Μουσική , Music News

Πέθανε ο θρυλικός ντράμερ των Rolling Stones, Charlie Watts

Σε ηλικία 80 ετών

Δημοσιεύτηκε στις 25 Αυγούστου 2021

Σε ηλικία 80 ετών, πέθανε ο ντράμερ των Rolling Stones, Τσάρλι Γουότς, σύμφωνα με τον ατζέντη του.

Ο θρύλος της μουσικής έφυγε από τη ζωή λίγες εβδομάδες μετά την αποχώρησή του από την περιοδεία του συγκροτήματος στις ΗΠΑ λόγω επείγουσας εγχείρησης καρδιάς, σύμφωνα με τη Sun.

«Με τεράστια θλίψη ανακοινώνουμε τον θάνατο του αγαπημένου μας Τσάρλι Γουότς», αναφέρεται σε ανακοίνωση για τον θάνατό του όπου και προστίθεται:

 «Πέθανε ειρηνικά σε νοσοκομείο του Λονδίνου νωρίτερα σήμερα περικυκλωμένος από την οικογένειά του».

«Ο Τσάρλι ήταν ένας αγαπημένος σύζυγος, πατέρας και παππούς και επίσης ως μέλος των The Rolling Stones ένας από τους μεγαλύτερους ντράμερ της γενιάς του».

«Ζητούμε ευγενικά να τηρηθεί η ιδιωτικότητα της οικογένειάς του, των μελών της μπάντας και των στενών φίλων του σε αυτή τη δύσκολη στιγμή».

To πρόβλημα της υγείας του, εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια προληπτικών εξετάσεων που έκανε πριν την έναρξη της περιοδείας και χρειάστηκε να υποβληθεί άμεσα σε χειρουργική επέμβαση, η οποία ήταν επιτυχής και έπρεπε να αναρρώσει, σύμφωνα με ανακοίνωση από τον εκπρόσωπο του θρυλικού συγκροτήματος.

Όταν τον εξέτασαν οι γιατροί του απαγόρευσαν να συμμετάσχει στην προγραμματισμένη περιοδεία που θα ξεκινούσε τον επόμενο μήνα και του συνέστησαν εβδομάδες «ξεκούρασης και ανάρρωσης», σύμφωνα με τη Sun.

Ο Γουότς αστειεύτηκε εκείνη τη στιγμή λέγοντας: «Για μια φορά, το timing μου ήταν λίγο εκτός λειτουργίας».

Σε δηώσεις του είχε προσθέσει επίσης, ότι μετά τις δεκάδες ακυρώσεις των συναυλιών του γκρουπ λόγω του κορωνοϊού, δεν ήθελε να απογοητεύσει τους φαν με μία ακόμα αναβολή. Ο αντικαταστάτης του Γουάτς στην περιοδεία θα ήταν ο Στιβ Τζόρνταν, μέλος του συγκροτήματος του Κιθ Ρίτσαρντς, X-Pensive Winos.

Ο Γουάτς γεννήθηκε στο Λονδίνο κατά την διάρκεια του δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου και ξεκίνησε να ακούει τζαζ μουσική από τα παιδικά του χρόνια, με κύριες επιρροές τους Μάιλς Ντέιβις και Τζον Κολτρέιν.

Μετατρέποντας ένα μπάντζο σε ταμπούρο, έπαιξε για πρώτη φορά τύμπανα, ενώ στα δεκαέξι του χρόνια έφυγε από το σχολείο του και εγγράφηκε στην σχολείο τεχνών του Χάροου, σύμφωνα με το AFP.

Πηγή: CNN Greece
 

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close