Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Βρήκαμε τη γεύση του καλοκαιριού στο Mathis by the sea

Επισκεφθήκαμε ένα από τα διασημότερα εστιατόρια του νησιού και σου μεταφέρουμε εντυπώσεις

Δημοσιεύτηκε στις 23 Αυγούστου 2021

Η φήμη, που δεν ήταν φήμη, μα υπόσχεση που πραγματοποιήθηκε άμεσα, ότι ο πολυβραβευμένος σεφ Reto Mathis θα άφηνε το γαστρονομικό του στίγμα στο νησί μας, δεν είναι κάτι που θα μπορούσε να μη με γοητεύσει. Ιδίως όταν έμαθα ότι ως έδρα του θα είχε το Luxury resort του νησιού, Parklane - a Luxury Collection Resort & Spa, που από τα πρόσφατα γεννοφάσκιά του απέδειξε ότι ήρθε για να αφήσει μεγάλες οινογαστριμαργικές εποχές.

Λίγο ο φλοίσβος του νερού που κάνει δεύτερες φωνές στην ανεβαστική μουσική, λίγο οι πανύψηλοι, φωτισμένοι με ερυθρά χρώματα, φοίνικες και λίγο η ανεμελιά των λευκόχρωμων, τύπου πουφ καναπέδων στη ξανθή άμμο, κατάφεραν να μας διακτινίσουν σε εξωτικά, μα συνάμα και στα νησιά των Κυκλάδων.

Η απλοχωριά του καλυμμένου με ξύλινα κιόσκια, resto-bar, τα όμορφα βαλμένα τραπέζια κάτω από τον έναστρο ουρανό της Λεμεσού που χαίρονται τη θέα της γαλάζιας θάλασσας και η άψογη ομάδα εξυπηρέτησης, είναι ορισμένα από τα στοιχεία που σίγουρα θα σημειώσεις κι εσύ στα big plus του Mathis.

Η εδεσματολογική κάρτα, πολυσυλλεκτική και πλούσια σε επιλογές, βροντοφώναζε το όνομα του δημιουργού της, εφόσον την πρωτοκαθεδρία κατέχει η τρούφα και το χαβιάρι, τα δυο κατεξοχήν προϊόντα που έχουν πλέον καθιερώσει τον σεφ Reto Mathis στο εγνωσμένης αξίας ελβετικό θέρετρο St Moritz.

Εμφανής και η αγάπη του για την ιταλική κουζίνα, το πάθος του για τη φρεσκάδα των ψαριών που θα θαυμάσεις κι εσύ στην εντυπωσιακή βιτρίνα-ψυγείο, αλλά και η έμφασή του στους πρωτόγνωρους γευστικούς συνδυασμούς με πρωταγωνιστές τα πρωτοκλασάτα υλικά.

Μέγα αμάρτημα να μη δοκιμάσεις τη signature, με κάθε σημασία της λέξης, λεπτόφυλλη και απίστευτα κριτσανιστή και άκρως εξαρτησιογόνα Crispette τρούφας (€42, προσομοίωση πίτσας) που κυριολεκτικά θα σκεπαστεί με φρεσκοτριμμένη τρούφα όπως και να παραλείψεις να απολαύσεις το θεϊκό βοδινό καρπάτσιο του μαγαζιού (€42), νοτισμένο κι αυτό με καλοκαιρινή τρούφα και νιφάδες από Grana Padano.

Εξαίρετοι οι οινογαστρονομικοί συνδυασμοί του οινοχόου Artur, ο οποίος φρόντισε να συνοπολογίσει τους παράγοντες, επιλογές φαγητού, είδος και ένταση σος και εξωτερική θερμοκρασία, για να επιλέξει τρία by the glass οινικά αριστουργήματα από τον Παλαιό και Νέο Κόσμο.

Εξαίρετος και ο σολομός σεβίτσε (€28) που απογειώθηκε με εξωτικό μάνγκο και γουακαμόλε, ενώ το ίδιο ελκυστικό στο στόμα, αξιολογήθηκε και το μπαλανσαρισμένο γευστικά, vitello tonnato (€46), με τον σεφ Reto Mathis να πρωτοτυπεί δυναμικά, ενισχύοντας το πιάτο με φρέσκα φιλετάκια τόνου.

Γρήγορη αλλαγή πιάτων και υποδεχόμαστε τα άριστα τηγανισμένα μπαρμπούνια και τa θρυλικά al dente σπαγγετίνι με ολόφρεσκες βόγκολες (€36), αυγοτάραχο, κερασοντομάτες και νότες μαϊντανού. Το περιβόητο acquarello risotto θα το απολαύσεις κι εσύ με πουρέ από πράσινα κουκιά, σασίμι κόκκινης γαρίδας και τρούφα (€39), ενώ αν είσαι λάτρης των κρεατικών σχάρας, τότε τα διλήμματα μεταξύ του ιαπωνικού Kagoshima, του T-bone, του φιλέτου ή του Rib eye, σε διαβεβαιώ ότι θα είναι ευχάριστα βασανιστικά.

Αν θες κάτι το διαφορετικό, τότε συνηγόρησε κι εσύ σαν και του λόγου μας στο γαλλικό, σχαροψημένο βοδινό παγιάρ (€42), συνοδευμένο με baby σπανάκι και μουστάρδα.

Το ρολόι δε θα το κοιτάξεις ούτε μια φορά, μα πριν φύγεις φρόντισε να γλυκαθείς στη μη αντιγράψιμη Pavlova (€18), αλλά και στο ανάλαφρο Tiramisu (€12) του Mathis by the sea.

Μια γαστριμαργική και όχι μόνο, εμπειρία μεγατόνων, που αδιαμφισβήτητα έχει ‘’γραφτεί’’ με ανεξίτηλο μελάνι.      

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις, πληρ. 99 475 127.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close