Δημοσιεύτηκε στις 30 Αυγούστου 2021
Η ερευνητική ομάδα People of Cyprus και η ομάδα Γιασεμίν, ανεβάζουν στις 2 Σεπτεμβρίου τη θεατρική παράσταση «Άνθρωποι της Φανερωμένης» στο πλαίσιο Φεστιβάλ Τεχνών του Πολιτιστικού Ιδρύματος Τράπεζας Κύπρου, κάτω από το γενικό τίτλο «Πολιτισμός Ξανά!».
Ταξιδεύοντας νοητά, από το αμφιθέατρο του Πολιτιστικού Ιδρύματος Τράπεζας Κύπρου απευθείας στις ζωές και τις μνήμες των ανθρώπων της Φανερωμένης, οι Αντρέας Κούτσουμπας, Δέσποινα Χρυσάνθου, Ραφαέλλα Καβάζη και Mohammed Awwad, υπό τη μουσική του Βασίλη Φιλίππου και την καλλιτεχνική – σκηνοθετική επιμέλεια της Ναταλίας Παναγιώτου, συνομιλούν μεταξύ τους με διάλογο, με μονόλογο, με σιωπή, με μουσική και μεταφέρουν στη σκηνή τις αληθινές ιστορίες της γειτονιάς για να προβληματίσουν, να διασκεδάσουν, να ενημερώσουν.
Την χαρτογράφηση/έρευνα μέσα από συνεντεύξεις των ανθρώπων της περιοχής ανέλαβε η ομάδα People of Cyprus με την Ιλιάνα Κουλαφέτη και τον Χρήστο Μιχάλαρο. Με αυτό τον τρόπο οι θεατές «περπατούν» στους δρόμους της πόλης και γνωρίζουν προσωπικότητες που πέρασαν απαρατήρητες για χρόνια, ιστορίες που παρέμειναν σκονισμένες στο συρτάρι της μνήμης αλλά και άλλες τόσες που συνάντησαν στο δρόμο τους και είχαν την περιέργεια να μάθουν περισσότερα.

Πρόκειται για μία παράσταση που, μέσα από θέατρο, βίντεο και ζωντανή μουσική, δίνει φωνή στο «οικοσύστημα» της εντός των τειχών πόλης της Λευκωσίας και στους ανθρώπους της που έχουν γράψει χιλιάδες χιλιόμετρα πτήσης στους ουρανούς της ζωής, της βιοπάλης, της κοινότητας, της εργασίας.
Η παράσταση «Άνθρωποι της Φανερωμένης», μας ταξιδεύει νοερά στη γειτονιά της Φανερωμένης, με τα όνειρα, τις απογοητεύσεις, τις επιθυμίες, τις ιστορίες και τον κόσμο που την περιβάλλει. Τη ζωή του νησιού με όλα του τα πολυπολιτισμικά χαρακτηριστικά με φωνές που Δύση ως Ανατολή.
Συντελεστές
Έρευνα-Καταγραφή σε βίντεο: People of Cyprus - Ιλιάνα Κουλαφέτη & Χρήστος Μιχάλαρος
Καλλιτεχνική και σκηνοθετική επιμέλεια-Δραματοποίηση: Ναταλία Παναγιώτου
Επεξεργασία κειμένου: Ναταλία Παναγιώτου, Ιλιάνα Κουλαφέτη, Χρήστος Μιχάλαρος
Ηθοποιοί: Αντρέας Κούτσουμπας, Δέσποινα Χρυσάνθου, Ραφαέλλα Καβάζη, Mohammed Awwad
Μουσική: Βασίλης Φιλίππου
Διάρκεια: 70 λεπτά
Ημερομηνία: Πέμπτη, 2 Σεπτεμβρίου 2021
Ώρα: 21:00
Χώρος: Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου, Φανερωμένης 86-90, 1011 Λευκωσία
Πληροφορίες: 22 128157
Είσοδος ελεύθερη.
Τα βράδια των εκδηλώσεων του φεστιβάλ Faneromeni21, τα μουσεία και οι εκθέσεις του Πολιτιστικού Ιδρύματος θα είναι ανοικτά μέχρι τα μεσάνυκτα.
Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιούνται, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, ακολουθώντας τις κρατικές οδηγίες για την υγεία και ασφάλεια των επισκεπτών και του προσωπικού.
Μάθε περισσότερα στην ιστοσελίδα του Πολιτιστικού Ιδρύματος www.boccf.org και στις επίσημες σελίδες του Ιδρύματος στο Facebook & στο Instagram (@boccf) και στο τηλέφωνο 22128157.
Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων θα ληφθούν φωτογραφίες ή και βίντεο. Η εικόνα όσων παρευρεθούν για την παρακολούθησή τους μπορεί να χρησιμοποιηθεί για σκοπούς προώθησης ή και να δοθεί στα ΜΜΕ ή να ανέβει στο διαδίκτυο. Με την παρουσία στις εκδηλώσεις, το κοινό δίνει αυτόματα στους διοργανωτές το δικαίωμα να χρησιμοποιήσουν τις φωτογραφίες/βίντεο που θα ληφθούν κατά τη διάρκεια της φωτογράφησης ή βιντεογράφησης.
Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου
Φανερωμένης 86-90, 1011 Λευκωσία
Για πληροφορίες: 22 128157
www.boccf.org
@boccf

-
Πολιτιστικό Ίδρυμα Τραπέζης Κύπρου
02 Σεπτεμβρίου 2021
Σχετικά
«Ο Πολυέλαιος» της ΕΘΑΛ ταξιδεύει στη Λευκωσία
Ένα σύγχρονο κυπριακό έργο, σε κείμενο και σκηνοθεσία της Μαρίνας Μακρή
Η σημασία να είσαι σοβαρός: Η κωμωδία του Όσκαρ Ουάιλντ απευθείας στη Λευκωσία από το National Theatre Live
Η παράσταση είναι γεμάτη χιούμορ, σαρκασμό και ρομαντισμό.
«Οι Περιπέτειες του Μίκυ Μάους» έρχονται Κύπρο για να ξετρελάνουν τα παιδιά
Μια νέα παιδική θεατρική παράσταση εμπνευσμένη από τον θρυλικό ποντικό του κινηματογράφου
H νέα κωμωδία του Γιώργου Τσιάκκα «εδώ Λέμε SOS» θα είναι άκρως απολαυστική
Το έργο που σκηνοθετεί η Μαρίνα Βρόντη θα κάνει πρεμιέρα στις 31 Ιανουαρίου
6 θεατρικές παραστάσεις του 2025 που ξεχωρίσαμε στην Κύπρο
Τι μας άφησαν πραγματικά, πού μας κέρδισαν και πού μας προβλημάτισαν οι παραστάσεις που συζητήθηκαν περισσότερο τη φετινή χρονιά
Χριστούγεννα με την ΕΘΑΛ: Θεατρικές Παραστάσεις για μικρούς και μεγάλους σε Λεμεσό και Λευκωσία
Τι καλύτερο από μια έξοδο στο θέατρο για μικρούς και μεγάλους το τριήμερο των γιορτών
«Η Δούκισσα της Πλακεντίας» με την Μαρία Κίτσου στην Κύπρο
Πρόκειται για τη μυθιστορηματική ζωή της Σοφίας ντε Μαρμπουά, που έμεινε γνωστή ως η Δούκισσα της Πλακεντίας.
H Δωδέκατη νύχτα του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ παρουσιάζεται ξανά στην Κεντρική Σκηνή του ΘΟΚ
Πρεμιέρα στις 6 Φεβρουαρίου
"Σ’ εσάς που με ακούτε" της Λούλας Αναγνωστάκη: Ανοίγει η προπώληση σήμερα
Tο έργο που σκηνοθετεί ο Θανάσης Γεωργίου ξεκινά παραστάσεις στις 23 Ιανουαρίου 2026
«Furry Tails: Ταξιδεύοντας με τα Ζώα του Κόσμου»: Μια πρωτότυπη μουσικο-αφηγηματική παράσταση από τον οργανισμό «Αθέρας»
Αυτές τις γιορτές, ετοιμαστείτε για το πιο τρελό, μουσικό ταξίδι!
Πέθανε ο Έλληνας ηθοποιός Αλμπέρτο Εσκενάζυ
Έφυγε ένας από τους πιο αναγνωρίσιμους και σταθερά παρόντες ηθοποιούς της ελληνικής σκηνής, σε ηλικία 73 ετών, έπειτα από μάχη με σοβαρή ασθένεια.