Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Μια «παραμυθένια» αυλή στο χωριό, με χειροποίητα γλυκά, σε περιμένει να την ανακαλύψεις

Εκεί όπου η παραδοσιακή αρχιτεκτονική συναντά τη μοντέρνα καλαισθησία

Δημοσιεύτηκε στις 06 Αυγούστου 2021

Το χωριό Όμοδος δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Το περίφημο κρασοχώρι αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους θησαυρούς της επαρχίας Λεμεσού και πλέον έχει καθιερωθεί στο μυαλό και την καρδιά των Λεμεσιανών – αλλά και όλων των απανταχού ταξιδιωτών της Κύπρου – ως ένας must προορισμός για μονοήμερη και όχι μόνο εξόρμηση στην εξοχή. 

Αυτό το χωριό λοιπόν είναι από εκείνα τα μέρη που θα σου χαρίσουν εξαιρετικές στιγμές, είτε είσαι ρομαντικός, αφού θα χαθείς στα γραφικά στενά του, είτε είσαι φυσιολάτρης αφού είναι γεμάτο εκπλήξεις! Ειδικά δε αν είσαι και λάτρης των γλυκών τότε θα σε εκπλήξει ακόμα περισσότερο. Αρκεί, βέβαια, να αναζητήσεις το George’s daughter and son, ένα γουστόζικο καφενεδάκι με καταπράσινη αυλή και υπέροχη αισθητική...

Πρόκειται για ένα πανέμορφο καφέ, το οποίο επιβάλλεται να αποτελέσει την πρώτη σου στάση προτού εξερευνήσεις το υπόλοιπο χωριό, καθώς από εκεί θα αντλήσεις την απαραίτητη σωματική και ψυχική ενέργεια για να ξεκινήσεις την περιπλάνησή σου στο Όμοδος… 

Έρωτας με την πρώτη ματιά 
Με το που θα εισέλθεις στο “George’s”, οι αισθήσεις σου θα εκστασιαστούν, με τα χρώματα και τα αρώματα του χώρου να σε κυριεύουν! Η προσοχή σου θα πέσει αναπόφευκτα στη βιτρίνα με τα υπέροχα χειροποίητα γλυκά της καφετέριας, αλλά μη βιαστείς να παραγγείλεις, καθώς επιβάλλεται να πάρεις λίγο χρόνο για να αφουγκραστείς την «παιχνιδιάρικη» διακόσμηση του χώρου που θα σε κάνει να νομίζεις πως βρίσκεσαι μέσα σε κάποιο παιδικό κουκλόσπιτο.

Και το καλό τώρα αρχίζει… Εάν σου άρεσε ο εσωτερικός χώρος του “George’s”, την αυλή του θα τη λατρέψεις με την πρώτη κιόλας ματιά. Εκεί όπου το παραδοσιακό συναντά το μοντέρνο και δημιουργούν ένα πανέμορφο τοπίο που δε θα «χορταίνεις» να βλέπεις! Φυσικά το κυρίαρχο στοιχείο του χώρου είναι το πράσινο και η πέτρα, ώστε να συμβαδίζει με τη φυσική ομορφιά και την παραδοσιακή αρχιτεκτονική του χωριού. 

Πανέμορφα φυτά, γουστόζικα φωτάκια και φαναράκια, με την κληματαριά να κλέβει την παράσταση και την ανθισμένη βουνοπλαγιά να εκτείνεται στο βάθος, το μάτι σου δε θα «χορταίνει» να βλέπει αυτή την «παραμυθένια» αυλή! 

Δεν μας είπατε όμως τι θα δοκιμάσουμε εκεί... 
Κατ’ αρχάς μόνο από το όνομα της καφετέριας καταλαβαίνεις πως πρόκειται για μια οικογενειακή επιχείρηση που έχει στηθεί με πολύ αγάπη και μεράκι. Αν στην εξίσωση συμπεριλάβεις και το γεγονός πως η οικογένεια διατηρεί και δικό της φούρνο στο χωριό, τo George's Bakery & Confectionery Omodos, τότε καταλαβαίνεις πως ό,τι και να αποφασίσεις να δοκιμάσεις εδώ θα είναι χειροποίητο και ολόφρεσκο! 

Καλείσαι λοιπόν να επιλέξεις μέσα από μια μεγάλη ποικιλία γλυκών όπως cheesecake, apple - caramel cheese cake, τάρτες, μπισκότα, κέικ σοκολάτα / καρότο και χειροποίητες σοκολάτες (άσπρη, μαύρη και γάλακτος). Εμείς πάντως θα σου προτείνουμε να δοκιμάσεις κάποιο από – ή ακόμα καλύτερα όλα – τα παρακάτω: λεμονόταρτα με ιταλική μαρέγκα, apple crumble, παραδοσιακό μπακλαβά ή/και παστίτσι αμυγδάλου! 

Ακόμη στο “George’s daughter & son” θα βρεις και λαχταριστά, ολόφρεσκα αλμυρά snacks όπως τορτίγιες, μπέργκερς, πίτσες, σάντουιτς και διάφορα αλμύρα κατευθείαν από το φούρνο τους, με πρωταγωνιστή τη χαλλουμωτή. Επίσης εδώ μπορείς να γευτείς απολαυστικό κυπριακό πρωινό συνοδευμένο από κουλούρι αρκατένο, δικής τους παραγωγής! 

Όποια και αν είναι η επιλογή σου για φαγητό, γλυκά και τσιμπήματα, εννοείται πως θα τα συνδυάσεις με ένα υπέροχο καφεδάκι από την ποικιλία που προσφέρει το κατάστημα ή με κάποιο από τα σπιτικά τους ροφήματα. 

Όταν ο δρόμος σου σε βγάλει στο πανέμορφο Όμοδος, τώρα ξέρεις ότι επιβάλλεται μια στάση στο “George’s daughter and son” για να απολαύσεις τον καφέ σου με χειροποίητα εδέσματα και όλα αυτά σε ένα υπέροχο περιβάλλον όπου η παραδοσιακή αρχιτεκτονική και η ομορφιά της φύσης συναντούν τη μοντέρνα αισθητική και συνθέτουν ένα μέρος μοναδικό και «παραμυθένιο»! 

(99026849) 1ης Οκτωβρίου, Όμοδος, επ. Λεμεσού. Ανοιχτό καθημερινά εκτός Δευτέρας.  
FacebookGeorge's daughter & son
InstagramGeorge's Daughter & Son

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close