Δημοσιεύτηκε στις 06 Αυγούστου 2024
Για να δειπνήσεις σε ένα από τα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου, χρειάζεται όπως φαίνεται υπομονή. Πρόκειται όμως για μια εμπειρία ζωής, ειδικά τους λάτρεις της γαστρονομίας.
Ο λόγος για το βραβευμένο εστιατόριο Disfrutar που βρίσκεται στην Βαρκελώνη. Το Disfrutar, που σημαίνει “απολαύστε” βρίσκεται στην κορύφη της λίστα των 50 καλύτερων εστιατορίων στον κόσμο και για να απολαύσετε το γεύμα ή το δείπνο σας εκεί, χρειάζεται να κλείσετε τραπέζι σχεδόν ένα χρόνο πριν.
Ο δρόμος για την επιτυχία
Σύμφωνα με το Εuronews, οι τρεις Καταλανοί σεφ και ιδιοκτήτες πλέον του Disfrutar, Oriol Castro, Mateu Casañas και Eduard Xatruch, γνωρίστηκαν στο εστιατόριο “El Bulli” όπου εργάζονταν ως σεφ και αποφάσισαν να δημιουργήσουν το δικό τους εστιατόριο, κατακτώντας πλέον την κορύφη.
Το 2012, λοιπόν, άνοιξαν το πρώτο τους εστιατόριο: το “Compartir”, στην πόλη Cadaqués της Girona. Αργότερα, το 2014 το “Disfrutar” στη Βαρκελώνη και τέλος, το “Compartir” επίσης στη Βαρκελώνη, το 2022.
Η κατάκτηση της κορυφής
Το εσιατόριο έχει κατακτήσει τρία αστέρια Michelin, ενώ το 2022 διακρίθηκε επίσης ως το τρίτο ανάμεσα στα 50 καλύτερα εστιατόρια του κόσμου, και δεύτερο το 2023.
“Μέχρι εκείνη τη στιγμή, δεν είχαν δημοσιοποιήσει ότι είμαστε πρώτοι, δεν το ξέραμε και αυτό το κάνει μια μαγική στιγμή. Είναι λοιπόν απίστευτο, απερίγραπτο και ασύγκριτο”, λέει ο Casañas στο Euronews.
Το World’s 50 Best Restaurants περιγράφει το “Disfrutar” ως “τη γευστική εμπειρία μιας ζωής” και επαινεί τα “λαμπρά ευφάνταστα πιάτα, την αξεπέραστη τεχνική μαεστρία και την παιχνιδιάρικη παρουσίαση”.
Οι επισκέπτες μπορούν να δοκιμάσουν πιάτα όπως το πολυσφαιρικό πέστο με τρυφερά φιστίκια και χέλι ή την εκδοχή του εστιατορίου για το τυπικό ισπανικό πιάτο τάπας “gilda”.
Έτσι λοιπόν για να απολαύσεις αυτά τα θεσπέσια πιάτα χρειάζεται να περιμένεις λιγάκι…
“Από τότε που πήραμε το βραβείο, η αλήθεια είναι ότι το θέμα των κρατήσεων έχει αυξηθεί. Πριν είχαμε λίστα αναμονής ίσως επτά ή οκτώ μηνών, τώρα έχουμε σχεδόν ένα χρόνο στη λίστα αναμονής”, εξηγεί ο Vicente Lara.
Ο ίδιος λέει ότι το βραβείο θέτει επίσης πολύ υψηλές προσδοκίες για τους πελάτες, πράγμα που σημαίνει μεγαλύτερη πίεση για την αυξανόμενη ομάδα που αριθμεί πλέον 75 άτομα.
Σχετικά
Φάγαμε στο εστιατόριο Dopios του Χριστόφορου Πέσκια στην Αθήνα
Στο εστιατόριο του Κύπριου σεφ η παράδοση συναντά τη σύγχρονη γαστρονομία μέσα από καθαρές γεύσεις, δημιουργικά πιάτα και έναν χώρο που αποπνέει αυθεντική φιλοξενία
Taste Atlas 2026: Αυτά είναι τα τοπ γλυκά στον κόσμο -Τα 6 ελληνικά που βρίσκονται στη λίστα
Το 2026 ξεκίνησε με το Taste Atlas να παρουσιάζει τις πρώτες γαστρονομικές του προτάσεις για τη νέα χρονιά, αποκαλύπτοντας τη λίστα με τα κορυφαία γλυκά του κόσμου που αξίζει να δοκιμάσει κανείς
Αυτός είναι ο νέος Διευθυντής της Εθνικής Ομάδας Νέων Μαγειρικής Κύπρου
Η ανακοίνωση του Συνδέσμου
7 μέρη εντός και εκτός πόλης, για (last minute) τραπέζι τα Φώτα
Την ημέρα των Φώτων πάμε για καλό φαγητό μαζί με την παρέα!
Φάγαμε στο νέο εστιατόριο του Πάνου Ιωαννίδη στην Αθήνα
Στο νέο εστιατόριο του Πάνου Ιωαννίδη, η ελληνική κουζίνα επιστρέφει στις καθαρές γεύσεις, σε ένα νεοκλασικό με αυλή, στην πιο ιστορική γειτονιά της Αθήνα
40 και βάλε μαγαζιά μας φτιάχνουν λαχταριστούς λουκουμάδες για τα Φώτα
Μαγαζιά σε όλες τις επαρχίες της Κύπρου για να απολαύσεις το έδεσμα των Θεοφανείων
Φώτα στο βουνό: Απολαμβάνουμε πλούσιο γιορτινό μπουφέ και μεζέδες σε 21 αγαπημένα εστιατόρια
Παραδοσιακές ταβέρνες και εστιατόρια σε ορεινά χωριά στρώνουν τραπέζι για τα Θεοφάνεια με αυθεντικές κυπριακές γεύσεις, τζάκι αναμμένο και ζεστή φιλοξενία
Τέλος εποχής για το ιστορικό ζαχαροπλαστείο με τις πιο διάσημες σοκολατίνες του νησιού
Έπεσε η αυλαία για ένα ζαχαροπλαστείο-θρύλο της Λεμεσού
Αυτός είναι ο νέος «guest chef» στο Cloud9 Fine Dining στη Λεμεσό
Από τις 8 Ιανουαρίου και για περίοδο δύο μηνών θα παρουσιάζει ένα ειδικό tasting menu φέρνοντας εκλεπτυσμένες πορτογαλικές γεύσεις στην Κύπρο
Η νέα άφιξη στην πόλη, ψήνει σουβλάκια... όπως παλιά!
Τα Σουβλάκια είναι η νέα άφιξη της Λεμεσού!
Τα εστιατόρια και τα πιάτα τους που ξεχωρίσαμε το 2025 (μέρος α')
... και θα συνεχίσουμε να επισκεπτόμαστε και τη νέα χρονιά!