23 September 2021
Μουσική , Συναυλίες & Events

Έρχεται μια ιδιαίτερη μουσική παράσταση κατευθείαν από… Κάτω Ιταλία!

Η παράσταση των Encardia “Στις άκρες του Ιονίου"θα γίνει στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Κύπρια

Δημοσιεύτηκε στις 23 Αυγούστου 2021

Έρχεται μια ιδιαίτερη μουσική παράσταση με άρωμα… Μεσογείου και κατωιταλιάνικη φινέτσα στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Κύπρια. 

Η παράσταση των Εncardia “Στις άκρες του Ιονίου” σε συνεργασία με την Anna Cinzia Villani και την Claudia Giannotta περιλαμβάνει παραδοσιακά τραγούδια στη γλώσσα των ελληνοφώνων της Κάτω Ιταλίας (Grico), μοναδικά ερμηνευμένα από τους ιδίους και από τις εκλεκτές καλεσμένες τους, από την πεδιάδα του Σαλέντο. Παραδοσιακοί ρυθμοί και χοροί του ιταλικού Νότου παρουσιάζονται σε συνδυασμό με σύγχρονη μουσική, νέα τραγούδια και διασκευές, πάντα εμπνευσμένα από την κατωιταλιάνικη μουσική παράδοση.

Οι Encardia –η ιδιότυπη αυτή μουσική κολεκτίβα– δημιουργήθηκαν το 2003 από τον Κώστα Κωνσταντάτο και εμπνέονται δημιουργικά από τη μουσική παράδοση και την κουλτούρα των ελληνόφωνων περιοχών της Κάτω Ιταλίας, αλλά και ολόκληρης της Μεσογείου. Μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιήσει σχεδόν τρεις χιλιάδες εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα και την Ευρώπη, έχουν εκδώσει επτά ψηφιακούς δίσκους και έχουν παρουσιάσει ένα ντοκιμαντέρ με θέμα την πορεία και τη σχέση τους με τη μουσική και τον πολιτισμό στα ελληνόφωνα χωριά του ιταλικού Νότου, βραβευμένο στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης 2012.

H Anna Cinzia Villani και η Claudia Giannotta είναι δύο νέες μουσικοί που μεγάλωσαν και γαλουχήθηκαν μέσα στη μουσική και την κουλτούρα των ελληνοφώνων της Απουλίας στον ιταλικό Νότο. Μαθήτευσαν κοντά σε θρύλους της περιοχής όπως ο Giovanni Avantaggiato, ο Uccio Aloisi, το συγκρότημα Ghetonia και πολλοί άλλοι, ενώ μέχρι σήμερα αναζητούν και καταγράφουν όσα οι ηλικιωμένοι σ’ αυτά τα χωριά θυμούνται. Η γνωριμία τους με τους Εncardia έγινε το 2008, στα πλαίσια του φεστιβάλ Notte della Taranta στο ελληνόφωνο χωριό Melpignano και έκτοτε παρακολουθούν στενά ο ένας την πορεία του άλλου, ενώ έχουν συμμετάσχει από κοινού σε πολλές μουσικές συναντήσεις στα χωριά των ελληνοφώνων του Σαλέντο.

Παραστάσεις: 
Λευκωσία: Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2021, Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας, 20:30
Λεμεσός: Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021, Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο, 20:30
Διάρκεια: 90΄

Για αγορά εισιτηρίων – πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Tickethour
 

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close