Guide , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Αγαπάμε ρετρό... σε αγορές!

Κύπριοι δημιουργοί και ιδιοκτήτες μαγαζιών που φτιάχνουν ή διαθέτουν ά ακόμα προσφέρουν αντικείμενα και υπηρεσίες με ρετρό αισθητική

Δημοσιεύτηκε στις 23 Μαΐου 2014

Λευκωσία

Γιώργος Χριστοφής

Ρετρό αισθητική χωρίς παπιγιόν γίνεται; Όχι, δεν γίνεται. Το χειμώνα που μας πέρασε έκανε ξανά δειλά-δειλά την εμφάνισή του. Αν επιθυμείς ένα παπιγιόν ιδιαίτερο και μοναδικό, τότε θα πρέπει να απευθυνθείς στον Γιώργο Χριστοφή.

(για τηλεφωνικές παραγγελίες, 99890282) Αλάμπρα.

 

Εγώ πλέκω

Εγώ πλέκω, εσύ πλέκεις, όλοι πλέκουμε. Το μαγαζί στον Άγιο Δομέτιο είναι παραμυθένιο. Τέλεια χρώματα, απίστευτη διακόσμηση, καλαίσθητος και ιδανικός προορισμός αν θέλεις να αγοράσεις μαλλί, κλωστές, κουμπιά και ό,τι άλλο χρειάζεσαι για την ευγενή, μαμαδίστικη και ως εκ τούτου ρετρό ενασχόληση.

(22777075) Κυριάκου Μάτση 100, Άγιος Δομέτιος.

 

Ιωάννα Λουκά

Τσάντες, ζώνες, εσάρπες, ριχτάρια και κουβέρτες είναι μερικά από τα χειροποίητα κομψοτεχνήματα που δημιουργεί η Ιωάννα Λουκά. Στην πρόσφατη συλλογή της για το Καλοκαίρι του 2014, που μπορείς να δεις στο website της αλλά και στο κατάστημά της, θα επιβεβαιώσεις την αγάπη σου για το ταλέντο, τη δημιουργικότητα και την αισθητική της.

(22452702/www.joannalouca.com) Μέδοντος 5Γ.

 

Τζούλια Αστραίου Χριστοφόρου

Τέσσερις παραδοσιακούς αργαλειούς έχει στο εργαστήριό της στο Καϊμακλί η Τζούλια Αστραίου Χριστοφόρου. Το εργαστήρι της είναι παραδοσιακό και όμορφο... μια όαση αισθητικής. Εκεί θα βρεις όμορφα υφαντά, θα κάνεις μαθήματα αλλά πάνω απ' όλα θα γνωρίσεις μια παλιά αλλά ουχί ξεχασμένη τεχνική. Επισκέψου την επιτόπου ή στο online κατάστημά της.

(99475219/www.juliastreou.com) Αγίας Βαρβάρας 1, Καϊμακλί.

 

Χρύσα Γεωργίου

Η Χρύσα έχει retro αισθητική και θα τη δεις να φορά vintage δημιουργίες. Εκτός όμως από αντικείμενα που ιντριγκάρουν την όραση, η Χρύσα είναι ειδική στο να ενεργοποιεί και την όσφρηση. Φτιάχνει δικά της αρώματα από βιολογικά αιθέρια έλαια χωρίς αλκοόλ, συσκευασμένα σε μικρά μπουκαλάκια, στολίδια από μόνα τους. Πάρε βαθιές αναπνοές και τηλεφώνησέ της για τα δικά σου μυρωδικά.

(για τηλεφωνικές παραγγελίες, 96318723)

 

Λευκωσία

Draw Collective

Όταν οι δημιουργικοί άνθρωποι ενώνουν τις δυνάμεις τους και προσκαλούν επίσης δημιουργικούς καλλιτέχνες στην παρέα τους, δεν μπορεί παρά να επιβραβεύονται και να επικροτούνται. Όταν δε η αισθητική τους έχει αυτό το ρετρό χαρακτήρα που μας συναρπάζει, τότε αυτόματα "κερδίζουν" -επάξια- μια θέση στην καρδιά μας αλλά και στις προτιμήσεις μας. Στον καινούργιο τους χώρο -εκεί όπου κάποτε βρισκόταν το Βιβλιοπωλείο Moufflon- θα βρεις χειροποίητα γυαλιά ηλίου από τον Κύπριο Σάββα Αβραάμ, μοναδικά illustration της Δάφνης Χριστοφόρου, πανέμορφα αξεσουάρ και μοναδικές δημιουργίες.

(22661040) Σοφούλη 3Α.

 

FlashBACK Boutique

Πανέμορφα ρούχα, ιδιαίτερα παπούτσια και ξεχωριστά αξεσουάρ εμποτισμένα με retro αισθητική αλλά και αυθεντικά vintage κομμάτια θα βρεις στο κατάστημα αυτό. Πήγαινε έτοιμος για πολλές αγορές, γιατί σίγουρα δεν θα μπορέσεις να περιορίσεις τις επιθυμίες σου.

(22680350) Βασιλίσσης Φρειδερίκης 4.

 

Kristos Avraam

Αν το κοστούμι δεν αποτελεί επιλογή για 'Κυριακή, γιορτή και σχόλη', αλλά το ντύσιμο που προτιμάς για όλες σου τις εμφανίσεις, τότε, αγαπημένε αναγνώστη, μπορείς να επισκεφτείς τον Kristo Avraam προκειμένου να σου το φτιάξει κομμένο και ραμμένο στα μέτρα σου! Αφού συμφωνήσετε στο σχέδιο, θα ακολουθήσουν 3 ακόμη πρόβες, και μετά θα έχεις το κοστούμι στα χέρια σου.

(99538423) Ευγενίας & Αντωνίου Θεοδότου 3Β.

 

Moshi Moshi

Η Κάντυ μας είναι ένα πλάσμα αγαπημένο, με αισθητική, άποψη, καλαισθησία και ένα καταπληκτικό κατάστημα όπου θα βρεις όμορφα στολίδια για το σπίτι. Από τραπέζια και καρέκλες, μέχρι βάζα, διακοσμητικά για την κουζίνα και το σαλόνι, φωτιστικά και κορνίζες. Ό,τι και να διαλέξεις, σίγουρα θα ταιριάξει με τη retro αισθητική που σε συναρπάζει. Το 'Moshi Moshi' σε μεταφέρει σε άλλες εποχές, στις πιο όμορφες.

Κλήμεντος 39Β.

 

NatarGeorgiou

Σε έναν πολύ όμορφο χώρο που συνδυάζει το απλό με το παλιό, οι δημιουργοί Natar και Georgiou παρουσιάζουν την αναγνωρισμένη στο εξωτερικό αλλά και την ημεδαπή δουλειά τους, απολαμβάνοντας την αναγνώριση που τους αξίζει. Τα ασύμμετρα, με ύφανση εξαιρετική και τεχνοτροπία ιδιαίτερη, φορέματά τους, θα σε εντυπωσιάσουν. Εκτός όμως από τα ιδιαίτερα φορέματά τους, στο χώρο τους θα βρεις τσάντες και εσάρπες, για να ολοκληρώσεις εντυπωσιακά κάθε σου εμφάνιση. Τα χρώματα είναι υπέροχα και η αίσθηση που σου αφήνουν, μοναδική.

(96744459, 96353690) Βασιλίσσης Φρειδερίκης 4.

 

Λεμεσός

Minimal Flower

Τα λουλούδια είναι έτσι κι αλλιώς όμορφα. Όταν, όμως, οι ανθοσυνθέσεις έχουν την υπογραφή του 'Minimal Flower', τότε σίγουρα είναι υπέροχες. Το μαγαζί ξεχωρίζει χάρη στην αισθητική του. Ενώ η δημιουργικότητα, η φαντασία και το τελικό αποτέλεσμα δεν υπάρχει περίπτωση να σε απογοητεύσουν. Ένα πέρασμα μόνο από το κατάστημα θα σε πείσει για τη ρετρό αισθητική του και θα σε βάλει κατευθείαν στον παράδεισο!

(25338828) Λεωφ. Αρχιεπισκόπου Μακαρίου ΙΙΙ 186.

 

Mimosa Vintage Leather Shop

Σε αυτό το μικρό κατάστημα θα βρεις δερμάτινα ρούχα και τσάντες που μετρούν πολλά χρόνια ζωής. Το κατάστημα θα σου δημιουργήσει το αίσθημα της νοσταλγίας που τόσο πολύ σου έχει λείψει και εναγωνίως ψάχνεις σε κάθε σου αγορά. Τα ρούχα αυτά ίσως κιόλας να τα φορούσε η μαμά σου στα 70s. Γιατί όχι και εσύ σήμερα;

(www.mimosafabrics.com) Αμφίσσης 6.

 

Λάρνακα

Τρία πουλάκια κάθονταν

Η Ειρήνη μας, μαζί με τα πουλάκια της, άρχισαν να κάθονται στη Λευκωσία. Μετά 'μετανάστευσαν' κοντά στη θάλασσα, επιλέγοντας τη Λάρνακα. Δεν μας λείπουν όμως, γιατί μας έδωσαν έναν ακόμη λόγο να επισκεπτόμαστε την πόλη του Ζήνωνα. Εδώ θα βρεις αναλογικές φωτογραφικές lomo και ό,τι άλλο χρειαστείς, για να αποτυπώσεις κάθε σου στιγμή! Ό,τι κι αν διαλέξεις πάντως, μπορεί να σου το στείλει σε όποια πόλη της Κύπρου και αν μένεις.

(24255880) Βασιλέως Ευαγόρου 2Β.

 

Πάφος

Hobby Shop Cyprus

Ό,τι θελήσεις για το σπίτι, μπορείς να βρεις στο κατάστημα αλλά προσφάτως και στο online shop της Τζένης. Πιάτα, υλικά και μικροί θησαυροί έτοιμοι να πάρουν μορφή και να μεταμορφώσουν το σπίτι σου!

(26910043/ www.hobbyshopcyprus.com) Ελλήσποντου 12, Πάφος.

 

Παγκύπρια

Άμαξες Ζάκος

Ναι, άμαξες κανονικές. Μην απορείς, απλά σκέψου πως σε περίπτωση που θα ήθελες να κάνεις μια εντυπωσιακή είσοδο στο γάμο σου, να διοργανώσεις ένα ιδιαίτερο ραντεβού, να δώσεις χαρά με έναν ρετρό τρόπο, ίσως να χρειαζόσουν μια άμαξα βρε αδερφέ. Πάρε τηλέφωνο και διευθέτησέ το. Ο ρομαντισμός δεν είναι ντροπή.

(Για τηλεφωνική εξυπηρέτηση, 99560134).

 

CD "Grippy Grappa" από Monsieur Doumani

Στο εξωτερικό έχουν βραβευτεί και η δουλειά τους έχει τιμηθεί πολλάκις τον

τελευταίο χρόνο. Η μουσική τους είναι ένα συνονθύλευμα παραδοσιακής μουσικής, υπέροχης μελωδίας και ιδιαίτερου χαρακτήρα. Θα λιώσει το CD στο αυτοκίνητο, πίστέψτε μας. Ακολούθησε τα παιδιά στο Facebook, αλλά και σε κάποιο live τους... είναι απόλαυση.

www.monsiuerdoumani.com

Σχετικά

Ατζέντα
September 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close