Guide , Τα Καλύτερα της Κύπρου

6 σημεία στην Κύπρο που οι ερωτευμένοι «κλειδώνουν» τον έρωτά τους!

Έξι σημεία σε ολόκληρο το νησί για να τοποθετήσετε μια κλειδαριά και να κλειδώσετε για πάντα την αγάπη σας. Το ένα, μάλιστα, βρίσκεται μέσα στη θάλασσα

Δημοσιεύτηκε στις 12 Αυγούστου 2021

Οι ερωτευμένοι επινοούν συνήθως πολύ ευρηματικούς τρόπους για να κλειδώνουν την αγάπη τους. Εκτός από τους όρκους αιώνιας αγάπης που ανταλλάζουν μεταξύ τους και τα αντίστοιχα posts στα social media με hashtags τύπου #loveforever, ενίοτε ψάχνουν να βρουν πώς αλλιώς μπορούν να σφραγίσουν αυτό το όμορφο που τους συμβαίνει και το οποίο ιδανικά θέλουν να το έχουν για πάντα.

Στην Κύπρο, πάντως, από μια μικρή έρευνα που κάναμε, ανακαλύψαμε ότι υπάρχουν πολλά σημεία όπου μπορείς, αν θες, να τοποθετήσεις ένα λουκέτο, κλειδώνοντας με αυτόν τον τρόπο κυριολεκτικά τον έρωτά σου.

 Λεμεσός, φωτογραφία: Κλεονίκη Χαραλάμπους

Στη Λεμεσό, η πεζογέφυρα της CYTA, στο παραλιακό μέτωπο, η οποία ενώνει την παραλία με το Αθλητικό Κέντρο ΓΣΟ, φιλοξενεί δεκάδες λουκέτα αγάπης, δημιουργώντας ένα πολύ ρομαντικό σκηνικό.

Στην Αγία Νάπα υπάρχουν δύο σημεία για τους πολύ ερωτευμένους. Το ένα βρίσκεται σε μια μικρή ξύλινη γέφυρα, στο λιμάνι της Αγίας Νάπας, ανάμεσα στις ψαροταβέρνες Βάσος και Μάρκος, στο σημείο όπου συνήθως είναι αγκυροβολημένο το μεγάλο μαύρο πειρατικό καράβι Black Pearl. Η «επίσημη» γέφυρα των ερωτευμένων της πόλης, όμως, βρίσκεται στην περιοχή «Μαυροκορώνα», ανατολικά της Αγίας Νάπας, με κατεύθυνση προς το Κάβο Γκρέκο. Στη συγκεκριμένη πολύχρωμη ξύλινη γέφυρα, τα ερωτικά «σημάδια» μάλιστα είναι δεκάδες!

Λεμεσός, φωτογραφία: Bbogdan Cotos

Το αντίστοιχο σημείο στην Πάφο βρίσκεται σε ένα μικρό κάγκελο, στον πεζόδρομο πάνω ακριβώς από τη δημοτική παραλία ΣΟΔΑΠ. Όπως διαβάζουμε, ο εν λόγω πεζόδρομος ξεκινά από τον δημόσιο χώρο στάθμευσης, πάνω από την παραλία. Λουκέτο στον έρωτά τους μπορούν να βάλουν και όσοι λατρεύουν τον βυθό, αφού στον Πρωταρά, στην παραλία του Green Bay, δεξιά όπως βλέπεις τη θάλασσα, λίγο έξω από το μικρό κολπάκι (όχι σε πολύ μεγάλο βάθος), υπάρχει μια σιδερένια καρδιά όπου κάποιοι έχουν ήδη τοποθετήσει κάποια λουκέτα. Αυτό κι αν είναι ένα πολύ ασφαλές μέρος για να κλειδώσεις τον έρωτά σου για πάντα…

 

Για τους πιο παραδοσιακούς, υπάρχει ένας άλλος τρόπος για να επισφραγίσουν για πάντα την αγάπη και τον έρωτά τους. Συγκεκριμένα, 3 χιλιόμετρα βόρεια του χωριού Βάβλα της επαρχίας Λάρνακας, στην όχθη του ποταμού του Αγίου Μηνά, που διασχίζει το χωριό, βρίσκεται το ξωκλήσι της Παναγίας της Αγάπης. Ένα πανέμορφο εκκλησάκι για τους ερωτευμένους, το μοναδικό σε όλο τον κόσμο με αυτή την ονομασία! Όπως διαβάζουμε σε σχετικό άρθρο στο Check In Cyprus, το ξωκλήσι προσελκύει πλήθος ερωτευμένων ζευγαριών προς επιβεβαίωση και επισφράγιση της μεταξύ τους αγάπης.

 επ. Λάρνακας Φωτογραφία: Γιώργος Μιχαήλ

 

Κεντρική φωτογραφία: Πρωταράς, Αλέξανδρος Κληρίδης

*Το εν λόγω άρθρο όπως και άλλα πολλά ενδιαφέροντα περιλαμβάνεται στο περιοδικό «IN LOVE With Cyprus», μια πολυτελή έκδοση του Συγκροτήματος ΔΙΑΣ, 196 σελίδων, γεμάτη Κύπρο, η οποία κυκλοφορεί στα περίπτερα στην τιμή των €2. Γιατί είμαστε «IN LOVE With Cyprus» και το φωνάζουμε με κάθε ευκαιρία!

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close