22-24 October 2021
Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

Ένα συνέδριο για τον Κωστή Παλαμά και τα κυπριακά γράμματα στο Όμοδος

Β’ Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο «Κωστής Παλαμάς και Κυπριακά Γράμματα»

Δημοσιεύτηκε στις 04 Οκτωβρίου 2021

Ο Όμιλος Λογοτεχνίας και Κριτικής και η Ομάδα Ηχώ της Κύπρου 1821-2021 συνδιοργανώνουν το Β’ Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο με τίτλο «Απ’ των Κυθήρων τα νερά κι απ’ τους αφρούς της Κύπρος» - «Μεθύστε με τ’ αθάνατο κρασί του ’21»: Κωστής Παλαμάς και κυπριακά γράμματα, από τις 22 έως τις 24 Οκτωβρίου 2021, στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την Εθνική Παλιγγενεσία με 28 ομιλητές/ομιλήτριες από Πανεπιστήμια και άλλους εκπαιδευτικούς φορείς και οργανισμούς της Κύπρου, της Ελλάδας, της Γαλλίας, της Ουγγαρίας και του Καναδά

Το συνέδριο, το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας και εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Επιτροπής Εορτασμών Κύπρου 1821-2021 του ΥΠΠΑΝ, θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του οινοποιείου Οίνου Γη – Κτήμα Βασιλειάδη, στο Όμοδος. Την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου θα κηρύξει ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, κ. Πρόδρομος Προδρόμου, ενώ η πρώτη μέρα του συνεδρίου θα ολοκληρωθεί με συναυλία του Έλληνα συνθέτη Ηλία Ανδριόπουλου με τους Θεοδώρα Μπάκα, Μανώλη Μητσιά και τη χορωδία «Άρης Λεμεσού». 

Το Συνέδριο απευθύνεται α) στην πανεπιστημιακή κοινότητα της Κύπρου, της Ελλάδας και, γενικά, των ευρωπαϊκών και αμερικανικών πανεπιστημίων τα οποία διατηρούν Τμήματα Νεοελληνικών Σπουδών, β) στους μελετητές του Παλαμά, γ) στους καθηγητές φιλολόγους της κυπριακής και της ελλαδικής Μέσης Εκπαίδευσης, δ) στους δάσκαλους Δημοτικής Εκπαίδευσης, ε) στους λογοτέχνες και στους μελετητές, καθώς και στ) στο ευρύτερο κοινό. 

Με την παρουσίαση των πρωτότυπων ανακοινώσεων, κύριος στόχος του Συνεδρίου είναι η προώθηση των παλαμικών σπουδών τόσο σε επιστημονικό επίπεδο όσο και στην εκπαιδευτική πρακτική. Επιπλέον, επιδιώκεται η ανάπτυξη του κριτικού διαλόγου γύρω από μείζονες μορφές της νεοελληνικής λογοτεχνίας και των σχέσεών τους με την κυπριακή λογοτεχνία.

Επιστημονική Επιτροπή του Συνεδρίου
Πρόεδρος: Κωνσταντίνος Γ. Κασίνης 
Μέλη: Νάτια Αναξαγόρου, Λάμπρος Βαρελάς, Παντελής Βουτουρής, Λεωνίδας Γαλάζης, Ευριπίδης Γαραντούδης, Γιώργος Γεωργής, Κυριάκος Ιωάννου, Θεοδόσης Πυλαρινός, Λουίζα Χριστοδουλίδου 

Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου
Πρόεδρος: Λεωνίδας Γαλάζης
Μέλη: Κυριάκος Ιωάννου, Ιλιάνα Κουλαφέτη, Στέλλα Μιλτιάδου, Γαβριέλλα Παναγή, Μαριλένα Πόρακου, Μαρία Χριστοδούλου

Χορηγοί του συνεδρίου είναι οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του ΥΠΠΑΝ και το οινοποιείο Οίνου Γη – Κτήμα Βασιλειάδη στο Όμοδος. 

Υποστηρικτές του συνεδρίου είναι το Νεοελληνικό Σπουδαστήριο Πετρώνδα του Πανεπιστημίου Κύπρου και το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου. 
Χορηγοί επικοινωνίας: Ράδιο Πρώτο και Εφημερίδα Η Σημερινή

Αναλυτικές λεπτομέρειες για το πρόγραμμα και τους ομιλητές του Συνεδρίου είναι προσβάσιμες στους συνδέσμους: https://cyprusgreece2021.com/event/b-dithnes-epistimoniko-sinedrio-kostis-palamas-kai-kipriaka-grammata-ekdilosi/ 

Facebook Event: https://www.facebook.com/events/555384952576564/?ref=newsfeed 

Δηλώσεις συμμετοχής στο Συνέδριο υποβάλλονται μόνο ηλεκτρονικά, μέσω του συνδέσμου από 10/9-10/10 2021: https://rb.gy/uw92tr 

*Σημειώνεται ότι η παρακολούθηση του συνεδρίου είναι δυνατόν να γίνει είτε με φυσική παρουσία των ενδιαφερομένων είτε εξ αποστάσεως, μέσω διαδικτύου, μέσω συνδέσμου που θα κοινοποιηθεί σε όσους και όσες εγγραφούν. 
*Στο συνέδριο θα τηρηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα του Υπουργείου Υγείας για πρόληψη της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού.
*Θα χορηγηθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης σε όσους και όσες θα παρακολουθήσουν το συνέδριο είτε με φυσική παρουσία είτε εξ αποστάσεως. 

Πληροφορίες: 
T: 22 556677 | 99 762886
E: olk@olk.com.cy
W: https://olk.com.cy/ 
W: https://cyprusgreece2021.com/ 

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close