Δημοσιεύτηκε στις 10 Οκτωβρίου 2024
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης 8 Οκτωβρίου 2024 η επίσημη παρουσίαση της υποψηφιότητας της Αγίας Νάπας για Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2030. Η εκδήλωση που έλαβε χώρα στο εμβληματικό Event Center της Μαρίνας Αγίας Νάπας συγκέντρωσε περισσότερους από 150 διακεκριμένους καλεσμένους, μεταξύ των οποίων εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, πολιτιστικού και επιχειρηματικού κόσμου, φορείς αλλά και μέλη της τοπικής κοινότητας.

Στην εκδήλωση, ο Πρόεδρος του Επαρχιακού Οργανισμού Αυτοδιοίκησης Αμμοχώστου και επικεφαλής της υποψηφιότητας, κ. Γιάννης Καρούσος, μαζί με τον Δήμαρχο Αγίας Νάπας, κ. Χρίστο Ζαννέτου, και τον Δήμαρχο Παραλιμνίου-Δερύνειας, κ. Γιώργο Νικολέττο, καλωσόρισαν τους παρευρισκόμενους και παρουσίασαν το όραμα και τις πολιτιστικές πρωτοβουλίες που θα υλοποιηθούν στο πλαίσιο της υποψηφιότητας, και επισήμαναν τη σημασία της εν λόγω ενέργειας για την ολότητα της Επαρχίας Αμμοχώστου.
Η καλλιτεχνική διευθύντρια του προγράμματος, κα Τασούλα Καλλένου, παρουσίασε τα κύρια στοιχεία του έργου, εστιάζοντας στη σύνδεση της Αγίας Νάπας με τον πολιτισμό, την τοπική ιστορία και την παράδοση. Ακολούθησε ανάλυση της μακροπρόθεσμης στρατηγικής του έργου από τον κ. Καρούσο, ο οποίος τόνισε τη σημασία της πολιτιστικής ανάπτυξης για την περιοχή της ελεύθερης Αμμοχώστου.

Η παρουσίαση ολοκληρώθηκε με την εισήγηση του Partner και Business Consulting Leader της Grant Thornton Cyprus κ. Σάκη Μωϋσέως ο οποίος ανέπτυξε τις δυνατότητες χρηματοδότησης και προσέλκυσης χορηγικών προγραμμάτων για την υποψηφιότητα.

Η βραδιά έκλεισε με δεξίωση συνοδευόμενη από τσιμπήματα και ποτά, δίνοντας την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να ανταλλάξουν απόψεις και να συντονίσουν τις δράσεις τους για τη στήριξη της υποψηφιότητας.
Η υποψηφιότητα της Αγίας Νάπας για Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2030 αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την ανάδειξη της πόλης ως διεθνούς πολιτιστικού κέντρου και αναμένεται να συνεισφέρει ουσιαστικά στην πολιτιστική και τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.
Σχετικά

Το The Piano Tour υποψήφιο για σημαντική διεθνή βράβευση!
Μέσω του The Piano Tour, η κλασική μουσική έχει έως σήμερα διασχίσει αυτοκινητόδρομους, ανέβει σε ταράτσες, παίξει ποδόσφαιρο, τρέξει σε βραδινό αγώνα δρόμου, ταξιδεύσει πίσω στον χρόνο και καταρρίψει ακόμη και ρεκόρ Guinness!

5 πόλεις στην Ευρώπη που πρέπει να επισκεφτείς έστω μια φορά στη ζωή σου
Μην χάσεις την ευκαιρία να δεις από κοντά αυτές τις πόλεις

Στους 37°C η θερμοκρασία - Πότε αναμένεται αισθητή πτώση
Η πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας


H Ryanair σε ταξιδεύει σε 3 υπέροχους προορισμούς με τιμές από €18.99
H Ryanair ανακοίνωσε νέα προσφορά για φθινοπωρινά ταξίδια, σε συναρπαστικούς

Αυτά είναι τα 8 Χριστουγεννιάτικα Xωριά που θα μας μεταφέρουν τη μαγεία των εορτών
Χριστουγεννιάτικα Χωριά σε 8 υπέροχους ορεινούς προορισμούς

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού, έρχονται πτώση θερμοκρασίας και βροχές στα ορεινά
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Leonardo Hotels: Το NYX HOTEL THESSALONIKI ξεκινά τη λειτουργία του
Για μία αυθεντική εμπειρία, με σύγχρονο design και τη βαθιά κατανόηση του σύγχρονου ταξιδιώτη


Ήμουν κι εγώ στο Καλλιμάρμαρο...
Μια ανεπανάληπτη βραδιά στο Καλλιμάρμαρο με την Άννα Βίσση να γράφει ιστορία μπροστά σε 65.000 θεατές

Καταρρίπτεται ο μεγαλύτερος μύθος για τις κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων
Οι ταξιδιώτες αναζητούν πάντα τρόπους εξοικονόμησης χρημάτων για ταξίδια διακοπών

Τα καλύτερα μέρη της Ευρώπης για ταξίδι τον Οκτώβριο με τα ομορφότερα φθινοπωρινά χρώματα
Είναι σχεδόν εκείνη η εποχή του χρόνου που οι νύχτες σιγά σιγά μεγαλώνουν, η θερμοκρασία πέφτει και η μυρωδιά του φθινοπώρου είναι στον αέρα