News , Guide

Δεν θα γίνει (ούτε φέτος) το πανηγύρι στο Όμοδος τον Σεπτέμβριο

Με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας έναντι του Covid19

Δημοσιεύτηκε στις 13 Αυγούστου 2021

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος το χωριό της επαρχίας Λεμεσού, το πασίγνωστο Όμοδος, ετοιμαζόταν για τους εορτασμούς προς τιμή του Τίμιου Σταυρού στις 14 Σεπτέμβριου. Με βάση όμως την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας μας, το Κοινοτικό Συμβούλιο του χωριού έκανε γνωστή μέσω της σελίδας τους στο Facebook, την αναβολή των πανηγυριών.

Δείτε την σχετική ανακοίνωση:

"Το Κοινοτικό Συμβούλιο Ομόδους με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας έναντι του κορωνοιού COVID-19, την ανάγκη αποφυγής συνωστισμού και συγχρωτισμού και αξιολογώντας τις ειδικές συνθήκες που επικρατούν και φέτος, τηρώντας το τελευταίο διάταγμα του Υπουργείου Υγείας αποφάσισε τη ματαίωση της ετήσιας εμποροπανήγυρης που διεξάγεται κατά την περίοδο της εορτής της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στην κοινότητα Ομοδους παράλληλα με το θρησκευτικό πανηγύρι.

Ως εκ τούτου, και φέτος δεν θα χορηγηθούν από την κοινότητα άδειες σε μικροπωλητές και εμπόρους για συμμετοχή στην καθιερωμένη εμποροπανήγυρη προκειμένου – με τον τρόπο αυτό – να διευκολυνθεί το προσκύνημα των πιστών με τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων αποφυγής συνωστισμού και διατήρησης των αναγκαίων αποστάσεων.

Τέλος, σημειώνεται ότι το θρησκευτικό πανηγύρι της Υψωσεως του Τιμίου Σταυρού στις 14 Σεπτεμβρίου 2021, θα διεξαχθεί κανονικά και σε συνεργασία με την Iερά Μητρόπολη Πάφου και την Αστυνομία θα υπάρξει ο κατάλληλος σχεδιασμός για την οργανωμένη προσέλευση και αποχώρηση των πιστών, σύμφωνα με τις σχετικές οδηγίες του Υπουργείου Υγείας . Το Κοινοτικό Συμβούλιο έλαβε για ακόμη μια χρονιά μια πολύ δύσκολη απόφαση για τη μη υλοποίηση της εμποροπανήγυρης στην κοινότητα Ομοδους με αφορμή τον εορτασμό της Υψωσεως του Τιμίου Σταυρού , προτάσσοντας την προστασία της υγείας του πληθυσμού και αναγνωρίζοντας ότι αυτή η απόφαση θα έχει μια τεράστια οικονομική συνέπεια τόσο για την ίδια την κοινότητα όσο και για τους πωλητές που θα συμμετείχαν σε αυτή. Ωστόσο, το Κοινοτικό Συμβούλιο οφείλει να αξιολογεί όλα τα δεδομένα και να βάζει την υγεία των πολιτών του πάνω απ’ όλα, μη επηρεάζοντας το θρησκευτικό αίσθημα των πιστών".

 

 

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close