Guide , Τα Καλύτερα της Κύπρου

3 σημεία με απέραντη ομορφιά, στην Αγία Νάπα

Είμαστε σίγουροιότι θα σε ενθουσιάσουν

Δημοσιεύτηκε στις 14 Αυγούστου 2021

Η Αγία Νάπα είναι ο απόλυτος καλοκαιρινός προορισμός για ξένους αλλά και ντόπιους. 

Οι ομορφιές που απλόχερα η φύση της χάρισε, είναι πολλές... και σίγουρα αξίζει να τις ανακαλύψεις. 

Εάν δεν την έχεις εξερευνήσει ακόμα, επιβάλλεται να το κάνεις, επισκεπτόμενος τα πιο κάτω σημεία: 

Πάρκο Γλυπτικής
Ένα πανέμορφο πάρκο μεγάλης έκτασης φτιαγμένο ναι μεν από ανθρώπους, πάνω όμως σε ένα βουνό, που σου δίνει την ευκαιρία να συναντήσεις τον κόσμο της γλυπτικής αντικρίζοντας τα καθαρά γαλαζοπράσινα νερά της θάλασσάς και το υπέροχο ηλιοβασίλεμα!  Απλά, σκέψου ότι αυτή η εικόνα αξίζει όχι μόνο για μια φωτογραφία αλλά και για πολλά περισσότερα!

Καμάρα του κόρακα
Το πέτρινο στολίδι του Κάβο Γκρέκο! Mία από τις πιο καταπληκτικές φυσικές γέφυρες της Κύπρου. Ένα σπάνιο οικοδόμημα που το πινέλο της φύσης χρειάστηκε χιλιάδες χρόνια για να δημιουργήσει. Εκατομμύρια χρόνια χρειάστηκαν για να διαβρωθεί ο σκληρός βράχος και να δημιουργηθεί μια γέφυρα πάνω από την θάλασσα. H περίφημη «Καμάρα του Κόρακα», ένα περίπου χιλιόμετρο από το ξωκκλήσι και τη σπηλιά των Αγίων Αναργύρων. Ένα απείρου κάλλους πανύψηλο φυσικό γεφύρι πάνω από τη θάλασσα, το οποίο σίγουρα αξίζει να δεις!

Μοναστήρι της Αγίας Νάπας
Ένα γοητευτικό μεσαιωνικό μοναστήρι αφιερωμένο στη «Κυρία μας των Δασών» βρίσκεται στη μέση του χωριού Αγία Νάπα και προστατεύεται από ψηλά τείχη. Πέτρα, καμάρες και κολώνες, μια κρυφή σπηλιά, το μοναστήρι αυτό "τυλίγεται" από έναν αέρα εξωτικής μαγείας και μυστηρίου, δεδομένου ιδιαίτερα και του ότι η ακριβής ηλικία και η προέλευσή του είναι άγνωστα. Η κατασκευή του χρονολογείται περίπου στον 15ο αιώνα όταν η Κύπρος κατακτήθηκε και καταλήφθηκε από Ενετούς. Πολλές είναι οι τοπικές λαϊκές ιστορίες που περιβάλλουν τον μύθο του μοναστηριού, ξεκινώντας από έναν κυνηγό του οποίου ο σκύλος βρήκε τη χρυσή εικόνα και στη συνέχεια το μοναστήρι χτίστηκε γύρω από αυτό, μέχρι την κόρη μιας πλούσιας οικογένειας που κατέφυγε εκεί εξαιτίας της άρνησης των δικών της να επιτρέψουν τον γάμο της με κάποιο μη αριστοκράτη. Με την ιστορία και την ενέργεια να αντηχεί γύρω από τα αρχαία τείχη, είναι ένα υπέροχο μέρος για να περάσεις ένα απόγευμα και να νιώσεις τους ψίθυρους της αρχαιότητας μέσα στο έδαφος.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close