Δημοσιεύτηκε στις 10 Φεβρουαρίου 2025
Μια διαφορετική Τσικνοπέμπτη διοργανώνεται φέτος στην Κύπρο, όπου η παράδοση συναντά τον σεβασμό προς τα ζώα και το περιβάλλον. Το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου, σε συνεργασία με το Farm House Aradippou, προσκαλεί το κοινό σε μια γιορτή που θα τιμήσει το έθιμο χωρίς τη χρήση κρέατος και τις συνήθεις τσίκνες της ημέρας.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2025, στις 12 το μεσημέρι, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Farm House Aradippou. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, οι παρευρισκόμενοι θα απολαύσουν μια εναλλακτική προσέγγιση στην Τσικνοπέμπτη, με γεύσεις που αναδεικνύουν την ποικιλία και τη γευστική αξία της φυτικής διατροφής.
Στην εκδήλωση θα στηθούν φουκούδες και θα ψήνονται στην ‘σούβλα’ παραδοσιακά κυπριακά εδέσματα, όπως σιεφταλιά, σουβλάκια και γύρος, όλα όμως σε φυτική εκδοχή, χωρίς κρέας. Το μενού θα συμπληρώνουν λαχανικά όπως μανιτάρια, πιπεριές, κρεμμύδια, ντομάτες και κουνουπίδι, προσφέροντας μια απολαυστική εμπειρία γεύσεων.
Οι διοργανωτές καλούν όλους όσους θέλουν να ζήσουν μια διαφορετική Τσικνοπέμπτη, να δοκιμάσουν εναλλακτικές γεύσεις και να συμμετέχουν σε αυτή την ξεχωριστή εκδήλωση. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που προάγει έναν πιο συνειδητό τρόπο ζωής, σέβεται τα ζώα και το περιβάλλον, χωρίς να στερείται της χαράς και της διασκέδασης που χαρακτηρίζει αυτή τη μέρα.
Το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου καλεί τους πολίτες να παρευρεθούν και να στηρίξουν αυτή τη δράση, αποδεικνύοντας πως η παράδοση μπορεί να εξελίσσεται με σύγχρονες και ηθικές επιλογές. Η εναλλακτική Τσικνοπέμπτη υπόσχεται μια ξεχωριστή εμπειρία, με καλό φαγητό, θετική διάθεση και ένα μήνυμα υπέρ της βιώσιμης διατροφής.

Σχετικά

Την Τετάρτη στα 7 Κλειδιά... πίνουμε κυπριακό κρασί
Η ποικιλία που θα έχει την τιμητική της

Tο ταβερνάκι που σερβίρει οφτό και μεζεδάκια και ανοίγει μόνο κάθε Παρασκευή
Ετοιμάσου για αυθεντικές Παρασκευές στο χωριό

H Λευκωσία (από χθες) πίνει καφέ και κοκτέιλ «στες Κορούες»
Η Αλεξάνδρα και η Άντρεα έκαναν το όνειρό τους πραγματικότητα, δημιουργώντας το νέο all-day εναλλακτικό καφενείο-μπαρ της πόλης

Το Παλιό Σινεμά στον Καλοπαναγιώτη ανοίγει ξανά τις πόρτες του, με ένα ολοκαίνουριο concept
Διπλό άνοιγμα στον Καλοπαναγιώτη: Το χωριό γεμίζει ζωή με Μωροκανέλλα & Παλιό Σινεμά

Πάμε για νόστιμο σουβλάκι σε 10 ξεχωριστές αυλές της Λευκωσίας
Καλοκαιράκι στην πρωτεύουσα βγαίνουμε για χαλαρή έξοδο για λαχταριστό σουβλάκι στην πίτα

Το Πατρικόν μάς κάνει το τραπέζι στην καρδιά της Λευκωσίας (για μία μόνο μέρα)
Ένα ξεχωριστό τραπέζωμα στην καρδιά της Λευκωσίας

Συνταγή για σπαγγέτι με γαρίδες και πέστο βασιλικού - Η απόλυτη καλοκαιρινή μακαρονάδα σε 10'
Το καλοκαίρι θέλουμε να τρώμε συνεχώς θαλασσινά

Ο θρυλικός σεφ Nobu Matsuhisa επιστρέφει στο AMARA για δύο μοναδικές βραδιές
Ένα εκλεπτυσμένο ταξίδι γεύσεων, με εμβληματικά πιάτα του σεφ, καθώς και ειδικά επιλεγμένα Osusume πιάτα

Πήγαμε πρώτοι στο Seline, το νέο rooftop της Λευκωσίας
Και σου μεταφέρουμε εικόνες κι εντυπώσεις!

Ένα μεζεδοπωλείο-όαση στο πολύβουο κέντρο της πρωτεύουσας σε περιμένει για αυθεντικό ελληνικό φαγητό
O Λούκουλλος επέστρεψε και φέτος στην αυλή

Ραντεβού στην αυλή: 13 ταβέρνες στη Λευκωσία για νόστιμα μεζεδάκια
Γνωστές ή πιο «κρυμμένες», μικρές ή λίγο πιο μεγάλες, πλακόστρωτες ή με γρασίδι, νόστιμες και αεράτες

Δύο γαστρονομικές βραδιές με τον διάστερο Arnaud Bignon στη Λεμεσό
Ο βραβευμένος με δύο αστέρια Michelin σεφ θα παρουσιάσει ένα ειδικό μενού στο ατμοσφαιρικό εστιατόριο Anaïs του City of Dreams Mediterranean