Δημοσιεύτηκε στις 15 Ιουλίου 2024
Την πλούσια παράδοση της Καρπάθου αναδεικνύουν τα Γερμανικά ΜΜΕ σε πρόσφατα δημοσιεύματα. Η ταξιδιωτική πλατφόρμα Holiday Check συμπεριέλαβε την Κάρπαθο στα 10 νησιά της Ελλάδος που πρέπει οι Γερμανοί να επισκεφτούν για να «νοιώσουν Ελλάδα».
Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο άρθρο, «η Κάρπαθος είναι ο ιδανικός ταξιδιωτικός προορισμός για όσους θέλουν να απολαύσουν ένα κομμάτι Ελληνικής αυθεντικότητας μακριά από τον μαζικό τουρισμό. Το ποικιλόμορφο φυσικό περιβάλλον της περιλαμβάνει άγρια βραχώδη τοπία, πλούσιες σε βλάστηση περιοχές και γαλαζοπράσινα νερά, γεγονός που κάνει την Κάρπαθο ιδιαίτερα δημοφιλή σε φωτογράφους και καλλιτέχνες. Οι κάτοικοι του νησιού διατηρούν αναλλοίωτη την μουσική τους παράδοση με τους ήχους της τσαμπούνας να «συντροφεύουν» διαφορετικές στιγμές της καθημερινότητας.
Εκτός από τη φύση, την τέχνη και τη μουσική, η Κάρπαθος είναι επίσης γνωστή για το windsurfing και το kite surf χάρη στις ιδανικές καιρικές και γεωγραφικές συνθήκες». Για την ίδια περίοδο, στο «top ten» των νησιών χωρίς υπερτουρισμό βρίσκεται η Κάρπαθος σύμφωνα με σχετική έρευνα της δημοφιλούς ενημερωτικής ιστοσελίδας Merkur.de που ξεχωρίζει το δεύτερο μεγαλύτερο νησί των Δωδεκανήσων για τις αιωνόβιες παραδόσεις και τις εντυπωσιακές φορεσιές που διατηρούν επιμελώς οι κάτοικοι στο χωριό Όλυμπος. https://www.merkur.de/reise/unbekannt-griechenland-urlaub-zehn-inseln-nicht-ueberlaufen-zr-93071975.html. Σημειώνεται πως σε εξέλιξη βρίσκεται η προσπάθεια του Δήμου Καρπάθου για ανάδειξη των εναλλακτικών δραστηριοτήτων και της τοπικής κουλτούρας και παράδοσης σε αγορές όπως για παράδειγμα Αμερική, Μ. Βρετανία, Ολλανδία, Σουηδία, Δανία, Νορβηγία, Ιταλία, Αυστρία και Γερμανία. Στο πλαίσιο αυτό, αξιοσημείωτη ήταν η ανταπόκριση ταξιδιωτικών συντακτών και εκπροσώπων φορέων στην ITB 2024, τη μεγαλύτερη διεθνή έκθεση τουρισμού στον κόσμο που, μέσα από προγραμματισμένες συναντήσεις με τη βοήθεια ειδικών, διαπιστώθηκε η μεταστροφή των ταξιδιωτικών τάσεων και το ενδιαφέρον για προορισμούς με γνήσια κουλτούρα και ιδιαίτερες παραδόσεις όπως την Κάρπαθο.
«Δίνουμε έμφαση στην ανάδειξη των ειδικών μορφών τουρισμού όπως καταδύσεις, πεζοπορία, αναρρίχηση, kite surf ώστε μαζί με όλες τις άλλες πτυχές, το φυσικό κάλλος, την παραδεισένια ακτογραμμή, τη γαστρονομία και το ανεξάντλητο πολιτισμικό μας αποθεμα να προσφέρουμε ένα βιωματικό τουριστικό προϊόν που αξίζει κανείς να απολαύσει για πολλές μέρες εντός και εκτός υψηλής σεζόν και να το ζει ξανά και ξανά για πολλά χρόνια χωρίς κορεσμό», τόνισε ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Καρπάθου Τάσος Μηλιός.
Σχετικά

Η Κύπρος στην κορυφή της Ευρώπης για τα πιο καθαρά νερά κολύμβησης
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Περιβάλλοντος (AEE)

Πραγματοποίηση Διεθνούς Συνάντησης του Ευρωπαϊκού έργου “DigAccess Agrotourism”- COSME στην Κύπρο
Η 2η Διακρατική Συνάντηση των Εταίρων του Ευρωπαϊκού Προγράμματος COSME

Κυπριακή πόλη υποψήφια για το βραβείο "Best Night-Time Economy Initiative"
Διεθνής Διάκριση για τη Λευκωσία

Αυτό είναι καλύτερο μέρος για ταξίδι στην Ασία και δεν είναι ούτε το Τόκιο, ούτε η Μπανγκόκ, ούτε το Μπαλί
Ονειρεύεστε ένα ταξίδι διαφορετικό; Μακρινό και εξωτικό; Σίγουρα η Ασία μπορεί να προσφέρει αμέτρητες ταξιδιωτικές εμπειρίες και συγκινήσεις…

Splash στην πρωτεύουσα! Οι πιο cool πισίνες της Λευκωσίας
Χαλάρωσε, κολύμπα και απόλαυσε city vibes με καλοκαιρινό twist σε 6 οάσεις δροσιάς στην πόλη

Μαρίνα Λεμεσού: Μια ολοκληρωμένη εμπειρία ψυχαγωγίας και διασκέδασης
Ένας προορισμός για πολυτελή γιοτ, διαμονή, φαγητό, διασκέδαση και ψυχαγωγία,

5 μαγευτικά και «ανεξερεύνητα» ελληνικά νησιά για χαλαρές διακοπές αυτό το καλοκαίρι
Εδώ προτείνουμε 5 πανέμορφα ελληνικά νησιά που όλοι ξέρουμε αλλά ελάχιστοι έχουν επισκεφτεί

Η ευρωπαϊκή πόλη που είναι ο καλύτερος προορισμός στον κόσμο για γυναίκες solo travelers
Μια ευρωπαϊκή πόλη ανακηρύχθηκε ο καλύτερος προορισμός στον κόσμο για γυναίκες που ταξιδεύουν μόνες τους

10+1 από τα ομορφότερα ορεινά τοπία της Κύπρου, για καλοκαιρινές διακοπές
Τα χωριά της Πιτσιλιάς και τα διάσημα σημεία τους, τα έχουμε συνδυάσει με χειμερινές εξορμήσεις: πώς είναι, όμως, το καλοκαίρι; Η απάντηση ίσως κρύβει τον φετινό προορισμό των διακοπών σας

Ένα ολοκαίνουργιο μουσείο για τη Φρίντα Κάλο ανοίγει στην Πόλη του Μεξικού
Προγραμματισμένο να ανοίξει το φθινόπωρο, είναι το πρώτο ίδρυμα που διευθύνεται από απογόνους αυτής της θρυλικής καλλιτέχνιδας

Και επίσημα καλοκαίρι: Αύριο (Σάββατο) η μεγαλύτερη μέρα του χρόνου
Πλησιάζει το θερινό ηλιοστάσιο και η μεγαλύτερη σε διάρκεια ημέρα του έτους

Στους 39 βαθμούς σήμερα η θερμοκρασία – Η πρόγνωση για το Σαββατοκύριακο
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού