Δημοσιεύτηκε στις 26 Αυγούστου 2024
Ήταν σοκαριστική η είδηση πως ένα τέτοιο μαγαζί, αναγκάζεται, δυστυχώς, να κλείσει οριστιστικά τον κύκλο του. Ένας χώρος που ταυτίστηκε με το κέντρο της πόλης της Πάφου, που έγινε το στέκι για παρέες, σημείο συνάντησης, αγαπησιάρικης σχέσης με τους ιδιοκτήτες και το προσωπικό του.

Ο λόγος για το πολυαγαπημένος μας Let Them Eat Cake που άνοιξε για πρώτη φορά στα τέλη του 2011. Έκτοτε μας έμαθε στις αμερικάνικες τούρτες, τα παθιασμένα και πληθρωτικά γλυκά που με μεράκι έφτιαχνε στην κουζίνα της η Σούζη. Το κορίτσι πίσω από αυτό το επιτυχημένο μαγαζί που έφερε ένα άλλο αέρα στην εστίαση τόσο της Πάφου όσο και ολόκληρης της Κύπρου θα τολμούσαμε να πούμε.

Το Let Them Eat Cake φώναζε από μακριά την αμερικανική του βάση, με τις γαλλικές του αναφορές στη διακόσμηση, το χαρακτηριστικό μαυρόασπρο πάτωμα, τους αναπαυτικούς βελούδινους καναπέδες και πολυθρόνες αλλά και την κουκλίστικη πίσω αυλή που καθόμασταν για παγωμένες λεμονάδες και λαχταριστά pancakes, τα νοστιμότερα, ίσως, στην Κύπρο.
Η Σούζη ξεκίνησε αυτό το μαγαζί με περίσσια αγάπη και δυσκολίες, με όπλο της το ταλέντο και το μεράκι της. Οι εντυπωσιακές τούρτες της και τα γλυκά της έγιναν πολύ σύντομα talk of the town και ο χώρος αυτός είχε ένα πιο εκλεπτυσμένο γούστο, με κόσμο που αγαπούσε τις τέχνες όπως ακριβώς και οι άνθρωποι του μαγαζιού αφού πολλές φορές φιλοξενήθηκαν εκεί εκθέσεις, παρουσιάσεις βιβλιών, θεατρικά έργα, live μουσικές βραδιές.

Για όλους εμάς που αγαπάμε το Let Them Eat Cake συνδεθήκαμε μαζί του όχι για τα νόστιμα πιάτα του, τα γλυκά του και τον χώρο αλλά για τους ανθρώπους του. Την Σούζη, την Φιλονίλα, την Ραφαέλα και όλους εκείνους που με χαμόγελο βρίσκονταν εκεί να μας ειυπηρετήσουν.
Το Let Them Eat Cake, 13 χρόνια μετά και αφού έγραψε τη δική του όμορφη ιστορία ρίχνει την αυλαία με πολλά ερωτηματικά, ίσως με την ελπίδα πως κάπου, κάπως θα ανταμώσουμε ξανά με αυτά τα τρελοκόριτσα που μας έφτιαχναν pancakes γεμάτα με πολλές και παχυντικές θερμίδες αγάπης, με αστείρευτο χιούμορ, αυτοσαρκασμό και χαμόγελο.
Ο αποχαιρετισμός είναι πάντα δύσκολος. Κι ακόμα δυσκολότερος σε περιπτώσεις τέτοιες όπου ανάμεσα σε εκείνους τους χρωματιστούς καναπέδες γέλασες, είπες τον πόνο σου, συντήθηκες με φίλους-αδελφούς και ανθρώπου δικούς σου.
Let them eat cake, σε ευχαριστούμε για τις όμορφες μέρες και νύχτες, τις γεμάτες, γευστικές αγαπησιάρικες στιγμές.
Καλή αντάμωση!
Σχετικά
Οι 20 πιο πολυσυζητημένες νέες αφίξεις εστιατορίων το 2025
Ταβέρνες, fine dining εστιατόρια, κουζίνες μακρινές και ελληνικές, αυτά είναι όλα τα φρέσκα σημεία ενδιαφέροντος που είχαν κάτι να πουν αυτή τη χρονιά.
Η Χρύσω Λέφου μάς δίνει τη συνταγή για Βασιλόπιτα με πορτοκάλι
Η τηλεμαγείρισσα και παρουσιάστρια της εκπομπής Χρυσωμαγειρέματα σου δίνει τη συνταγή της ημέρας
Στην Αγία Νάπα θα στηθεί Παραδοσιακό Γλέντι
Μια αυθεντική γιορτή γεμάτη μουσική, παράδοση και κυπριακή φιλοξενία από τον Λαογραφικό Όμιλο Αγίας Νάπας «Τουμπεζιά».
14 εστιατόρια στο βουνό με πλούσιο μπουφέ την Πρωτοχρονιά και τα Θεοφάνεια
Πού θα βρεις νόστιμη σούβλα το μεσημέρι της Πρωτοχρονιάς αλλά και την αργία των Θεοφανείων
11+2 υπέροχες βασιλόπιτες στα ζαχαροπλαστεία της Κύπρου
Oι καλύτεροι φούρνοι και ζαχαροπλαστεία για βασιλόπιτα-εγγύηση
Οι 12 πιο ενδιαφέρουσες νέες αφίξεις του Δεκέμβρη στην Κύπρο
Βγαίνουμε στα ολοκαίνουρια στέκια του νησιού, απολαμβάνουμε φαγητό και ποτό αλλά και διασκέδαση
Νέα άφιξη στη Λεμεσό: Το KaramΕΛΑ Street Food άνοιξε και ήδη συζητιέται
Οι προτάσεις για franchise στον επιχειρηματία Πόλυ Πολυχρονίου!
Φούρνοι Ζορπάς: Μοιράζoυν χαμόγελα και ελπίδα σε στέγες ηλικιωμένων
Στο πλαίσιο της εκστρατείας «Υπάρχει» και της συνεργασίας με το ΠΣΣΕ θα προσφέρουν βασιλόπιτες
Το νέο luxury café που μόλις άνοιξε είναι φτιαγμένο για τους λάτρεις του specialty coffee
Χρυσές λεπτομέρειες, royal blue αισθητική και premium καφές σε έναν χώρο που ετοιμάζεται να γίνει το νέο Instagram hotspot της πόλης
30 γευστικές προτάσεις για γιορτινές εξόδους την περίοδο της Πρωτοχρονιάς στη Λευκωσία
Εστιατόρια, ταβέρνες και all-day στέκια για να υποδεχτείς το νέο έτος με καλό φαγητό, όμορφη ατμόσφαιρα και διάθεση για γιορτή
Πού θα φας έναν από τους πιο νόστιμους κυπριακούς μπουφέδες στο νησί
Φάγαμε παραδοσιακή κουζίνα στο σπιτικό της κ. Γιώτας και έχουμε να πούμε τα καλύτερα
Το παλαιότερο εστιατόριο στον κόσμο συμπλήρωσε 300 χρόνια
Αργοψημένο γουρουνόπουλο και φάντασμα στο κελάρι