Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Σε μια υπέροχη αυλή στο Παραλίμνι θα απολαύσεις μοναδικές παραδοσιακές γεύσεις

Τις Παρασκευές και τα Σάββαταεδώ θα διασκεδάσεις και με ζωντανή μουσική

Δημοσιεύτηκε στις 30 Ιουλίου 2021

Το Παραλίμνι θα έχει και το φετινό καλοκαίρι την τιμητική του. Και όπως και κάθε καλοκαίρι, έτσι και φέτος, την τιμητική της θα έχει και η ταβέρνα Καμασιάς, η οποία εδώ και 50+ χρόνια σερβίρει τους πιο νόστιμους και εκλεκτούς κυπριακούς μεζέδες της περιοχής, σε έναν πανέμορφο χώρο, που ειδικά τα βράδια σου στρώνει τραπεζάκια σε μία δροσερή, ατμοσφαιρική αυλή.

Ιδανικός χώρος για αξέχαστες καλοκαιρινές βραδιές –και όχι μόνο
Η πανέμορφη αυλή της περίφημης παραδοσιακής ταβέρνας “Καμασιάς”, είναι ακριβώς αυτό που αναζητούσες για μια αξέχαστη καλοκαιρινή βραδιά: Ένας άνετος χώρος, που διατηρεί όμως μια «ζεστή» - παρεΐστικη διάθεση και ατμόσφαιρα και με τα δέντρα γύρω-γύρω να προσφέρουν καλαισθησία και φυσικά δροσιά. 

Εάν όμως προτιμήσεις για κάποιο λόγο να καθίσεις στον εσωτερικό χώρου του μαγαζιού, πάλι θα «βγεις κερδισμένος», καθώς είναι εξίσου όμορφος και περιποιημένος με τον εξωτερικό: Απαλή και προσεγμένη διακόσμηση με γήινα χρώματα και φυσικά vintage πινελιές με αντίκες να κοσμούν τους τοίχους, ολοκληρώνοντας ιδανικά το μοναδικό αυτό ταξίδι πίσω στο χρόνο και την κυπριακή παράδοση!

Η κυπριακή κουζίνα στα καλύτερά της
Πεντανόστιμες συνταγές από την παραδοσιακή κουζίνα του νησιού μας, καθώς επίσης και μοναδικές συνταγές από τη σύγχρονη κυπριακή κουζίνα είναι όλα όσα θα απολαύσεις στον “Καμασιά”.

Παρότι η πολύχρονη εμπειρία του εστιατορίου όπως και οι πολύ καλές κριτικές από όλους όσοι της έχουν επισκεφθεί μέχρι σήμερα, αποδεικνύουν ότι οι άνθρωποί της ξέρουν πολύ καλά την παραδοσιακή μας κουζίνας, εντούτοις το μεγάλο ατού του “Καμασιά”, είναι χωρίς αμφιβολία η προσοχή στις πρώτες ύλες. Άλλωστε, γνωρίζουν πως όσο καλή και να είναι η εκτέλεση μιας συνταγής, το αποτέλεσμά της στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν. Γι’ αυτό και τα προϊόντα που χρησιμοποιούν είναι πάντοτε αγνά και ολόφρεσκα! 

Τι να δοκιμάσεις οπωσδήποτε
Στα οπωσδήποτε του μενού πρέπει να βάλεις το νόστιμο και πλούσιο κρεατομεζέ, απολαμβάνοντας τα πιο εύγευστα πιάτα του μενού που θα προσγειώνονται στο τραπέζι σου με τη σωστή σειρά και στο σωστό χρόνο.

Ο πλούσιος μεζές του λοιπόν αποτελείται από σαλάτα χωριάτικη, ελιές, ταχίνι, ταραμά, τζατζίκι, τα οποία είναι όλα σπτικά φτιαγμένα με τις πιο αγνές πρώτες ύλες από τους ανθρώπους του Καμασιά. 

Δοκίμασε όμως και το πλιγούρι του, που θα σε καταπλήξει με τα αρώματά του, τους καραόλους, το χαλούμι και τη λούντζα, που θα ψηθούν στη σχάρα και θα φτάσουν κοντά σου μαζί με το -επίσης μυρωδάτο- λουκάνικο.

Τα πιάτα όμως που θα κλέψουν τις εντυπώσεις σου δεν είναι άλλα από τη μελιτζάνα με ταχίνι, τα τσιπς κολοκασιού, τα κολοκυθάκια και τα μανιτάρια σχάρας που θα σε κάνουν να γλείφεις και τα δάχτυλά σου! 

Όλα αυτά βέβαια προτού κάνουν την εμφάνισή τους τα πιο ζουμερά κρεατικά και τα πιο νόστιμα μαγειρευτά που φτιάχνονται με μεράκι και αγάπη! Σουβλάκι χοιρινό, σούβλα χοιρινή, φιλέτο κοτόπουλο με σπανάκι και φέτα, κουνέλι λεμονάτο, συκώτι βοδινό και πατάτες τηγανητές, όλα ένα κι ένα! 

Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί ότι στον μεζέ, εναλλάσσονται πιάτα όπως το κλεφτικό και το φιλέτο χοιρινό με κουμανταρία, τα οποία αποτελούν φυσικά και τις σπεσιαλιτές του Καμασιά!  

Όλα τα πιάτα είναι φτιαγμένα με ποιοτικές πρώτες ύλες σε συνδυασμό φυσικά με αυθεντικές συνταγές και την άριστη αξιοποίηση και ανάδειξη των γεύσεων και των αρωμάτων τους. Ακόμη η πλούσια κάβα που θα βρεις εκεί, διαθέτει σίγουρα το κατάλληλο κρασί για κάθε γούστο και περίσταση… το οποίο θα συνοδεύσει ιδανικά τα μεζεδάκια σου! 

Στο τέλος, όσο δύσκολο κι αν ακούγεται αυτό, άφησε λίγο χώρο, γιατί θα καταφθάσουν στο τραπέζι σου το θείκό σάμαλι, μαζί με ολόφρεσκα εποχικά φρούτα και καφεδάκι! Εναλλακτικά, ζήτησε πακέτο για take away, και πάρε μαζί σου ό,τι λαχταράς να απολαύσεις και αργότερα (όλοι, εξάλλου, φεύγουν με πακέτα take away στο τέλος!).  
 

Ζωντανή μουσική για απίθανες Παρασκευές
Τα βράδια της Παρασκευής αλλά και του Σαββάτου, η ήδη μοναδική γευστική και αισθητική εμπειρία διασκέδασης που θα βιώσεις στον “Καμασιά”, απογειώνεται με τη ζωντανή μουσική που παίζει στο χώρο.  

Υπέροχο περιβάλλον, αυθεντικές κυπριακές γεύσεις όνειρο, τέλεια εξυπηρέτηση και ανεβασμένη διάθεση θα σε περιμένουν στην ταβέρνα “Καμασιάς”, για να σου χαρίσουν αξέχαστες καλοκαιρινές βραδιές – αλλά και μεσημέρια – που θα ολοκληρώσουν με τον καλύτερο τρόπο τις καλοκαιρινές σου στιγμές… 

(23825144, Facebook: Taverna kamasias) Δαιδάλου 23, Παραλίμνι, ελ. επ. Αμμοχώστου.
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη-Σάββατο 18.00-24.00, Κυριακή και αργίες 12.30-24.00.  

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close