Δημοσιεύτηκε στις 07 Οκτωβρίου 2024
Ένα ελληνικό νησί ξεχωρίζει η βρετανική εφημερίδα Express ως την καλύτερη εναλλακτική ποιοτική επιλογή για διακοπές στην Ελλάδα έναντι μαζικών προορισμών που υποφέρουν από υπερτουρισμό.
Το βρετανικό μέσο αναδεικνύει την Κάρπαθο μεταξύ των 24 περιοχών του πλανήτη που αξίζει να επισκεφτεί κανείς, αντί για τα «κλασικά» τουριστικά μέρη με συνωστισμό.
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το άρθρο, «η ιστορία στην Κάρπαθο βρίσκεται διάχυτη παντού».
Η Κάρπαθος είναι το νησί για διακοπές και μετά τον Αύγουστο
Το άρθρο συνεχίζει ως εξής: «Τα παλαιότερα ευρήματα ανθρώπινης παρουσίας στο νησί χρονολογούνται από το 4.000 π.Χ. με το νησί να αποκαλείται και «χώρα των Τιτάνων» στην Ελληνική Μυθολογία.
Στο νησί, το γραφικό χωριό και μνημείο της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, η Όλυμπος, διατηρεί την πολιτιστική του ταυτότητα και τις παραδόσεις του, όπως φαίνεται άλλωστε και από τα παραδοσιακά ρούχα που φορούν οι γυναίκες και την αρχαϊκή διάλεκτο που μιλούν οι ντόπιοι».
Η δημοφιλής εφημερίδα τονίζει επίσης πως το δεύτερο μεγαλύτερο νησί των Δωδεκανήσων είναι μια εκπληκτική εναλλακτική λύση διακοπών με ψηλά βουνά, παρθένα τοπία, ευωδιαστά δάση, παραδοσιακά χωριά και γαλαζοπράσινα νερά που μπορεί κανείς να επισκεφτεί και μετά τον Αύγουστο.
Με επιτυχία το 2ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ
Ο αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Καρπάθου Τάσος Μηλιός προσθέτει πως «η διεύρυνση της τουριστικής περιόδου αποτελεί στόχο που προσπαθούμε να προσεγγίσουμε τόσο μέσα από ένα πολύπλευρο τουριστικό αφήγημα σε πλήθος αγορών με επίκεντρο το φυσικό κάλλος, την τοπική κουλτούρα, τη γαστρονομία και τις εναλλακτικές δραστηριότητες, όσο και μέσα από εκδηλώσεις».
Στο πλαίσιο αυτό, τους ανεξερεύνητους γαστρονομικούς θησαυρούς της Καρπάθου επιχείρησε να αναδείξει το 2ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ, που διοργανώθηκε από τον Δήμο Καρπάθου στις 19 Σεπτεμβρίου.
Πλήθος επισκεπτών είχε τη χαρά να γευτεί την πλούσια κουζίνα και τα παραδοσιακά προϊόντα του γοητευτικού νησιού των Δωδεκανήσων.
Στο επίκεντρο της εκδήλωσης βρέθηκαν αναγνωρισμένοι τοπικοί σεφ οι οποίοι παρουσίασαν γεύσεις βασισμένες στη γαστρονομική παράδοση και στα τοπικά προϊόντα της Καρπάθικης γης.
Τιμητική μαγειρική επίδειξη πραγματοποίησε ο σεφ Άκης Πετρετζίκης χρησιμοποιώντας τοπικές πρώτες ύλες.
Το φεστιβάλ δεν περιορίστηκε μόνο στη δημιουργική γαστρονομία, αλλά ανέδειξε και την αναλλοίωτη παράδοση του νησιού με ζωντανή μουσική και εδέσματα, δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να απολαύσουν μακαρούνες, τοπικά τυριά και άλλα πιάτα της Καρπάθου στο πλαίσιο μιας ταξιδιωτικής εμπειρίας εκτός υψηλής σεζόν.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΥΠΑ, ενισχυμένες κατά 1,4% εμφανίζονται οι συνολικές αεροπορικές αφίξεις για την τουριστική περίοδο Μάιος – Σεπτέμβριος 2024 με 122.286 επισκέπτες.
Πηγή: ΑΠΕ
Σχετικά
To Τμήμα Δασών δίνει και φέτος δωρεάν δεντράκια
Δωρεάν παραχώρηση δενδρυλλίων με σκοπό την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής στο πλαίσιο του προγράμματος «Φυτεύω για το Κλίμα 2026 -2027»
40 χρόνια Συνεχίζουμε «Μαζί στη ζωή»
Μια επετειακή βραδιά αφιερωμένη στους ανθρώπους που διαμόρφωσαν τέσσερις δεκαετίες προσφοράς και φροντίδας
Mε αυτήν την εταιρεία τα παιδιά ταξιδεύουν δωρεάν προς την Ελλάδα!
Ανακαλύψτε την Ελλάδα μέσα από οικογενειακές αποδράσεις γεμάτες χαμόγελα
Παρέλαση 1ης Οκτωβρίου: Αυτοί είναι οι δρόμοι που θα κλείσουν στη Λευκωσία
Όλες οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
Κίτρινη προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες - Πότε τίθεται σε ισχύ
Aναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
ΑΚΡΟΠΟΛ: Ένα παλιό σινεμά που δίνει ξανά ζωή στα Λύμπια
Η ιστορία του ξεκινά το 1966, όταν η οικογένεια Μανώλη Π. Τραχανά δημιούργησε τον θερινό κινηματογράφο του χωριού
Ανακοινώθηκαν μόλις οι 10 κορυφαίες χώρες στον τουρισμό, έξι στην Ευρώπη
Η έκδοση του 2026 του Δείκτη Ανάπτυξης Ταξιδιών & Τουρισμού (Travel & Tourism Development Index, TTDI) του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ μόλις δημοσιεύθηκε
Αλλάζει το σκηνικό του καιρού – Βροχές και πτώση θερμοκρασίας
Οι θερμοκρασίες θα σημειώσουν σταδιακή πτώση, υποχωρώντας κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές
Η Pafilia και το Minthis στηρίζουν το πρώτο φιλανθρωπικό τουρνουά γκολφ της UNICEF στο Καζακστάν
Η Pafilia και το Minthis συμμετείχαν σε μια σημαντική φιλανθρωπική διοργάνωση στο Καζακστάν, παρουσιάζοντας την Κύπρο σε ένα διεθνές κοινό και ενισχύοντας τις σχέσεις τους με την Κεντρική Ασία
Οι καλύτεροι προορισμοί για διακοπές με φίλους
Πού θα ταξιδέψουν οι παρέες για το υπόλοιπο του 2026; Οι ευρωπαϊκές πόλεις βρίσκονται στην κορυφή των προορισμών με τις περισσότερες αναζητήσεις