Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

12 τέλειες αυλές για ψαγμένα μεζεδάκια στη Λευκωσία

Πάμε για μεζεδάκια έξω λοιπόν!

Δημοσιεύτηκε στις 28 Ιουλίου 2021

Οι καλοκαιρινές βραδιές δεν χρειάζονται κάτι παραπάνω από καλή παρέα, νόστιμο φαγητό και τη δροσιά μιας αυλής.

Tα ταβερνάκια της Λευκωσίας έβγαλαν τραπέζια έξω και σε υποδέχονται  στις υπέροχες, ολάνθιστες αυλές τους, σερβίροντάς σε μερακλίδικο μεζέ μαζί με παγωμένη μπίρα ή βαρελίσιο κρασάκι.

Ακολούθησέ μας! 

ΤΟ ΣΤΕΝΟΡΥΜΙ
Το "κρυμμένο" ταβερνάκι στον ιστορικό πυρήνα της Αγλαντζιάς, σε περιμένει σε μια πανέμορφη και δροσερή αυλή, για να δοκιμάσεις εύγευστους μεζέδες, τους οποίους θα συνοδεύσεις με ούζο, ρετσίνα, τσίπουρο, μπίρες ή και ζιβανία. Αν πάλι προτιμάς μαγειρευτό φαγητό, ρώτα για τα πιάτα ημέρας.
ΔΟΚΙΜΑΣΕ: Ιδανική πρόταση τα διάφορα σχάρας στα οποία περιλαμβάνονται σουβλάκι χοιρινό και κοτόπουλο, σεφταλιές, χαλλούμι, μανιτάρια και παϊδάκια κρασάτα (€11).
TIP: Κάνε την κράτησή σου την Παρασκευή που παίζει ζωντανό λαϊκό πρόγραμμα ή το Σάββατο για να ακούσεις καλό ρεμπέτικο.
(22876543) Πλατεία Κυριάκου Καραολή 3, Αγλαντζιά. Δ-Σ 12.00-24.00.

ΣΤΟΥ ΡΟΥΣΙΑ
Ένα φιλόξενο ταβερνείο-μαγειρείο στον Άγιο Δομέτιο, με μεγάλη, δροσερή βεράντα, που φτιάχνει παραδοσιακές λιχουδιές από την κυπριακή κουζίνα με twist ελληνικό.
ΔΟΚΙΜΑΣΕ: Αν και δεν σερβίρει μεζέ, σου προσφέρει μία μεγάλη γκάμα ορεκτικών, κρύων και ζεστών κρεατικών και άλλων επιλογών, ώστε να φτιάξεις εσύ το δικό σου, ανάμεσά τους τα φρέσκα χειροποίητα παραδοσιακά ζυμαρικά, όπως καλοηρκά και τα παραδοσιακά κυπριακά τορτελίνια με χοιρινό κιμά (€12).
TIP: Για το τέλος σού επιφυλάσσουν ένα δροσερό γλυκό που δεν είναι άλλο από τη λαχταριστή αναρόκρεμά τους με μέλι.
(70088848) Δημοκρατίας 31Α, Άγιος Δομέτιος. Δ-Κ 12.00-23.00.

ΑΙΓΑIΟΝ
Αποτελεί μία από τις πιο χαρακτηριστικές και θρυλικές παραδοσιακές ταβέρνες της πρωτεύουσας. Στεγάζεται σε ένα παραδοσιακό κυπριακό σπίτι με καλόγουστη εσωτερική αυλή και σερβίρει κυπριακές, αλλά και ελληνικές συνταγές, φτιαγμένες με ολόφρεσκα υλικά και μεσογειακές γεύσεις.
ΔΟΚΙΜΑΣΕ: Όλα τα πιατάκια ένα κι ένα, από τα εκλεκτά κρεατικά, τις πεντανόστιμες χορτοφαγικές επιλογές αλλά και τα ζυμαρικά που θα λατρέψεις. Στα ‘οπωσδήποτε’ βάλε την παστιτσάδα με βοδινό αλλά και το γιουβέτσι που φτιάχνουν με ιδιαίτερη μαεστρία.
TIP: Παράγγειλε διάφορα πιατάκια to share για να τα απολαύσει ολόκληρη η παρέα μαζί (μιας και δεν σερβίρεται μεζές).
(22253030) Έκτορος 40, παλιά Λευκωσία. Δ-Σ 19.00-23.00.

 

ΜΠEΜΠΑ
Το χαριτωμένο μαγαζί της Πινδάρου, με τη χαλαρή διακόσμηση, διαθέτει μία ατμοσφαιρική αυλή με λεμονόδεντρα, μανταρινιές και ελιές. Εδώ θα απολαύσεις κυπριακές και ελληνικές συνταγές, που θα σου θυμίσουν "γεύσεις από μαμά ή γιαγιά".
ΔΟΚΙΜΑΣΕ: Κάνε αρχή με σαλάτα με ώριμο χαλλούμι 40 ημερών και ντοματίνια από τον Άγιο Θεόδωρο και πίτα στον ξυλόφουρνο. Από τα πιάτα ημέρας, δοκίμασε τα χοιρινά ιβηρικά μπριζολάκια (€16.20). Ολοκλήρωσε το μενού σου με κοτόπουλο κοντοσούβλι.
TIP: Μη φύγεις, αν δεν δοκιμάσεις την καρυδόπιτα της Μπέμπας, με κανταΐφι και παγωτό βανίλια.
(22252626) Πινδάρου 2. Δ-Σ 12.30-15.30 & 19.30-23.00.

TO MΑΝΤΡΙ
Θα την βρεις σ’ ένα αρχοντικό 100 χρονών, στην καρδιά του παλιού Στροβόλου και θα σε κερδίσει μεμιάς με το φιλικό περιβάλλον και τη φιλοξενία των ανθρώπων της, αλλά κυρίως με τους νόστιμους μεζέδες της.
ΔΟΚΙΜΑΣΕ: Εκτός από μεζέδες (€16), στον φούρνο, κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή ετοιμάζεται λαχταριστό οφτό κλέφτικο.
TIP: Οι Τετ και οι Πέμ έχουν ρεμπέτικο ρυθμό.
(22252282) Αρχ. Κυπριανού 27, Στρόβολος. Δ-Σ 19.00-24.00.

ΟΔΟΦΡΑΓΜΑ
Η ξακουστή ταβέρνα στον Άγιο Δομέτιο σε υποδέχεται στην ολάνθιστη και δροσερή αυλή της κι αυτό το καλοκαίρι.
ΔΟΚΙΜΑΣΕ: Εδώ θα φας καλό φαγητό, από νόστιμα είδη σχάρας ψημένα με μεράκι και μαεστρία μέχρι πεντανόστιμο οφτό, σε πήλινο, με πατάτες και πουργούρι.
TIP: Παρ-Κ βράδυ υπάρχει ζωντανή μουσική.
(99657270) Λεωφ. Ανδρέα Κάρυου, Άγιος Δομέτιος. Δ-Κ 19.00-23.00.

ΤΑΒΕΡΝΑ ΦΙΛΙΠΠΟΣ
Το ‘κρυμμένο’ στα γραφικά στενά του παλιού Στροβόλου, ταβερνάκι, αποτελεί ένα από τα πιο κλασικά σημεία καλοκαιρινής παρεΐστικης συνάντησης.
ΔΟΚΙΜΑΣΕ: Αυθεντικό κυπριακό φαγητό από μεζέδες, είδη σχάρας, μαγειρευτά που θα γλείφεις τα δάχτυλά σου. Από ψαρονέφρι σχάρας με ρίγανη και λαχταριστή μπριζόλα στα κάρβουνα, μέχρι βοδινό συκώτι και σαλιγκάρια γιαχνί, ζουμερή σούβλα αρνί και αρνίσια σουβλάκια μαριναρισμένα σε σουμάκι, που τα σερβίρει με ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι, ντομάτα και μαϊντανό.
TIP: Κάθε Τρ, Πεμ και Παρ, ο ξυλόφουρνος της αυλής ετοιμάζει οφτό κλέφτικο λουκούμι, το οποίο θα απολαύσεις με παγωμένη μπίρα ή φίνο κυπριακό κρασί σερβιρισμένο σε καράφα.
(22316307, 99407767) Δήμητρας 2Α, πάροδος Σταδίου, Στρόβολος. Δ-Σ 11.00-14.30 & 18.00-24.00.

ΤΣΙΠΟΥΡΑΚΙ ΜΕΖΕΔΑΚΙ
Το τσιπουράκι συναντά τον ωραίο μεζέ, σε ένα γραφικό μαγαζί όπου ξεχωρίζουν τα ξύλινα τραπεζάκια, η όμορφη διακόσμηση και οι αυθεντικές γεύσεις από την ελληνική κουζίνα. Όλα αυτά με καλή μουσική.
ΔΟΚΙΜΑΣΕ: Από τα κρύα μεζεδάκια, τη φάβα παντρεμένη με καραμελωμένα κρεμμύδια, κι από τα ζεστά μεζεδάκια το μπουγιουρντί και τσιπουράκι σαγανάκι. Αν είσαι μερακλής, δεν υπάρχει ιδανικότερη επιλογή για σένα από τον μεζέ του Μερακλή (€18.50).
TIP: Πριν φύγεις δοκίμασε λαχταριστά γλυκά, όπως δούκισσα και σπιτικό σάμαλι καθώς και γλυκά του κουταλιού.
(99754417) Οθέλλου 1. Δ-Κ 19.00-24.00.

ΤΑΒΕΡΝΕΙΟ TΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟΝ
Το αυθεντικό αυτό ταβερνάκι στον ιστορικό πυρήνα του Αγίου Δομετίου άπλωσε τα τραπεζάκια του στη δροσερή πλατεία, και σε περιμένει για να σου σερβίρει κυπριακά μεζεδάκια και μαγειρευτά.
ΔΟΚΙΜΑΣΕ: Οι μελιτζάνες με φέτα, τα αρνίσια παϊδάκια, και το συκωτάκι αρνίσιο στην κατσαρόλα θα σε ενθουσιάσουν.
TIP: Τρ έχει οφτό κλέφτικο και Παρ live βραδιές με τον Μάριο Σιάτη.
(22780555) Μάρκου Δράκου 5, Άγιος Δομέτιος. Τρ-Κ 17.00-24.00.

ΕΘΑ ΟΠΩΣ ΠΑΛΙΑ
Μπήκαν γλάστρες με λουλούδια, στρώθηκαν τραπέζια με καρό τραπεζομάντηλα και η ΕΘΑ στην Έγκωμη σε υποδέχεται στη βεράντα, αποτελώντας για ένα ακόμα καλοκαίρι την ιδανική τοποθεσία για καλοψημένο και περιποιημένο φαγητό στα κάρβουνα.
ΔΟΚΙΜΑΣΕ: Νόστιμο κυπριακό μεζέ, κρητικό αντικριστό που σερβίρεται με πατάτες τηγανητές και σαλάτα κάθε Παρ - Σ, καθώς και οφτό κλέφτικο ψημένο σε τταβά μούρλια από Τρ-Πεμ.
TIP: Ένα απλό, κυπριακό φαγοπότι δεν γίνεται να μην ολοκληρωθεί με παραδοσιακά μπουρέκια της αναρής.
(22590233) Γρηγόρη Αυξεντίου 52, Έγκωμη. Δ-Κ 19.00-24.00.

Η ΣΤΟΑ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ
Αγαπημένο στέκι των καλοφαγάδων και όλων όσοι εκτιμούν το καλό, κυπριακό φαγητό, η Στοά του Δημήτρη στη Λευκωσία παραμένει για χρόνια τώρα μια σταθερή αξία στον χώρο της εστίασης.
ΔΟΚΙΜΑΣΕ: Δοκίμασε οπωσδήποτε τον πλούσιο μεζέ του (€17 το άτομο) και τις επιλογές που ψήνει με μαεστρία πάνω στα κάρβουνα. Στο τέλος θα σε κεράσει γλυκό του κουταλιού με παγωτό, αφήνοντάς σε απόλυτα ικανοποιημένο.
TIP: Για μεσημέρι αλλά και για βράδυ, για σπιτικό φαγητό ή για παραδοσιακό μεζέ, η Στοά του Δημήτρη είναι η καλύτερη πρόταση εστίασης που θα την απολαύσεις με καλή παρέα και καλή διάθεση.
(22343030, Facebook: Η Στοά του Δημήτρη) Διγενή Ακρίτα 28 Ε, Λευκωσία. Δ-Σ 12.00-16.00 & 19.00-23.00 (κουζίνα).

Ο ΚΗΠΟΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΑΛΙΝΙΩΤΙΣΣΑΣ
Το ταβερνάκι που πάντα έψαχνες αυτές τις ζεστές νύχτες του καλοκαιριού στην πρωτεύουσα: Ένα παραδοσιακό κυπριακό ταβερνάκι με αγνό, αυθεντικό, πραγματικά καλό φαγητό, που εκτείνεται σε έναν καταπράσινο κήπο, ώστε να σου προσφέρει την απαραίτητη δροσιά και χαλάρωση που χρειάζεσαι ιδικά αυτή την περίοδο του χρόνου. 
ΔΟΚΙΜΑΣΕ: Είτε λιγουρεύτηκες κάποιο συγκεκριμένο κρεατικό ψημένο στη σχάρα είτε είσαι αναποφάσιστος και θες να δοκιμάσεις πολλά και διαφορετικά εδέσματα, οπότε θα «παίξεις» με τους μεζέδες, το μόνο σίγουρο είναι ότι στον “Κήπο” θα φας και καλά και πολύ! 
ΤIP: Για να κλείσει όμορφα και… γλυκά η βραδιά σου επιβάλλεται να παραγγείλεις και κάποιο από τα σπιτικά γλυκά του κουταλιού ή το περιβόητο μαχαλεπί του μαγαζιού. 
(22343447) Λεωφ. Αθηνάς (εντός του κήπου), Λευκωσία.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close