Δημοσιεύτηκε στις 25 Ιουλίου 2024
Στο ξενοδοχείο, Atlantis the Royal στο Ντουμπάι, βρίσκεται η πιο ακριβή σουίτα του κόσμου.
Πρόκειται για τη βίλα Royal Mansion η οποία με 100.000 δολάρια ανά διανυκτέρευση, αποτελεί σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες, το πιο ακριβό δωμάτιο ξενοδοχείου στον κόσμο.
Το δωμάτιο των 100.000 δολαρίων ανά ημέρα
Κατά τον σχεδιασμό των καταλυμάτων που αποτελούν ρεκόρ, «θέλαμε κάτι πολύ κομψό, πολύ μεγαλοπρεπές, πολύ πλούσιο- κάτι που να είναι καθολικά ελκυστικό» λέει στην AD ο Timothy Kelly, εκτελεστικός αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Atlantis, Dubai.

«Ελπίζαμε ότι οι επισκέπτες θα μπορούσαν να έρθουν και να νιώσουν σαν στο σπίτι τους».
Σχεδιασμένη από το GA Group, η σουίτα περιλαμβάνει τέσσερα υπνοδωμάτια, ένα καθιστικό, μια τραπεζαρία, μια κουζίνα, ένα μπαρ και μια αίθουσα παιχνιδιών και ένα γραφείο σε δύο ορόφους, καθώς και μια βεράντα 5.124 τετραγωνικών μέτρων με πισίνα υπερχείλισης.

Αν και ένα παραδοσιακό ρετιρέ μπορεί να οδηγήσει κάποιον να πιστέψει ότι τα καλύτερα δωμάτια πρέπει να βρίσκονται στην κορυφή του κτιρίου, το Royal Mansion σπάει το καλούπι.
Αντ’ αυτού, το δωμάτιο βρίσκεται στον 18ο και 19ο όροφο στην ουράνια γέφυρα του κτιρίου, προσφέροντας επιβλητική θέα σε όλες τις γωνίες της σουίτας σε ορόσημα όπως το Burj Khalifa, το Ain Dubai και τον Αραβικό Κόλπο.
«Μπαίνεις μέσα από αυτά τα μεγαλοπρεπή, θολωτά ιδιωτικά φουαγιέ με οροφή διπλού ύψους», λέει η Kelly.

«Καθώς μπαίνετε μέσα, θα παρατηρήσετε επίσης πολλά διακοσμητικά κομμάτια, κάτι που ήταν πολύ σημαντικό για εμάς». Η μεγαλοπρεπής είσοδος δίνει τον τόνο στον χώρο που φιλοξενεί αρχηγούς κρατών, βασιλείς και παγκόσμιους σούπερ σταρ της ποπ κουλτούρας.
Πάνω από 12.000 τετραγωνικά μέτρα
Στο εσωτερικό, το μάρμαρο Calacatta καθορίζει σε μεγάλο βαθμό τον χώρο των 12.140 τετραγωνικών μέτρων. Βρίσκεται παντού: επενδύει τους τοίχους σε μια πάντα δραματική διάταξη σε συνδυασμό με βιβλία, γεμίζει το πάτωμα, σμιλεύει τις καθαρές γωνίες του νησιού στην κουζίνα με ιδιωτικό μπάνιο.

«Υπάρχει πολύ μάρμαρο, και είναι πολύ κατά παραγγελία, μεγάλα, αρθρωτά κομμάτια που είναι τοποθετημένα με τρόπο ώστε η πέτρα να λειτουργεί ως τέχνη», προσθέτει η Kelly.
Αν και σχεδόν συνώνυμο της πολυτέλειας, το υλικό μπορεί επίσης να αισθάνεται άκαμπτο, οπότε τα απαλά υφάσματα όπως οι μεταξωτές κουρτίνες, τα μεταξωτά μάλλινα χαλιά και τα σεντόνια με 800 κλωστές μαλακώνουν κάποιες από αυτές τις σκληρές άκρες.

Αξεσουάρ χιλιάδων δολαρίων
Ωστόσο, δεν είναι μόνο η ομορφιά του δωματίου που ήταν σημαντική για την ομάδα της Atlantis.
«Έχει επίσης να κάνει με τον τρόπο που «επιλέγουμε τα αξεσουάρ του χώρου», προσθέτει η Kelly. Για το σκοπό αυτό, δεν λείπουν τα διακοσμητικά στοιχεία που ντύνουν το δωμάτιο, όπως οδοντόβουρτσες, χτένες και ξυραφάκια από επιμεταλλωμένο χρυσό, προϊόντα μπάνιου Hermès, μπουρνούζια Frette, ένα εκτεταμένο μενού μαξιλαριών, τηλεόραση 146 ιντσών και ένα αποκλειστικό τραπέζι πινγκ-πονγκ Louis Vuitton, μεταξύ άλλων ανέσεων.

Σύμφωνα με τον Kelly, όλα αυτά τα στοιχεία – προσεγμένος σχεδιασμός, πολυτελείς ανέσεις, εμπειρίες κατά παραγγελία και ενισχυμένη ιδιωτικότητα – δικαιολογούν την τιμή των 100.000 δολαρίων. «Το ζητούμενο ήταν να διασφαλίσουμε ότι είχαμε όλα τα στοιχεία που θα ήθελε κανείς και μια ιδιωτική απόδραση όπου οι άνθρωποι μπορούν να διασκεδάζουν χωρίς να είναι ορατοί».
Πρόσφατα επισκέφτηκε το συγκεκριμένο δωμάτιο ο διάσημος ποδοσφαιριστής Καρίμ Μπενζεμά, αλλά και ο τραγουδιστής Τζέισον Ντερούλο.
Δείτε τις αναρτήσεις τους:
Σχετικά

Πέθανε ο ηθοποιός Μπραντ Έβερετ γνωστός από το Grey's Anatomy
Ο 46χρονος έχασε τη ζωή του σε τροχαίο στο Λος Άντζελες



H ευρωπαϊκή πόλη που χαρακτηρίστηκε ως το «πιο ευτυχισμένο» μέρος στον κόσμο για διακοπές
Με εξαιρετικό φαγητό και άφθονους χώρους πρασίνου που προσφέρουν μια χαλαρωτική διαμονή

Η εμβληματική αίθουσα εκδηλώσεων, Ledra Ball Room, του Hilton Nicosia επέστρεψε πλήρως ανακαινισμένη!
Ένας εντυπωσιακός χώρος, στο κέντρο της πρωτεύουσας, ο οποίος φιλοξενεί αναμνήσεις που θα διαρκέσουν μία ζωή

Η Ryanair ανακοίνωσε πτήσεις σε 22 προορισμούς, με τιμές από €22 (μόνο για σήμερα)
Ryanair Flash Sale: Πτήσεις από Πάφο με έως και 15% έκπτωση!


Το The Piano Tour υποψήφιο για σημαντική διεθνή βράβευση!
Μέσω του The Piano Tour, η κλασική μουσική έχει έως σήμερα διασχίσει αυτοκινητόδρομους, ανέβει σε ταράτσες, παίξει ποδόσφαιρο, τρέξει σε βραδινό αγώνα δρόμου, ταξιδεύσει πίσω στον χρόνο και καταρρίψει ακόμη και ρεκόρ Guinness!

5 πόλεις στην Ευρώπη που πρέπει να επισκεφτείς έστω μια φορά στη ζωή σου
Μην χάσεις την ευκαιρία να δεις από κοντά αυτές τις πόλεις

Στους 37°C η θερμοκρασία - Πότε αναμένεται αισθητή πτώση
Η πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας


H Ryanair σε ταξιδεύει σε 3 υπέροχους προορισμούς με τιμές από €18.99
H Ryanair ανακοίνωσε νέα προσφορά για φθινοπωρινά ταξίδια, σε συναρπαστικούς