Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Ένα ταβερνάκι που συνδυάζεται με μίνι εκδρομή, είναι ό,τι καλύτερο για την εποχή

Η αγαπημένη αυλή της "Φωλιάς του Δράκου" θα σε περιμένει και το Σεπτέμβρη καλύτερη από ποτέ

Δημοσιεύτηκε στις 17 Σεπτεμβρίου 2021

Μετά από μια μικρή φθινοπωρινή παρένθεση, οι θερμοκρασίες τραβούν ξανά την ανηφόρα, και ο Σεπτέμβρης παραμένει καλοκαιρινός, δίνοντάς μας την τέλεια αφορμή να εκδράμουμε… εδώ κοντά, για να τιμήσουμε ταβερνάκια που ξέρουν από καλό φαγητό.

Και όταν λέμε πως θα σε πάμε εδώ κοντά, εννοούμε μέχρι το Πεντάκωμο, το χωριό της επαρχίας Λεμεσού που αξίζει να γνωρίσεις αν δεν έχεις κάνει ακόμα. Κατ’ αρχάς να πούμε πως αν δεν έχεις κάνει τη διαδρομή μέχρι εκεί θα εκπλαγείς! Το τοπίο είναι καταπράσινο, ενώ η θέα σού δίνει την αίσθηση ότι βρίσκεσαι μίλια μακριά από την πόλη, ενώ η διαπίστωση «τι ωραία μέρη έχουμε δίπλα μας» θα είναι παρούσα σε όλη τη διαδρομή.

Σε απόσταση αναπνοής από το κέντρο της Λεμεσού (περίπου 10 λεπτά οδικώς), λοιπόν, θα βρεθείς στη Φωλιά του Δράκου, το ταβερνάκι που έχει καταφέρει ήδη να κερδίσει τις καρδιές των Λεμεσιανών –και όχι μόνο–που το έκαναν στέκι τους αλλά και το ιδανικό σημείο για καλό φαγητό και διασκέδαση. 
 

H “Φωλιά του Δράκου”, λοιπόν είναι το ιδανικό στέκι για μια γευστική βόλτα, μίας και σε περιμένει και τον Σεπτέμβρη για να σου χαρίσει μοναδικές φθινοπωρινές βραδιές στην υπέροχη αυλή του.  Αλήθεια τι παραπάνω να ζητήσει κανείς για να απολαύσει ένα όμορφο βράδυ πέρα από καλό φαγητό, όμορφη ατμόσφαιρα και ξεχωριστή παρέα; 

Πρόκειται, άλλωστε, για ένα μέρος που έχει ακριβώς αυτό το διαφορετικό που έψαχνες για να «γεμίσεις» τα βράδια σου με γεύση και διασκέδαση, σε ένα ατμοσφαιρικό σκηνικό, χωρίς περιττά φτιασίδια, αλλά με μία νοσταλγική αύρα.

Τα φθινοπωρινά βράδια είναι αλλιώτικα στην αυλή της “Φωλιάς του Δράκου”
Όποια εποχή και αν επισκεφθείς την πανέμορφη εσωτερική αυλή του μεζεδοπωλείου, θα τη λατρέψεις από την πρώτη στιγμή, αν και η καλύτερη περίοδος για να απολαύσεις στο έπακρο την ομορφιά και τη μοναδική ατμόσφαιρά της είναι ξεκάθαρα τα πρώτα βράδια του φθινοπώρου με το γλυκό αεράκι να σου δροσίζει το πρόσωπο και παράλληλα… να σου ζεσταίνει την καρδιά! 

Πρόκειται για μια καταπράσινη, πέτρινη αυλή με απαλή αλλά προσεγμένη διακόσμηση χωρίς πολλά πολλά… που θα σε ταξιδέψει πίσω στο χρόνο και την κυπριακή παράδοση.

Φυσικά οι ψάθινες καρέκλες και τα ξύλινα τραπεζάκια εναρμονίζονται πλήρως με την αισθητική του χώρου, προσδίδοντας μια πιο ζεστή και παρεΐστικη ατμόσφαιρα, καθώς σε κάνει να αισθάνεσαι πως βρίσκεσαι το σπίτι του παππού και της γιαγιάς στο χωριό.

Εξαιρετική κυπριακή κουζίνα παντός καιρού και εποχής! 
Μπορεί να υπάρχει – έστω και οριακά - ιδανική εποχή για να απολαύσεις την αυλή της “Φωλιάς του Δράκου” στον απόλυτο βαθμό, όμως δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο και για το φαγητό, καθώς αυτό είναι κάθε εποχή και κάθε μέρα εξίσου εξαιρετικό! 

Το μυστικό της νοστιμιάς και της σταθερά εξαιρετικής ποιότητας του μεζεδοπωλείου, βρίσκεται στην αγάπη για την κυπριακή κουζίνα και κυρίως στο σεβασμό και στη σημασία που δίνουν στις αγνές και ποιοτικές πρώτες ύλες. Εδώ θα απολαύσεις λοιπόν αυθεντικές κυπριακές γεύσεις, στην πιο απλή και νόστιμη εκδοχή τους!

Οι λαχταριστοί κρεατομεζέδες της «Φωλιάς του Δράκου» που θα σε κάνουν να γλείφεις και τα δάχτυλά σου, προέρχονται από γνήσιο ντόπιο κρέας που μαγειρεύεται με πολύ σεβασμό και ακόμα περισσότερο μεράκι! Αλλά και τα εύγευστα συνοδευτικά και χορτοφαγικά πιάτα, είναι φτιαγμένα με αγνές και ολόφρεσκες πρώτες ύλες, που διαλέγονται με πολύ προσοχή και αγάπη προς το καλό φαγητό.

Εάν λοιπόν αποζητάς μια όμορφη, εναλλακτική εμπειρία σε έναν πανέμορφο χώρο με παρεΐστικη ατμόσφαιρα, παραδοσιακό καλό φαγητό και φυσικά ζωντανή μουσική που θα προσδώσει τις απαραίτητες… ευχάριστες νότες στις φθινοπωρινές βραδιές σου τότε πρέπει να επισκεφθείς άμεσα τη “Φωλιά του Δράκου”.

(25632535 & 99820641) Πεντάκωμο, επ. Λεμεσού. 
FacebookΗ Φωλιά Του Δράκου
InstagramΗ ΦΩΛΙΑ ΤΟΥ ΔΡΑΚΟΥ

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close