Τίμοθι Σπαλ) στο πάρτι γενεθλίων του. Στον απόηχο της αναμέτρησης, η Ίντιθ και άλλοι κάτοικοι αρχίζουν να λαμβάνουν πρόστυχες επιστολές γεμάτες - άθελα ξεκαρδιστικές - βωμολοχίες.

Η Ρόουζ με το ‘βρώμικο’ στόμα της, κατηγορείται για το έγκλημα. Οι ανώνυμες επιστολές προκαλούν εθνικό σάλο και η υπόθεση φτάνει μέχρι και το δικαστήριο. Αν κριθεί ένοχη, κινδυνεύει όχι μόνο με φυλάκιση, αλλά και να χάσει οριστικά την κηδεμονία της κόρης της. Μόνο που κάτι φαίνεται να μην πηγαίνει καλά.

Οι γυναίκες της πόλης - με επικεφαλής την αστυνομικό Γκλάντις Μος (Ανιάνα Βάσαν) μια φιλόδοξη γυναίκα, την οποία οι άντρες αστυνομικοί υπονομεύουν σε κάθε βήμα, - αρχίζουν να ερευνούν οι ίδιες το έγκλημα, υποψιαζόμενες ότι κάτι δεν πάει καλά και η Ρόουζ μπορεί να μην είναι τελικά η ένοχη. Αυτό που ανακαλύπτουν θα αλλάξει για πάντα τη μικρή τους πόλη.

3.png

Σχετικά

Ατζέντα
September 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close