Guide , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Μαρίνα Λεμεσού: Εκεί όπου χτυπά η καρδιά της πόλης

Ο απόλυτος προορισμός για φαγητό, διασκέδαση και ψώνια πάνω στη θάλασσα!

Δημοσιεύτηκε στις 23 Ιουλίου 2021

Η Μαρίνα Λεμεσού είναι προορισμός για διαμένοντες και μη στη συμπρωτεύουσα. Πρόκειται, εξάλλου, για μια περιοχή η οποία είναι μοναδική στο είδος της, αφού προσφέρει έναν νέο τρόπο ζωής αλλά και φιλοξενίας. Μία περιοχή με κοσμοπολίτικο και συνάμα πολυπολιτισμικό χαρακτήρα, που τα συνδυάζει όλα: yachting, καλό φαγητό, επώνυμες αγορές, διαμονή, διασκέδαση και αναψυχή, ώστε οι επισκέπτες της να βιώνουν μία ολοκληρωμένη εμπειρία πάνω στη θάλασσα και τα καθαρά νερά της Μεσογείου.

PROJECT COMPLETED
Η πρώτη superyacht μαρίνα του νησιού, ένα αδιαμφισβήτητα εμβληματικό έργο-ορόσημο για την πόλη της Λεμεσού και ένα από τα πλέον πρωτοπόρα και μεγαλεπήβολα project, απέκτησε πλέον την τελική του μορφή. Η παράδοση των διαμερισμάτων του συγκροτήματος Castle Residences, που αποτελεί το διαμάντι της Μαρίνας Λεμεσού, σηματοδότησε την ολοκλήρωση του έργου, καθιστώντας το ως μία από τις πιο υποδειγματικές επιτυχίες ανάπτυξης έργου της Κύπρου.

Η Μαρίνα Λεμεσού, η οποία πρωτοάνοιξε τις πόρτες της το 2014, κατάφερε πολύ σύντομα να αλλάξει την εικόνα της πόλης αλλά και τις συνήθειες των ανθρώπων της, δίνοντας στην έννοια της ποιότητας και της διασκέδασης καινούργιο νόημα. Πλέον, ως η καρδιά του κέντρου της πόλης, η Μαρίνα Λεμεσού έχει διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στη μετεξέλιξή της, βελτιώνοντας παράλληλα και την εικόνα του νησιού στο εξωτερικό. Εκτός από την αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής, την ενίσχυση των εγχώριων επιχειρήσεων και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, η Μαρίνα Λεμεσού έχει τοποθετήσει την Κύπρο στον παγκόσμιο ναυτικό χάρτη και ενεργεί ως καταλύτης για νέες πρωτοβουλίες στην ευρύτερη περιοχή. Συμβάλλοντας σημαντικά στην αναβάθμιση του τουρισμού και προσελκύοντας υψηλότερου επιπέδου επενδυτές, εταιρείες και επαγγελματίες στο νησί, η μαρίνα εξακολουθεί να έχει θετική επίδραση στη βελτίωση της οικονομίας σημειώνοντας πρωτοφανή επιτεύγματα. Οι πωλήσεις ακινήτων έχουν ξεπεράσει τα €500 εκ. με αγοραστές από 50 διαφορετικές εθνικότητες, περισσότερες από 7,000 αφίξεις σκαφών αναψυχής έχουν σημειωθεί από την πρώτη μέρα λειτουργίας της καλωσορίζοντας πέραν των 275 superyachts μέχρι 111m, και περισσότερα από 4,000 άτομα επισκέπτονται τα εστιατόρια και τα καταστήματά της, καθημερινά. Η αδιαμφισβήτητη συμβολή του πρωτοποριακού αυτού έργου στην οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ανάπτυξη της Κύπρου, αποτελεί παράδειγμα για όλες τις μετέπειτα επενδύσεις στο νησί.

Με συνολική επένδυση αξίας €400 εκ., η πολυβραβευμένη Μαρίνα Λεμεσού με διακρίσεις Blue Flag και Five Gold Anchor Platinum, έχει θέσει νέα πρότυπα στην αγορά πολυτελών ακινήτων, στον τομέα σκαφών αναψυχής αλλά και της ψυχαγωγίας. Με το ποσοστό των πωλήσεων που αφορά και τις 285 αποκλειστικές οικιστικές μονάδες να ξεπερνά το 90%, η Μαρίνα Λεμεσού έχει καθιερωθεί ως μια από τις πιο κοσμοπολίτικες διευθύνσεις στην Κύπρο και την ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου. Αποτελεί το μοναδικό αναπτυξιακό έργο που προσφέρει «ζωή πάνω στη θάλασσα» σε ετοιμοπαράδοτα διαμερίσματα και επαύλεις.

Τα πολυτελή διαμερίσματα του συγκροτήματος Castle Residences περιβάλλονται από θάλασσα και διαθέτουν απρόσκοπτη πανοραμική θέα προς τη μαρίνα, την πόλη της Λεμεσού και τη Μεσόγειο ενώ η πρόσβαση στο νησί όπου είναι κτισμένα είναι δυνατή μόνο μέσω ιδιωτικής γέφυρας. Οι αριστοτεχνικά σχεδιασμένες επαύλεις Island Villas χαρακτηρίζονται από καινοτόμα αρχιτεκτονική και διαθέτουν τον δικό τους θαλάσσιο χώρο, ιδιωτικές θέσεις ελλιμενισμού, κήπο και ιδιωτική πισίνα. Το οικιστικό προϊόν της μαρίνας συνδυάζει κορυφαίες παροχές και υπηρεσίες, όπως υψηλών προδιαγραφών εγκαταστάσεις ελλιμενισμού, υπηρεσίες concierge, διαχείρισης ακινήτων και ενοικιάσεων, ενώ οι ιδιοκτήτες των επαύλεων και των διαμερισμάτων επωφελούνται από πληθώρα καταστημάτων, εστιατορίων και ψυχαγωγικών εγκαταστάσεων, γυμναστήριο και σπα, καθώς και από την παραλία που βρίσκεται μόνο μερικά βήματα μακριά από τις κατοικίες τους.

Μαρίνα Λεμεσού: OΛΑ OΣΑ ΠΡEΠΕΙ ΝΑ ΞEΡΕΙΣ
1. Η Μαρίνα Λεμεσού είναι η πρώτη superyacht μαρίνα στην Κύπρο, και ένα από τα πιο μεγαλεπήβολα έργα που έχουν ολοκληρωθεί στο νησί. Η μοναδικότητα και η ιδιαιτερότητά της, έγκειται στο γεγονός ότι συνδυάζει στοιχεία οικιστικής και εμπορικής ανάπτυξης μαζί με μαρίνα για σκάφη αναψυχής, γεγονός που έχει προσελκύσει αγοραστές από περισσότερες από 50 διαφορετικές χώρες, μεταξύ των οποίων και Κύπριοι, ενώ συνάμα αποτελεί και σημείο αναφοράς για διάφορες επενδύσεις.

2. Επίσης, η Μαρίνα Λεμεσού μετρά ήδη πολλές διακρίσεις και βραβεία: Είναι η μόνη Μαρίνα στην Κύπρο που έχει βραβευτεί με Γαλάζια Σημαία και η πέμπτη με Five Gold Anchor Platinum Award. Eπίσης βραβεύτηκε με το «Land Development Company Project» χάρη στον καινοτόμο αρχιτεκτονικό σχεδιασμό και την τεχνογνωσία της.

3. Συνολικά η Μαρίνα Λεμεσού διαθέτει 285 residences, εκ των οποίων οι 74 είναι επαύλεις πάνω στη θάλασσα, όλες με μαγευτική θέα, ιδιωτικό θαλάσσιο χώρο ή ιδιωτική θέση ελλιμενισμού για σκάφη και απέχουν μόνο μερικά βήματα μακριά από την παραλία. Τα άλλα 211 είναι πολυτελή διαμερίσματα πάνω στη θάλασσα, εκ των οποίων τα 61 βρίσκονται στο συγκρότημα Castle Residences, το οποίο αποτελεί το στολίδι της μαρίνας που ολοκληρώθηκε πρόσφατα. Όλες οι οικιστικές μονάδες του συγκροτήματος διαθέτουν απρόσκοπτη θέα στη μαρίνα, στην παραθαλάσσια πόλη της Λεμεσού και στο απέραντο γαλάζιο της Μεσογείου, ενώ περιβάλλονται από θάλασσα καθώς η πρόσβαση στο νησί όπου είναι κτισμένα, γίνεται μόνο μέσω ιδιωτικής γέφυρας.



4. Η πολυβραβευμένη Μαρίνα Λεμεσού προσφέρει εγκαταστάσεις και υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών με τη σφραγίδα της F&S Marinas, η οποία αναλαμβάνει τη λειτουργία και διαχείρισή της. Όλες οι θέσεις ελλιμενισμού, για σκάφη μήκους από 6 μέχρι 110 μέτρων, έχουν πρόσβαση σε υψηλής ταχύτητας σύνδεση με οπτικές ίνες, πόσιμο νερό, ηλεκτρικό ρεύμα, τηλέφωνο και ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων και ανακύκλωσης. Προσφέροντας έναν μοναδικό συνδυασμό υπηρεσιών και τεχνικής υποστήριξης, η Μαρίνα Λεμεσού διαθέτει χερσαίες εγκαταστάσεις για μικροεπισκευές και συντήρηση σκαφών, 24ωρη ασφάλεια, υπηρεσίες concierge, τεχνικές υπηρεσίες ανελκύσεως/καθελκύσεως διά ξηράς για σκάφη μέχρι 100 τόνων, σταθμό ανεφοδιασμού καυσίμων και μια πλωτή αποβάθρα χωρητικότητας 2,500 τόνων εντός 1ΝΜ από τη Μαρίνα. Επίσης, οι ιδιοκτήτες σκαφών επωφελούνται από ιδιωτικούς χώρους στάθμευσης δίπλα στις θέσεις ελλιμενισμού, ασφάλεια και αυστηρό έλεγχο πρόσβασης στον χώρο, ενώ μια καταρτισμένη ομάδα από φιλικούς και έμπειρους επαγγελματίες είναι διαθέσιμη έτσι ώστε να εξυπηρετεί όλους τους πελάτες, εξασφαλίζοντας την ομαλή λειτουργία όλων των εγκαταστάσεων.

5. Οι πωλήσεις ακινήτων έχουν ξεπεράσει τα €500 εκ. με αγοραστές από 50 διαφορετικές εθνικότητες, περισσότερες από 7,000 αφίξεις σκαφών αναψυχής έχουν σημειωθεί από την πρώτη μέρα λειτουργίας της καλωσορίζοντας πέραν των 275 superyachts μέχρι 111m, και περισσότερα από 4,000 άτομα επισκέπτονται τα 15 εστιατόρια και τα 27 καταστήματά της, καθημερινά. Η αδιαμφισβήτητη συμβολή του πρωτοποριακού αυτού έργου στην οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ανάπτυξη της Κύπρου, αποτελεί παράδειγμα για όλες τις μετέπειτα επενδύσεις στο νησί.

ΝΕΑ ΠΑΚΕΤΑ ΕΛΛΙΜΕΝΙΣΜΟΥ
Η Μαρίνα Λεμεσού αποτελεί ένα πολυτελές καταφύγιο για το σκάφος σου, με ελκυστικά πακέτα θέσεων ελλιμενισμού, τα οποία χαρακτηρίζονται από ευελιξία, εφαρμόζονται ολόκληρη τη χρονιά ανεξαρτήτως εποχής, και διαμορφώνονται ανάλογα με τη διάρκεια παραμονής στη Μαρίνα και το μέγεθος του σκάφους, διατηρώντας την εξαιρετική σχέση μεταξύ ποιότητας υπηρεσιών και τιμής. Πέρα από τις εξαίρετες υπηρεσίες και τις σύγχρονες εγκαταστάσεις που προσφέρονται, μέσω των νέων πακέτων ελλιμενισμού, οι ιδιοκτήτες σκαφών επωφελούνται από ευνοϊκές τιμές στα εστιατόρια, τα καταστήματα, το γυμναστήριο και το σπα στη Μαρίνα Λεμεσού. Έχουν επίσης, τη δυνατότητα συμμετοχής στο ενεργό πρόγραμμα δραστηριοτήτων και ψυχαγωγίας πελατών κατά τη διάρκεια του έτους, το οποίο περιλαμβάνει αθλητικές δραστηριότητες, regattas, εκπαιδευτικά και ψυχαγωγικά σεμινάρια, εκδρομές αλλά και διάφορες κοινωνικές συναθροίσεις.

LIVING ON THE SEA
Εστιατόρια με διεθνή και μεσογειακή κουζίνα, ταβέρνες και beach bar, μπαρ και καφέ, καταστήματα, πολιτιστικό κέντρο, όλα συγκεντρωμένα σε έναν χώρο, συνθέτουν ένα μοναδικό, γεμάτο ζωή περιβάλλον με διεθνές lifestyle. Και όταν θέλεις να απολαύσεις μερικές στιγμές χαλάρωσης δεν έχεις παρά να επισκεφθείς τη μοναδική παραλία με τη χρυσή αμμουδιά ή ακόμα και να αφεθείς στα χέρια των έμπειρων επαγγελματιών στο spa, για να απολαύσεις μία επιλογή από ειδικά σχεδιασμένες θεραπείες.

DINING ON THE SEA
Πέρασε από το Café Calma (25051333), που βρίσκεται στην πλατεία της Μαρίνας Λεμεσού, λίγα βήματα μακριά από τη θάλασσα. Ένα all day café/bar/restaurant, που ανήκει στην οικογένεια της Carob Mill Restaurants, το οποίο αποτελεί το ιδανικό σημείο για χαλάρωση, ηρεμία και δροσιά. Σερβίρει καθημερινά από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ γευστικά πιάτα μεσογειακής κουζίνας, εξαιρετικά cocktail και υπέροχα επιδόρπια. Καλοφτιαγμένη μεσογειακή κουζίνα θα απολαύσεις και στο (επίσης all day) Hobo Mediterraneo (25051555), στο μενού του οποίου μπορείς να βρεις και να δοκιμάσεις ιδιαίτερα νόστιμα πιάτα. Εξαιρετικά ορεκτικά, δελεαστικά κυρίως πιάτα και λαχταριστά επιδόρπια, συνοδευμένα ιδανικά με καφέ, κρασί και cocktail, με εκπληκτική θέα το κύμα. Η δε πυξίδα της γεύσης, θα σε οδηγήσει κατευθείαν στο Pyxida Fish Tavern (25051200), στο οποίο θα απολαύσεις τη φρέσκια ψαριά της ημέρας, αλλά και θαλασσινά, σε ένα υπέροχο περιβάλλον, πάνω ακριβώς από τη θάλασσα. Το Έψιλον Resto Bar (25051393) δεν χρειάζεται συστάσεις. Είναι μέλος του PNS Restaurants Ltd, κι αποτελεί έναν υπέροχο γαστρονομικό προορισμό, (τριπλά) βραβευμένο στα Eating Awards. Χαρακτηρίζεται από έναν μοντέρνο και συνάμα ζεστό εσωτερικό χώρο και μια βεράντα με εξαιρετική θέα. Στο δε μενού του θα βρεις προσεγμένα πιάτα μεσογειακής κουζίνας με κάποιες διεθνείς επιρροές, τα οποία θα συνοδεύσεις ευχάριστα με καλοφτιαγμένα cocktail, καλό κρασί και μουσική από Dj. Στον ίδιο όμιλο ανήκει και το Gazebo Beach Bar (25051878). Το μέχρι πρότινος Marina Beach Bar άλλαξε όνομα, και μετά από ολικό λίφτινγκ στον χώρο, επέστρεψε δυναμικά. Στο μοντέρνο του περιβάλλον, μπορείς να απολαύσεις από σνακ και εντυπωσιακά πιάτα μέχρι νόστιμα επιδόρπια, αλλά και cocktail.

Για πιο χαλαρές στιγμές, προτείνουμε να επιλέξεις μία από τις γνωστές αλυσίδες που φιλοξενούνται στον χώρο της Μαρίνας Λεμεσού: Η διάσημη αλυσίδα Pizza Hut (25051207), σου ετοιμάζει λαχταριστή πίτσα, σε μοναδικούς συνδυασμούς, με ακαταμάχητα νόστιμη ζύμη, τα διάσημα WingStreet, όπως και εξαιρετικά κυρίως πιάτα. Το μενού συμπληρώνουν δελεαστικά επιδόρπια, καφέδες, λεμονάδες και κοκτέιλ! Είναι όμως και τα TGI Fridays (25051500), που επίσης τιμούν το casual dining με τον καλύτερο τρόπο, σερβίροντας ποιοτικό αμερικανικό φαγητό και cocktail, πάνω στη θάλασσα. Αν όμως, επιθυμείς ασιατικά, τότε ο προορισμός είναι ένας: Wagamama (25051299). Προσφέροντας ένα νέο είδος γαστρονομικής εμπειρίας -φρέσκα ασιατικά πιάτα σε ένα φιλικό περιβάλλον-, εδώ θα απολαύσεις θρεπτικές γεύσεις της Ασίας και fusion πιάτα. Τέλος, ελληνικές και κυπριακές παραδοσιακές γεύσεις, θα βρεις στο Tavernaki (77773636), έναν ιδανικό προορισμό για έξοδο με φίλους στην καρδιά της Μαρίνας. Μπουγιουρντί, φέτα με μέλι και σουσάμι, παραδοσιακό κεμπάπ, χοιρινή μπριζόλα κ.ά. θα σε ωθήσουν να πάρεις μία θέση σε ένα από τα τραπέζια με θέα! Για καλό καφέ, με ιταλικό ταμπεραμέντο, θα πας στο Caffè Nero (25051209), το οποίο ξεχωρίζει για τον σχεδιασμό και την τοποθεσία του.

Για απρόσκοπτη θέα στη Μεσόγειο και στα πολυτελή γιοτ θα πάρεις θέση στη βεράντα του Marina Breeze (25051230), η οποία αποτελεί το ιδανικό σημείο για να ξεκινήσεις τη μέρα σου, αλλά και να την τελειώσεις. Μέλος του δημοφιλούς ομίλου Breeze, υπόσχεται συναρπαστικές βραδιές, αλλά και lounge «θαλασσοθεραπείες», καλό φαγητό και διασκέδαση. Στο μενού του θα βρεις καλοφτιαγμένα πιάτα από τη διεθνή κουζίνα (για πρωινό, brunch, lunch και δείπνο), ξεχωριστό χαρμάνι καφέ, cocktail, ενώ θα διασκεδάσεις με την καλύτερη μουσική. Καλοκαιρινό σκηνικό, ωραίος φωτισμός, θέα που κόβει την ανάσα, υπέροχα cocktail από έμπειρους bartender και ανεβαστικά beat από τους καλύτερους DJs, είναι όλα όσα συνθέτουν το Marina Roof Bar (25051500), το απόλυτο καλοκαιρινό place to be πάνω από το TGI Fridays.

SHOPPING ON ΤΗΕ SEA
Στη Μαρίνα Λεμεσού θα πας και για ψώνια, σε μοναδικής αισθητικής καταστήματα και boutique που μπορούν να ικανοποιήσουν κάθε σου ανάγκη. Πέρα από την Τράπεζα Κύπρου, την υπεραγορά Άλφα Μέγα και το φαρμακείο και αρωματοπωλείο Dora Theophilou Est. 1978, με κορυφαία brand σε αρώματα κ.ά., στο εμπορικό κομμάτι της Μαρίνας Λεμεσού, θα βρεις και το iStorm – Apple Premium Reseller, τον ειδικό της Apple, προσφέροντας τα προϊόντα της γνωστής εταιρείας, αλλά και υπηρεσίες επιδιόρθωσής τους. Ενώ για πούρα, shisha και εκλεκτά αλκοολούχα ποτά, θα κατευθυνθείς στο εκλεπτυσμένο Cigar Lounge. Όσον αφορά τη μόδα, αυτήν τη γνωρίζει καλά το Diesel, το brand που ντύνει άνδρες και γυναίκες με φινέτσα, στυλ και άνεση. Ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ για τις πιο χαλαρές στιγμές σου στο νησί θα βρεις στο La Plage, ένα concept store στη Μαρίνα Λεμεσού όπου θα βρεις χειροποίητες συλλογές ρούχων, πανέμορφα αξεσουάρ και τα αποκλειστικά κομμάτια για το σπίτι. Τις καλύτερες μάρκες σε γυαλιά ηλίου και αξεσουάρ από Έλληνες και ξένους σχεδιαστές θα βρεις στο Après Ski.

Στο ISAIA, μια από τις πιο διάσημες εταιρείες ανδρικών ενδυμάτων στη Νάπολη της Ιταλίας, θα βρεις τα πιο στυλάτα outfit για κάθε περίσταση. Από την άλλη, είναι και το La Boite, ένα κατάστημα δώρων και αξεσουάρ για όσους αγαπούν τη μόδα και τα χρώματα και για όσους θέλουν να δώσουν στο outfit και το lifestyle τους ένα νέο, μοναδικό στυλ. Τα μοδάτα ρούχα, αξεσουάρ και παπούτσια από τη Ralph Lauren Purple Luxury Line θα βρεις στην μπουτίκ Ralph Lauren, ενώ αν ψάχνεις ρούχα που να συμβαδίζουν με τη ζωή πάνω στη θάλασσα, θα κατευθυνθείς στο Via Del Mare, το οποίο διαθέτει μια συλλογή ρούχων για άνδρες και γυναίκες, φτιαγμένη από τα καλύτερα ιταλικά υφάσματα. Σημείωσε όμως και τη Zilli, που απευθύνεται στον άνδρα που θέλει να ξεχωρίσει προτείνοντας Haute Couture Menswear. Το Comar Marine διαθέτει ένα ευρύ φάσμα εξοπλισμού για συντήρηση και ασφάλεια του σκάφους σου. Τέλος, τη δική τους μπουτίκ στη Μαρίνα Λεμεσού έχουν και οι μικροί μας φίλοι. Στο L’ile Des Enfants or Island Of Kids θα βρεις αποκλειστικές συλλογές ρούχων από γνωστές μάρκες όπως Catimini και Paul Smith, καθώς και brand όπως το ιταλικό Crochette. Αξεσουάρ για τα μικρά μας, όπως γυαλιά ηλίου, τσάντες, καπέλα, παιχνίδια και βιβλία, είναι επίσης διαθέσιμα. Αξίζει να σημειωθεί ακόμα ότι στη Μαρίνα Λεμεσού φιλοξενούνται και οι πιο αξιόπιστες εταιρείες στον τομέα των σκαφών που μπορούν να καλύψουν κάθε σου επιθυμία (A.K. Mediterranean Yachting, Blue Point Yachting, ΕKKAVE Yachts, Hill Robinson Yacht Management, Maritime Ventures, Nautimar Marine, Princess Yachts, Sanlorenzo Cyprus, Multihulls Cyprus, Sunseeker Cyprus, Diamantides Yachting).

Το Πολιτιστικό Κέντρο ΤΡΑΚΑΣΟΛ (25020020) φιλοξενεί όλων των ειδών εκδηλώσεις, όπως παρουσιάσεις βιβλίων, εκθέσεις, διαλέξεις, παραστάσεις αλλά και δεξιώσεις. Από την άλλη, το Sanctum Spa & Fitness (25100109) θα γίνει το καταφύγιο χαλάρωσής σου. Γυμναστήριο, spa, κομμωτήριο, νύχια, πισίνα, χαμάμ, σάουνα και ειδικοί για συμβουλές, θα προσφέρουν στο σώμα και τις αισθήσεις σου τα απαραίτητα.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close