Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Νέα άφιξη: Ένας πραγματικός παράδεισος ιταλικών γεύσεων και προϊόντων

Η απόλυτη μύηση στα μυστικά της Ιταλικής και όχι μόνο γαστρονομίας!

Δημοσιεύτηκε στις 01 Οκτωβρίου 2021

Ένα αυθεντικό ιταλικό delicatessen έκανε την εμφάνισή του στη Λεμεσό. Ο λόγος για το Prima Materia Deli.

Η αγάπη για την ιταλική γαστρονομία και παράδοση ήταν ο βασικός άξονας της αρχής του γαστρονομικού εγχειρήματος των ιδιοκτητών αυτού του concept store. Ένα project το οποίο προέκυψε μετά από πολυετή ταξίδια σε Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία και πολλές δοκιμές και μελέτη στενά προσηλωμένη στην εύρεση ποιοτικών πρώτων υλών και συνδυασμών γεύσεων.

Στο κομμάτι του delicatessen θα βρεις στο ράφι κατά κύριο λόγο προϊόντα από Κεντρική και Βόρεια Ιταλία, περιοχές με πλούσια ιστορία στη γαστρονομία και παραγωγή προϊόντων.

Συγκεκριμένα θα βρεις προϊόντα τρούφας από Τοσκάνη, περιοχή πασίγνωστη για την εξαιρετική ποιότητα τρούφας της γνωστής εταιρείας Savini Tartufi, ρύζια και μεγάλη ποικιλία ριζότο όπως μανιτάρι πορτσίνι, αγκινάρα, σαφράν, τρούφας και άλλα της εταιρείας Margherita από την ευρύτερη περιοχή του Πιεμόντε, βιολογικές σάλτσες, πέστο αλλά και κάποια πιο ιδιαίτερα προϊόντα όπως μουστάρδα με σύκο ή κονφί κρεμμυδιού της εταιρείας Prunotto η οποία δουλεύει μόνο με δικές της βιολογικές καλλιέργειες.

Επίσης θα βρεις τις πασίγνωστες σοκολάτες του διάσημου ιστορικού καφέ του Τορίνο Baratti e Milano με ποικιλία γεύσεων αλλά και των διασήμων cremino της προέλευση των οποίων είναι η ευρύτερη περιοχή του Πιεμόντε, το ντελικάτο αυτό γλυκό το οποίο είναι κατά βάση τετράγωνο με τρεις στρώσεις οι οποίες αποτελούνται από κρέμα φουντουκιού γνωστή ως gianduia και σοκολάτα όπως γάλακτος, τιραμισού ή pistachio, αλλά και άλλα προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας.

Στο ψυγείο θα βρείτε ενδεικτικά κάποια παλαιωμένα τυριά όπως pecorino Toscano Nero, Grana Padano, Manchego αλλά και πιο φρέσκα και ιδιαίτερα σε γεύση όπως το taleggio ή την cacciota pecorino tartufo, chevre τα οποία είναι πιο μαλακά τυριά.

Από αλλαντικά ενδεικτικά θα βρείτε speck παλαιωμένο, τη διάσημη finocchiona, chorizo piccante, prosciutto crudo και άλλα.

 

Τα τυριά και αλλαντικά τα οποία μπορεί να βρει κάποιος έχουν επιλεχθεί προσεκτικά για να μπορούν να συνδυαστούν απόλυτα με τα προϊόντα ραφιού καθώς επιτέλεσαν και τη βάση για τις ιδιαίτερες πιατέλες τους που γίνονται κατά παραγγελία αλλά και τις συνταγές του μενού του Αυθεντικού Ιταλικού panino το οποίο εκφράζει απόλυτα τη φιλοσοφία του Ιταλικού street food. 

Ενδεικτικά θα βρεις στο μενού των panini το best seller τους το οποίο είναι σάντουιτς με ολόκληρη μπουράτα, μορταδελα pistachio, φρέσκο βασιλικό και πέστο pistachio, ή το παλαιωμένο speck με pecorino tartufo, φρέσκο σύκο, βαλσάμικο και ρόκα, ή finocchiona με taleggio και μαρμελάδα ντομάτας -οι συνδυασμοί είναι πάρα πολλοί και διαλέγονται και κόβονται μόνο κατά την παραγγελία για να διασφαλίσουν τη φρέσκια γλυκιά γεύση της πρώτης ύλης.

 

Από το τρίπτυχο δεν μπορούσε να λείψει το γλυκό, ένας μικρός κατάλογος τον οποίο επιμελήθηκε ένας εκ των ιδιοκτητών ο οποίος είναι και ζαχαροπλάστης.

Γλυκά πασίγνωστα αλλά αγαπημένα όπως το αυθεντικό τιραμισού – μόνο για ενήλικες αφού περιέχει αρκετό marsala – αλλά και το εναλλακτικό τιραμισού πορτοκαλιού σοκολάτας ή κερασιού. Επίσης τα γνωστά Σικελιανά κανόλι τα οποία γεμίζονται κατά την παραγγελία, με την κλασική γέμιση ρικότας αλλά και γεμίσεις πιο ιδιαίτερες όπως κρέμα σοκολάτας ή pistachio.

Η ομάδα πρόθυμα θα μοιραστεί μαζί σου μυστικά γευσιγνωσίας σε ένα διαδραστικό παιχνίδι γαστριμαργίας καθώς θα βρίσκει πάντα κάτι νέο και ξεχωριστό για να σου δώσει να δοκιμάσεις.

Το κατάστημα βρίσκεται στην οδό Αγίας Φυλάξεως 138 στη Λεμεσό.

Για παραγγελίες ή πληροφορίες:
Τηλέφωνο: 
97730101
Εmail: prima.materiadeli@gmail.com
Facebook: Prima Materia Deli
InstagramPrima Matēria

 

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close