3 October 2021
Θέατρο , Νέες Παραστάσεις

"The Island Club" και "Θέατρο Ριάλτο" παρουσιάζουν σειρά ταινιών μικρού μήκους

Η προβολή θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 3 Οκτωβρίου στις 21:00 στο Θέατρο Ριάλτο

Δημοσιεύτηκε στις 27 Σεπτεμβρίου 2021

Το The Island Club, σε συνεργασία με το Θέατρο Ριάλτο, παρουσιάζει μια σειρά ταινιών μικρού μήκους του πρωτοπόρου Βρετανού κινηματογραφιστή Frank Percy Smith (1880–1945), από τα αρχεία του Βρετανικού Ινστιτούτου Κινηματογράφου. Η προβολή, με τίτλο Magic Myxies και Άλλες Ταινίες του F. Percy Smith, θα συνοδεύεται από τη ζωντανή εκτέλεση πρωτότυπων μουσικών συνθέσεων των elektroniki (Έλενα Σαββίδου), RAW SILVER (Νίκος Στέφου) και Spivak (Μαρία Σπίβακ).

Ο Frank Percy Smith γεννήθηκε στο Λονδίνο το 1880. Ήταν φυσιογνώστης, εφευρέτης και πρωτοπόρος της μικροφωτογραφίας και της τεχνικής time-lapse. Από νεαρή ηλικία επέδειξε έντονο ενδιαφέρον για τη μελέτη και τη φωτογράφιση εντόμων, και το 1910 άρχισε να εργάζεται για τον παραγωγό κινηματογράφου Charles Urban ως ειδικός της μικροσκοπικής φωτογραφίας. Μετά το τέλος του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου και μέχρι τον θάνατό του το 1945 εργάστηκε για τη δημοφιλή εκπαιδευτική σειρά Secrets of Nature (αργότερα Secrets of Life) της εταιρείας παραγωγής British Instructional Films. Δουλεύοντας κυρίως από το στούντιο που έφτιαξε στο σπίτι του στο βόρειο Λονδίνο, ο Smith επινοούσε εξοπλισμό που του επέτρεπε να καταγράφει τις μικροσκοπικές λειτουργίες της φύσης με πρωτόγνωρο τρόπο, χαράζοντας το δρόμο για την παράδοση των ντοκιμαντέρ φύσης.

H Έλενα Σαββίδου (γεν. 1989, Λεμεσός) ασχολείται με την περφόρμανς, τη μουσική και τον ήχο. Τα τελευταία χρόνια, παρουσιάζει έργα που βασίζονται στον αυτοσχεδιασμό με τον χώρο, χρησιμοποιώντας μια ποικιλία αντισυμβατικών υλικών για να προτείνει αυτόνομες και μοναδικές ηχητικές και συναισθηματικές εμπειρίες. Έχει συμμετάσχει στο Fierce Festival στο Ηνωμένο Βασίλειο και στο φεστιβάλ Tresor στη Γερμανία, καθώς και σε δρώμενα των ομάδων Moneda, Honest Electronics και Subaerial στην Κύπρο. Δουλειά της έχει παρουσιαστεί σε εκθέσεις στους χώρους DriveDrive και Θκιό Ππαλιές στη Λευκωσία. Τα τελευταία τρία χρόνια, επιμελείται το προγράμμα Coral Bay, που παρουσιάζεται μηνιαίως στο Noods Radio UK. 

Ο Νίκος Στέφου (γεν. 1990, Λευκωσία) αποφοίτησε από το τμήμα Γραφικών Τεχνών της Gerrit Rietveld Academie στο Άμστερνταμ το 2017. Ως γραφίστας παράγει έντυπη ύλη και ασχολείται με θέματα ταυτότητας και κοινωνικής σχεδίασης. Έχει υπηρετήσει ως καλλιτεχνικός διευθυντής σε πολλαπλά δημιουργικά πρότζεκτ, και είναι ανάμεσα στους ιδρυτές της συλλογικότητας και δισκογραφικής ομάδας Honest Electronics και του ετήσιου φεστιβάλ The Gathering. Έχει παρουσιάσει δύο μουσικά άλμπουμ με το προσωνύμιο RAW SILVER, ενώ κομμάτια του έχουν συμπεριληφθεί σε ανθολογίες διεθνών δισκογραφικών ομάδων. 

H Μαρία Σπίβακ (γεν. 1989, Λεμεσός) δουλεύει με ήχο και μουσική, και έχει ως βάση της την Κύπρο. Η δουλειά της πραγματεύεται τις ποιότητες και ποιητικές της ποπ μουσικής, και διερευνά θέματα που παραπέμπουν στη μυθολογία, προτείνοντας ένα φουτουριστικό, εσωτεριστικό ταξίδι με στοιχεία φολκ. Ο πρώτος της μεγάλης διάρκειας δίσκος, ΜΕΤΆ ΤΟ ΡΈΙΒ, που κυκλοφόρησε το 2020 από την Ecstatic Records, είναι ένα μείγμα υπνωτικής ποπ και ambient ηλεκτρονικής μουσικής, που ενσωματώνει το DIY πνεύμα της εγχώριας μουσικής σκηνής. Η κασέτα της, Rare Backwards, κυκλοφόρησε το 2020 ως παράρτημα του δίσκου. Οι στίχοι της μουσικής της κινούνται ανεπαίσθητα μεταξύ της ελληνικής και της αγγλικής γλώσσας, ενώ οι ζωντανές της περφόρμανς αποτελούν οικείες ηχητικές τελετές με εκρήξεις ενεργητικής και συχνά αποδομημένης techno με έμπνευση από τη δεκαετία του ’90.

Η προβολή παρουσιάζεται στο πλαίσιο του προγράμματος FlashArt2@Rialto, και θα πραγματοποιηθεί παράλληλα με το Open House Festival 2021 της Στέγης Χορού Λεμεσού.

Διάρκεια: 60’

Θέατρο Ριάλτο, Κυριακή 3 Οκτωβρίου, ώρα 21:00
Εισιτήρια: €12/10 
E-ticket: www.rialto.com.cy, RialtoApp
Πληροφορίες / Ταμείο: 77777745 (Δευτέρα με Παρασκευή 10:00–15:00)
 

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close