Νέες Εκθέσεις , Τέχνη

Άνοιξε τις πύλες της η έκθεση αυτοδίδακτων καλλιτεχνών Πάφου

Η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή μέχρι την Κυριακή26 Σεπτεμβρίου

Δημοσιεύτηκε στις 22 Σεπτεμβρίου 2021

Άνοιξε τις πύλες της η έκθεση αυτοδίδακτων καλλιτεχνών Πάφου στην Γκαλερί Εν Πλώ, στην Κάτω Πάφο, με διοργανωτή το Πετρίδειο Ίδρυμα.

Ο Μιχάλης Μαραθεύτης, πρόεδρος του Πετρίδειου Ιδρύματος, ανέφερε πως πριν δύο χρόνια αντιλαμβανόμενοι αφενός το πλούσιο ταλέντο αυτοδίδακτων καλλιτεχνών της Πάφου και αφετέρου την έλλειψη ευκαιριών και μέσων να προβάλουν το έργο τους, αποφάσισαν μέσα στα πλαίσια της πολιτιστικής τους δράσης να οργανώσουν για πρώτη φορά εικαστική έκθεση για έργα ζωγραφικής και γλυπτικής.

Ο κ. Μαραθεύτης κάλεσε το φιλότεχνο κοινό που θα επισκεφτεί την έκθεση ενώ είπε πως η επιλογή των έργων αυτών έχει γίνει από τριμελή επιτροπή, αποτελούμενη από επαγγελματίες καλλιτέχνες. Πρόσθεσε πως το Πετρίδειο Ίδρυμα έχει αναγάγει την έκθεση αυτή σε «ετήσιο θεσμό» με στόχο «να αναβαθμίσει τα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης μας».

Στην έκθεση συμμετέχουν 27 αυτοδίδακτοι καλλιτέχνες η Έμιλυ Ευριπίδου, Δήμητρα Ζωγράφου, Geta Elia, Kusam Bedi , Maxim Ignatov, Πέπης Ιωάννου, Jamie hones,Indra Kaouru, Χαράλαμπος Κοντζιάς, Λουκία Κουμή, Tina Leptos, Γιώργος Μαύρος, Αντρούλα Νεοφύτου, Iguna Manukovska, Άννα Μαραθεύτη, Χρυσαυγή Νεοφύτου, Χρύσανθος Όθωνος, Έλενα Πετράκη, Αμαλία Πικρίδου, Laura Sapwell,Ειρήνη Σάββα, Ελένη Σάββα, Marina Shalyapina, Katja Tonja, Γιώργος Χαραλάμπους και Κρίστια Χαραλάμπους καθώς και ο Σταυρινός Χαραλάμπους. 

Η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή  μέχρι την Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου.

Κεντρική φώτο.: Pafos Press

Πηγή:ΚΥΠΕ
 

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close