Δημοσιεύτηκε στις 25 Ιουνίου 2024
Στις 27 Ιουνίου κυκλοφορεί στον κινηματογράφο Πάνθεον η πιο επιτυχημένη βρετανική κωμωδία των τελευταίων ετών. Στα ΜΙΚΡΑ ΠΡΟΣΤΥΧΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ, η βραβευμένη με Όσκαρ, Ολίβια Κόλμαν και η Τζέσι Μπάκλεϊ το πάνε το γράμμα.
Ένα παράλογο σκάνδαλο ξεσπάει στο Λιτλχάμπτον, στο οποίο εμπλέκονται οι δύο γειτόνισσες: η βαθιά συντηρητική Ολίβια Κόλμαν και η ταραχώδης Ιρλανδή Τζέσι Μπάκλεϊ, στην εξωφρενική αλλά αληθινή ιστορία που συνέβη το 1920! Όταν η Κόλμαν αρχίζει να λαμβάνει γράμματα με εξωφρενικές βρισιές, οι ύποπτοι είναι αρκετοί και το σκάνδαλο οδηγείται μέχρι και σε δίκη, αλλά ποιος στέλνει τελικά αυτά τα ΜΙΚΡΑ ΠΡΟΣΤΥΧΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ;

Η ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΗΣ ΑΛΗΘΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ
Μια παραθαλάσσια πόλη της Αγγλίας τη δεκαετία του 1920, γίνεται μάρτυρας μιας φάρσας και ενός απαίσιου σκανδάλου, σε αυτή την ταραχώδη κωμωδία μυστηρίου. Βασισμένη σε μια αληθινή ιστορία πιο παράξενη και από τη φαντασία, ακολουθεί δύο γειτόνισσες: τη βαθιά συντηρητική ντόπια Ίντιθ Σουάν (Κόλμαν) που ζει με τους ηλικιωμένους γονείς της και την θορυβώδη Ιρλανδή μετανάστρια Ρόουζ Γκούντινγκ (Μπάκλεϊ), μια ανύπαντρη μητέρα που μετανάστευσε στην πόλη μετά τον πόλεμο, και ζει με την κόρη της και το νέο της σύντροφο.
Η φιλία μεταξύ των δύο γυναικών διακόπτεται όταν η Ρόουζ διαπληκτίζεται με τον αυστηρό και αποδοκιμαστικό πατέρα της Ίντιθ, Έντουαρντ (Τίμοθι Σπαλ) στο πάρτι γενεθλίων του. Στον απόηχο της αναμέτρησης, η Ίντιθ και άλλοι κάτοικοι αρχίζουν να λαμβάνουν πρόστυχες επιστολές γεμάτες - άθελα ξεκαρδιστικές - βωμολοχίες.
Η Ρόουζ με το ‘βρώμικο’ στόμα της, κατηγορείται για το έγκλημα. Οι ανώνυμες επιστολές προκαλούν εθνικό σάλο και η υπόθεση φτάνει μέχρι και το δικαστήριο. Αν κριθεί ένοχη, κινδυνεύει όχι μόνο με φυλάκιση, αλλά και να χάσει οριστικά την κηδεμονία της κόρης της. Μόνο που κάτι φαίνεται να μην πηγαίνει καλά.
Οι γυναίκες της πόλης - με επικεφαλής την αστυνομικό Γκλάντις Μος (Ανιάνα Βάσαν) μια φιλόδοξη γυναίκα, την οποία οι άντρες αστυνομικοί υπονομεύουν σε κάθε βήμα, - αρχίζουν να ερευνούν οι ίδιες το έγκλημα, υποψιαζόμενες ότι κάτι δεν πάει καλά και η Ρόουζ μπορεί να μην είναι τελικά η ένοχη. Αυτό που ανακαλύπτουν θα αλλάξει για πάντα τη μικρή τους πόλη.
Σχετικά
Ο Γούντι Αλεν ετοιμάζει την 51η ταινία του στη Μαδρίτη
Ο Γούντι Αλεν επιστρέφει πίσω από την κάμερα για τη νέα του ταινία, με τα γυρίσματα να ξεκινούν στις 5 Οκτωβρίου και τη Μαδρίτη να βρίσκεται στο επίκεντρο της ιστορίας.
Σαμπρίνα Κάρπεντερ και Μάργκαρετ Κουόλι στο πλευρό του Τομ Χόλαντ στο biopic του Φρεντ Αστέρ
Η Κάρπεντερ θα υποδυθεί την Τζίντζερ Ρότζερς και η Κουόλι την Αντέλ Αστέρ στη νέα ταινία του Πολ Κινγκ, με τον Χόλαντ να αναλαμβάνει τον ρόλο του θρυλικού χορευτή και να ετοιμάζεται για μερικές από τις πιο απαιτητικές χορευτικές σκηνές της καριέρας του.
«Gremlins 3»: Η νέα ταινία μεταφέρεται για το φθινόπωρο του 2028
Η Warner Bros. καθυστερεί για σχεδόν έναν χρόνο την επιστροφή των Γκρέμλιν, με τον Κρις Κολόμπους να επιστρέφει στη σκηνοθεσία της τρίτης ταινίας.
«Η ηχώ της Κύπρου»: Ένα μοναδικό ηχητικό ταξίδι στην Κύπρο του 1953
Το ντοκιμαντέρ της Δανάης Στυλιανού ζωντανεύει σπάνιες ηχογραφήσεις με παραδοσιακά τραγούδια, τσιαττίσματα και προφορική ποίηση, σε μια δωρεάν πρώτη προβολή στη Λευκωσία.
Το «Ocean» του David Attenborough προβάλλεται δωρεάν στη Λευκωσία
Η βραβευμένη με Emmy ταινία μάς ταξιδεύει στα βάθη των ωκεανών, ενώ η βραδιά ολοκληρώνεται με συζήτηση ειδικών και μια ιδιαίτερη γευστική εμπειρία.
4 νέες ταινίες και μία μεγάλη επιστροφή στους κινηματογράφους της Κύπρου
Ο Brad Pitt παλεύει για επιβίωση, η Jane Austen επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη και το «Avengers: Endgame» προβάλλεται σε νέα εκδοχή
Το «La Bola Negra» κερδίζει το βραβείο κοινό στο Τορόντο και οδεύει προς τα Οσκαρ
Η ισπανική ταινία των Χαβιέρ Κάλβο και Χαβιέρ Αμπρόσι κατέκτησε το μεγάλο Βραβείο Κοινού στο 51ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο, συνεχίζοντας μια εντυπωσιακή φεστιβαλική διαδρομή που ξεκίνησε στις Κάννες.
Προβολή του Βραβευμένου Ντοκιμαντέρ «Βαρώσια, η Πόλη Όμηρος» της Sylvie Deleule στον Κινηματογράφο Πάνθεον
Μια συγκλονιστική περιήγηση στη σύγχρονη ιστορία, τη μνήμη και τις ανοιχτές πληγές της Κύπρου
Η Μέριλ Στριπ είναι... ο Άσλαν στη «Νάρνια» της Γκρέτα Γκέργουιγκ
Έχει ειπωθεί τόσες φορές ότι η Μέριλ Στριπ μπορεί να παίξει τα πάντα. Τώρα γίνεται και ο Άσλαν. Ναι, το λιοντάρι της Νάρνια.
Ο Spider-Man εκθρονίζει το «Star Wars» από την κορυφή του αμερικάνικου box office
Το «Spider-Man: Καινούργια Μέρα» έσπασε το ρεκόρ δεκαετίας.
Οι 5 (ξεχωριστές) ταινίες που κάνουν πρεμιέρα στους κυπριακούς κινηματογράφους
Οι νέες κινηματογραφικές πρεμιέρες που κυκλοφορούν στις αίθουσες αυτή την Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2026
Starlit Screens: Αυτές είναι οι must-see open-air κινηματογραφικές βραδιές της εβδομάδας (στην πόλη και στο χωριό)!
Από τις οθόνες δίπλα στο κύμα μέχρι τις δροσερές αυλές των ορεινών μας χωριών, σημείωσε τις μέρες και προγραμμάτισε τη δική σου έξοδο