Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Το νέο εστιατόριο της Λευκωσίας έχει αναγάγει το brunch σε τέχνη

Brunch-άραμε σε ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της πόλης και σου το προτείνουμε ανεπιφύλακτα

Δημοσιεύτηκε στις 28 Σεπτεμβρίου 2021

Όταν πριν από κάμποσα χρόνια διάβασα για πρώτη φορά στην Washington Post για τα Best brunch spots της πρωτεύουσας, απλά διερωτήθηκα. Μην είναι κι αυτό ένα trend της εποχής που θα σβήσει αίφνης σαν πυροτέχνημα, όπως τόσες άλλα μαρκετινίστικες προσπάθειες, που έχουν κατά καιρούς δει το φως της δημοσιότητας; Όχι μόνο διαψεύστηκαν οι αμφιβολίες μου, αλλά πλέον μιλάμε για μια κατακλυσμιαία καθιέρωση του συνονθυλεύματος breakfast & lunch, τόσο παγκόσμια όσο και στο νησί μας. 

Τους τελευταίους δε μήνες, ένα μαγαζί που από ό,τι φαίνεται ήρθε για να βάλει τον πήχη ψηλά, όχι μόνο απέδειξε ότι το Brunch δεν έτυχε απλά να μπει και στη δικιά μας γαστρονομική κουλτούρα, μα πέτυχε να μας κερδίσει για τα καλά. Να μαζέψει από τις 10 το πρωί φίλους, ζευγαράκια, τους συναδέλφους σου από τη δουλειά και ολάκερό σου το σόι, γύρω από ένα όμορφο τραπέζι, για να πιεις εκεί τον πρώτο σου πρωινό καφέ, τσιμπώντας χειροποίητες πίτες, παρεΐστικα, δημιουργικά και άκρως προγευματικά πιάτα, αλλά και γλυκοδημιουργίες με άποψη. 

Και ‘ναι’, θα φτάσει το μεσημεράκι κι εσύ δε θα το κουνήσεις ρούπι από τον άνετο, γαλάζιο καναπέ τού Think30, γιατί το καινούριο brunch menu του πολυτάλαντου Ελλαδίτη σεφ Δήμου Σαμουράκη, που επάξια μετουσιώνεται σε γαστρονομικό έργο τέχνης από τον καταξιωμένο σεφ Βασίλη Διάκο, είναι αυτό που περιμέναμε εδώ καιρό. 

Με την πείνα στα φόρτε της, ψηφίζουμε και οι πέντε μας, μοιρασιάρικες επιλογές και με τη βοήθεια του πολύπειρου σε πεντάστερα ξενοδοχεία του νησιού, διευθυντή του εστιατορίου, Κυριάκου Κωνσταντίνου, ποντάρουμε πρώτα στις χειροποίητες πίτες ημέρας. Κολοκυθόπιτα και τυρόπιτα, οι πρώτες γεύσεις που κέρδισαν τον ουρανίσκο μας, τόσο με τον αρωματικό χαρακτήρα και την υφή των γεμίσεων όσο και  με το υπέροχό τους φύλλο. Το τοστ με χωριάτικο, προζυμένιο ψωμί, ήταν όντως μια έκπληξη, ιδίως όταν κόψαμε το ποσέ αβγό και το νερουλό κροκάδι του κύλησε σαν λάβα πάνω στην κρέμα από αβοκάντο, το οποίο νοτίστηκε όμορφα με μαυροκούκι. 

Άριστα και για το τοστ, με άξιο βράβευσης ψωμί μπριός, με γέμιση από ψιλοκομμένο αβγό, τυρί γκούντα και cotto ham, αλλά και για το ταξιδιάρικο προς Χαβάη μεριά, Poke bowl με τηγανητό ρύζι, μελάτο αβγό και δροσερά λαχανικά, καπελωμένα με τρυφερό κοτόπουλο, κλεισμένο σε κρούστα μπάνκο. 

Απολαμβάνουμε, ακούγοντας επιλεγμένες mainstream και όχι μόνο, μουσικές, καλοφτιαγμένο Aperol Spritz και εκλεκτoύς by the glass, οίνους, σερβιρισμένους σε ορθότατη θερμοκρασία και βαλμένους σε ποιοτικό ποτήρι, έτοιμοι να υποδεχτούμε ένα ακόμη πιάτο-αποκάλυψη. Το γαλλικό τοστ από ανάλαφρο, αρωματικό τσουρέκι, με το παγωτό κανέλα, τις φράουλες, τα φρέσκα μούρα και το σιρόπι τους, να δημιουργούν στο στόμα πρωτόγνωρες εκρήξεις γεύσεων. 

Η πρόταση του αεικίνητου Κυριάκου, για να μην παρακάμψουμε τον μπακαλιάρο σε κουρκούτι, μας χαροποίησε όλους, ειδικά όταν έγινε γευστική μπουκιά μαζί με υπέροχο σε υφή, λευκόχρωμο αϊολί και κριτσανιστές πατατούλες.

Οι γλυκοαλχημιστές της παρέας δεν μπορούσαν να συγκρατήσουν τη χαρά τους, μα ούτε και τους σιελογόνους τους αδένες όταν παίρνοντας την κάρτα γλυκών πληροφορήθηκαν ότι αυτά φέρουν βαριά την υπογραφή του κορυφαίου pâtissier Περικλή Ρουσουνίδη. Ενός βραβευμένου σεφ, με πλούσια εμπειρία στα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου, που απέδειξε για ακόμη μια φορά ότι οι γλυκές του αμαρτίες, είναι αμαρτίες στις οποίες δεν δύνασαι να αντισταθείς.

Εμείς πάντως, αμαρτήσαμε και μάλιστα σε τρία στάδια. Το ‘τρις εξαμαρτείν’ ξεκίνησε με το εξαρτησιογόνο Latte του, ένα ανάλαφρο παντεσπάνι με καφέ Κολομβίας και λευκή σοκολάτα Valhrona Ivoire, ακολουθούμενο από το Ultimate Chocolate, που δεν ήταν άλλο από ένα βελούδινο σουφλέ – παντεσπάνι με μους σοκολάτας Valhrona Manjari 66% που μέθυσε το στόμα ολονών. Η τελευταία μας γευστική ‘απόβαση’ έγινε σε ελληνικά εδάφη και συγκεκριμένα στην Αίγινα, με το πλημμυρισμένο με αρώματα από φιστίκια Αιγίνης, γλυκό του Περικλή, εμπλουτισμένο με κρεμέ πιστάτσιο και αέρινη κρέμα λευκής σοκολάτας Valhrona Opalys με βανίλια Ταϊτής, να μας κάνει όλους να κτυπάμε τα ρέστα μας. 

Μια πραγματικά πανέμορφη κυριακάτικη εξόρμηση σε ένα συνεχώς αναβαθμισμένο εστιατόριο στην καρδιά της απαστράπτουσας οδού Στασικράτους, που σύντομα σκοπεύω να επαναλάβω ξανά.

Λογαριασμός (για 5 άτομα)
2 Πίτες ημέρας                           €7
1 Τοστ με αβοκάντο                   €8
1 Μπριός με αυγό                     €8.50
1 Πόκε μπολ                             €11
1 Τσουρέκι τοστ με μούρα        €9.50 
1 Μπακαλιάρος σε κουρκούτι   €15
3 Γλυκά Περικλή Ρουσουνίδη   €22.50
2 Ποτήρια κρασί                        €12
1 Απερόλ σπριτς                       €8
2 Αναψυκτικά                            €5
Σύνολο                                     €106.50
Κατά άτομο                             €21.30 

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close