Πάμε Ταξίδι , Guide

Αυτή είναι νέα τάση για ταξίδια το φετινό χειμώνα

Ταξίδια με.. εγκράτεια αφού η αβεβαιότητα εν μέσω πανδημίας παραμένει.

Δημοσιεύτηκε στις 04 Οκτωβρίου 2021

Μετά από ένα καλοκαίρι στο οποίο τα ταξίδια επιταχύνθηκαν ραγδαία, φτάνοντας σχεδόν τους αριθμούς πριν από την πανδημία, το φθινόπωρο μοιάζει με την εποχή της αβεβαιότητας.

Η αυξανόμενη ανησυχία για τη μετάλλαξη Δέλτα και μια εποχική «βουτιά» στο ταξίδι έχουν επιβραδύνει τις κρατήσεις. Ο φόβος για την Δέλτα και οι δυνατότητες αλλαγής κανονισμών έχουν ωθήσει τους ταξιδιώτες να προγραμματίσουν πιο προσεκτικά.

Η κράτηση ενός ευέλικτου εισιτηρίου θα είναι ευκολότερη
Λόγω της αβεβαιότητας που προκαλεί η παραλλαγή δέλτα, η Paula Twidale, αντιπρόεδρος ταξιδιών στην AAA, δήλωσε στους New York Times, ότι οι ταξιδιώτες υιοθετούν μια «προσέγγιση αναμονής», καθυστερώντας τις κρατήσεις ή επιλέγοντας ευέλικτα εισιτήρια.

Από την πλευρά της, η Hopper, μια εφαρμογή κρατήσεων ταξιδιού, σημείωσε αύξηση στη χρήση των υπηρεσιών της που επιτρέπουν στους χρήστες να ακυρώσουν ή να κλείσουν εκ νέου πτήσεις δωρεάν. Οι αγορές της πρόσθετης επιλογής «ακύρωση για οποιονδήποτε λόγο» αυξήθηκαν κατά 54% τις τελευταίες 12 εβδομάδες και ο αριθμός των ατόμων που επέλεξαν την «εγγύηση επανακράτησης» αυξήθηκε κατά 50% από τις αρχές της άνοιξης.

Επίσης, ορισμένες αεροπορικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων της Delta και της United, έχουν επαναφέρει την ευελιξία στους επιβάτες απλής θέσης, οι οποίοι σε άλλη περίπτωση δεν θα μπορούσαν να αλλάξουν τα εισιτήριά τους. Αυτό ήταν ένα σήμα κατατεθέν των πρώιμων πανδημικών ταξιδιών, δήλωσε ο Scott Keyes, ιδρυτής της Scott’s Cheap Flights, υπηρεσίας που προειδοποιεί τους συνδρομητές για μειωμένα αεροπορικά εισιτήρια, προσθέτοντας ότι η αντιστροφή καταδεικνύει την κατανόηση της βιομηχανίας των αεροπορικών εταιρειών για την επιδεξιότητα των ανθρώπων υπό το πρίσμα της μετάλλαξης δέλτα.

Συσσώρευση ταξιδιών: Ποια είναι η νέα τάση που παρατηρείται στο χώρο του ταξιδιού
Όσοι έχουν την οικονομική δυνατότητα, μάλιστα, επιλέγουν αυτό που μερικοί άνθρωποι αποκαλούν «συσσώρευση ταξιδιού», δηλαδή αγοράζουν δύο ταξίδια την ίδια χρονική περίοδο σε περίπτωση που ένα από αυτά δεν θα μπορέσει να πραγματοποιηθεί λόγω συνθηκών, καθώς πολλοί είναι εκείνοι που αναγκάζονται να ακυρώσουν τα ταξιδιωτικά τους σχέδια λόγω αλλαγών στους κανονισμούς κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Η κράτηση δύο ταξιδιών, διασφαλίζει κατά κάποιον τρόπο ότι κάποιο από τα δύο θα μπορέσει να πραγματοποιηθεί.

Περισσότερη άνεση στο αεροπλάνο, ακριβότερες τιμές στα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα
Οι τιμές αεροπορικά εισιτήρια αναμένεται να μειωθούν αυτό το φθινόπωρο καθώς μειώνεται η ζήτηση, δήλωσε ο Adit Damodaran, οικονομολόγος και κύριος ταξιδιωτικός εμπειρογνώμονας στη Hopper. Αν και οι τιμές των πτήσεων δεν φαίνεται να έχουν επηρεαστεί από τις νέες ταξιδιωτικές κατευθυντήριες γραμμές μέχρι στιγμής, ο Damodaran είπε ότι εάν τεθούν περιορισμοί και μειωθεί η ζήτηση, οι τιμές θα μπορούσαν να μειωθούν περαιτέρω.

«Θα έλεγα ότι το γενικό θέμα που έρχεται το φθινόπωρο αυτή τη στιγμή είναι ένα είδος επιστροφής στον τρόπο που ήταν το ταξίδι την άνοιξη» δήλωσε ο Damodaran. «Αυτό που θέλω να πω είναι οι χαμηλότερες τιμές σε σύγκριση με το καλοκαίρι, και επίσης λίγο περισσότερα ταξίδια εντός των συνόρων σε σύγκριση με τα διεθνή ταξίδια».

Αλλά οι τιμές εξακολουθούν να είναι υψηλές σε άλλους τομείς, ειδικά για ξενοδοχεία και ενοικιάσεις αυτοκινήτων. Μια πρόσφατη έρευνα της Skift διαπίστωσε ότι το 73% των ερωτηθέντων σκόπευαν να κάνουν ένα οδικό ταξίδι το 2020, μια τάση που όλο και ενισχύεται καθώς όλο και περισσότερες χώρες βγάζουν από τις λίστες των αφαλών προορισμών δημοφιλείς, ταξιδιωτικούς προορισμούς, με αποτέλεσμα η ζήτηση ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων να αυξάνεται, και κατ’ επέκταση και η τιμή τους.

Πηγή: newsbeast.gr 

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close