News , Guide

6 εικόνες από τη Λάρνακα που αλλάζει!

«Ανάπλαση οδών και διευκόλυνση ΑΜΕΑ στο Κέντρο της Λάρνακας»

Δημοσιεύτηκε στις 07 Οκτωβρίου 2021

Το έργο Ανάπλασης οδών και Διευκόλυνση ΑΜΕΑ στο κέντρο της Λάρνακας βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο πριν την ολοκλήρωσή του. Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών σε τμήμα της οδού Ερμού και στις οδούς Βασιλέως Ευαγόρου, Κορδιγκτώνος, Αρμενικής Εκκλησίας, Μαυροειδή, Κλεάνθη Καλογερά, Εσκί Τσιαρσί και πρώτο μέρους της οδού Αγίου Λαζάρου, ολοκληρώθηκαν πρόσφατα και οι εργασίες και στον πλατειακό χώρο μεταξύ του Μεσαιωνικού Κάστρου και του Τεμένους.  

Η ανάπλασης της πλατείας μεταξύ του Μεσαιωνικού Κάστρου και του Τεμένους έχει ιδιαίτερη δαπεδόστρωση με γεωμετρικά σχήματα από συνδιασμένες αποχρώσεις διαφόρων υλικών, όπως ασβεστολιθικά πετρώματα, ψαμμίτη, βοτσαλωτό και εμφανές σκυρόδεμα τα οποία έχουν βελτιώσει αισθητά την εικόνα της περιοχής. 

Η ολοκλήρωση της ανάπλασης της πλατείας περιλαμβάνει νέους καθιστικούς χώρους, λεκάνες δέντρων και παρτέρια, με νέο αστικό εξοπλισμό και σε συνδυασμό με την ολοκλήρωση του έργου με το νέο φωτισμό του Μεσαιωνικού Κάστρου που προωθεί το Τμήμα Αρχαιοτήτων, θα αναβαθμίσει σημαντικά την πλατεία.

Το τελευταίο μέρος της πρώτης φάσης του έργου «Ανάπλαση οδών και διευκόλυνση ΑΜΕΑ στο Κέντρο της Λάρνακας» θα ολοκληρωθεί σύντομα, αφού στο παρόν στάδιο πραγματοποιούνται εργασίες και στο δεύτερο μέρος στην οδό Αγίου Λαζάρου.

Το Έργο δύναται να συγχρηματοδοτηθεί από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής  Ανάπτυξης, στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020».


 

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close