Εκδρομές να πας , Guide

15 πολύ καλοί λόγοι για να πάμε στο Βουνί το σαββατοκύριακο

Το κρασοχώρι της Λεμεσού ετοιμάζεται για το φεστιβάλ παλουζέκαι μας προσκαλεί να το επισκεφθούμε

Δημοσιεύτηκε στις 15 Σεπτεμβρίου 2021

Είναι ένα από τα πιο ωραία και γαλήνια χωριά της περιοχής. Το Βουνί είναι ένα όμορφο, γραφικό χωριουδάκι της επαρχίας Λεμεσού και της περιφέρειας των κρασοχωρίων. Είναι κτισμένο σε μια πλαγιά με κλίση προς τα νότια, στις ηλιόλουστες πλαγιές των βουνών του Τροόδους, σε υψόμετρο 800 μέτρων, με πλούσια αρχιτεκτονική κληρονομιά και άγρια βλάστηση. 

Το χωριό υπόσχεται να προσφέρει μια μοναδική εμπειρία σε όλους τους επισκέπτες. Μάλιστα, το Βουνί αυτό τον Σεπτέμβριο θα πας, για να απολαύσεις μεταξύ άλλων και παλουζέ, σε μια μεγάλη γιορτή που θα στηθεί στην κοινότητα, την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου.

Τι να δεις και τι να κάνεις
Στο χωριό αυτό θα θαυμάσεις τα πέτρινα σπίτια στα πλακόστρωτα δρομάκια του χωριού, που είναι διακοσμημένα με παραδοσιακές ξύλινες πόρτες και στενά μπαλκόνια.

Ακόμα, ανέβα στην ψηλότερη κορυφή του χωριού, «Μούττι του Αφάμη», σε υψόμετρο 1153 μέτρων και ανακάλυψε όμορφα τοπία, οριοθετημένα από τους ποταμούς «Χαποτάμι» στα δυτικά και «Κρύος Ποταμός» στα ανατολικά.

Με ιστορία κρασιού που χρονολογείται από την αρχαιότητα, απαιτείται μια επίσκεψη στο Μουσείο Οίνου. Επίησης, αξίζει να ανακαλύψεις το παλιό ελαιοτριβείο στον Ελυόμιλο, το Βυζαντινό Μουσείο και το μουσείο Λαϊκής Τέχνης.

Μην παραλείψεις ωστόσο να επισκεφθείς την εκκλησία της Παναγίας της Περαβουνιώτισσας, την εκκλησία του Αγίου Μάμα και την Ιερά Μονή Αναστάσεως του Σωτήρος.



Πού θα φας
Όσο για το πού θα φας, φημισμένες το χωριό για τα εδέσματά τους. Σίγουρα αξίζει μία επίσκεψη στο Monte Vouni (25943987), ένας από αυτούς τους χώρους που προσελκύουν το βλέμμα σου μεμιάς, κυρίως χάρη στον ξεχωριστό του χώρο όπου άπλωσε τα τραπεζάκια του, αλλά ακόμα περισσότερο χάρη στην πανέμορφη βεράντα του, με θέα την καταπράσινη φύση! Εδώ θα απολαύσεις a la carte μενού που περιλαμβάνει αυθεντικά ελληνικά εδέσματα και μεζεδάκια, συνοδευόμενα από καλό κρασί από την ενημερωμένη λίστα του. Σημείωσε επίσης το Ταβερνάκι της Λένιας (25717117, 99542803) που μετακόμισε πρόσφατα στο πανέμορφο κρασοχώρι της Λεμεσού, το Βουνί και σου σερβίρει από brunch μέχρι κυπριακούς μεζέδες. 

Στη λίστα σου αξίζει να μπουν ακόμα η Ταβέρνα «Τάκης» (25943631), το Εστιατόριο «Orea Hellas, meze n' grill» (25944328), και Το Βουνιώτικο (99316979).

Σημείωσε μάλιστα ότι αυτές τις μέρες ετοιμάζεται να ανοίξει τις πόρτες του και το Μαχαζάκι, ένας νέο σημείο για λαχταριστές κρέπες, καφεδάκι και burger στο χωριό! 

Προτού φύγεις, πρέπει οπωσδήποτε να καθίσεις για καφεδάκι και γλυκό σε ένα από τα παραδοσιακά καφενεδάκια του χωριού. Η Πλατεία (96 475847) βρίσκεται στην πλατεία του χωριού, και αποτελεί ένα από τα πιο ωραία και γραφικά σημεία στην Κύπρο. Ο παλιός καφενές με το μεγάλο εσωτερικό και την υπέροχη αυλή, τις ψάθινες καρέκλες και τα μπλε μεταλλικά τραπεζάκια που παραπέμπουν σε νησί της Ελλάδας, λειτουργεί τα τελευταία 113 χρόνια. Πρόσφατα ανανεώθηκε και πρόσθεσε χρώματα και μικρές σύγχρονες πινελιές, διατηρώντας παράλληλα τη μακρόχρονη ιστορία του και την παραδοσιακή αισθητική του. Στο μενού του θα βρεις από καφέ ψημένο στη χόβολη, μέχρι σπιτικά γλυκά, μπακλαβά, αναψυκτικά, ζιβανία και διάφορα άλλα αλκοολούχα ποτά, σνακ και γλυκά.

Η δε Γωνιά των αγγέλων (99401077) είναι ένας όμορφος παρεΐστικος χώρος, όπου μπορείς να απολαύσεις και τη θέα του χωριού από την πίσω βεράντα. Ο εσωτερικός χώρος είναι απλά και λιτά διακοσμημένος, ώστε να σε κάνει να νιώθεις κυριολεκτικά… σα στο σπίτι σου, ενώ την παράσταση κλέβει ο κεντρικός πάγκος του μαγαζιού που είναι φτιαγμένος από πρόσοψη νταλίκας! Εκτός από τη θέα και τη ζεστή του ατμόσφαιρα, εκεί θα απολαύσεις μία σειρά από διάφορα γλυκά ημέρας, ποικιλία από παγωτά, καφέδες, ζεστά και κρύα ροφήματα. Επίσης, δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα παραδοσιακά γλυκά του κουταλιού και το δροσερό μαχαλεπί. 


Πού να μείνεις
Οι επιλογές που έχεις για διαμονή είναι πολλές και πολύ ενδιαφέρουσες! Ρίζε μία ματιά στο Oinou Strata Luxury Suites & Wine Bar (25944244). Πρόκειται για ένα πανδοχείο –όπως αυτοαποκαλείται–, αναπαλαιωμένο με πολλή αγάπη και εμποτισμένο με έντονο άρωμα έρωτα και οίνου. Αποτελείται από 3 υπέροχες σουίτες κι ένα μοναδικό wine bar, που αξίζει να ανακαλύψεις!

Στο Βουνί βρίσκεται και το Serenity Boutique Houses (99226600). Το Serenity Boutique Houses αποτελείται από δύο σουίτες, την Suite with garden view και τη deluxe queen suite, δύο ξεχωριστές πολυτελής σουίτες σε μια πλήρως ανακαινισμένη, πετρόκτιστη τριώροφη οικία, σχεδιασμένες με πολύ αγάπη για να δώσουν μια ιδιαίτερη νότα χαλάρωσης και ηρεμίας.

Aκόμα, τσέκαρε το The Vouni Collection (99 834719), έναν όμορφο ξενώνα, που προσφέρει απαράμιλλη γαλήνη και ηρεμία, αποτελώντας τον ιδανικό προορισμό για όσους θέλουν να ξεφύγουν από τη ρουτίνα.  Από την άλλη, στο Nostos Vouni Suites (99 577140) θα σε φιλοξενήσουν σε μία από τις δύο σουίτες του, την "Λαχτάρα" και την "Προσμονή"! Πιο συγκεκριμένα τo κατάλυμα Nostos Vouni Suites στεγάζεται σε ένα κτίριο του 19ου αιώνα, στην καρδιά του χωριού Βουνί στην ορεινή Λεμεσό. Αποτελείται από 2 σουίτες και είναι ιδανικό για να απολαύσει κανείς ειδυλλιακές στιγμές σε ένα γραφικό περιβάλλον. Στο Vouni Lodge (99685395), τέλος, που στεγάζεται σε ένα κτήριο του 19ου αιώνα, θα μείνεις σε ρουστίκ στιλ διαμερίσματα με όλες τις ανέσεις. 

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close