Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

Την Κυριακή πάμε για street food, κούπες, τραχανά και παραδοσιακά γλυκά στο χωριό!

Στον υπαίθριο χώρο του Συλλόγου Γυναικών Υπαίθρου Λάρνακας στον Άγιο Θεόδωρο

Δημοσιεύτηκε στις 12 Οκτωβρίου 2021

Την ερχόμενη Κυριακή 17/10/21, ο Σύλλογος Γυναικών Υπαίθρου Λάρνακας θα διοργανώσει ακόμα μία ξεχωριστή εκδήλωση κουλτούρας και γεύσεων με παραδοσιακή μουσική με τίτλο «ΚΕΡΝΑΜΕ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ» στα πλαίσια της σειράς εκδηλώσεων με τίτλο «ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΣΤΗΝ ΥΠΑΙΘΡΟ» που διοργανώνονται κάθε Κυριακή με σκοπό την προώθηση της κυπριακής οινογαστρονομίας και των τοπικών προϊόντων. 

Παρουσιάζοντας νέα σειρά προτάσεων φαγητού, καφέ και γλυκού για τους επισκέπτες η οποία θα ικανοποιήσει μικρούς και μεγάλους, αυτή την Κυριακή απο τις 10:00 π.μ μέχρι και τις 3:00 μ.μ θα προσφέρονται επιλογές street food όπως μπέργκερς (βοδινό και κοτόπουλο) με πατάτες, λαχματζούν, παραδοσιακές κούπες, χαλλουμωτές, τραγανές πισίες με το μέλι και αμύγδαλα αλλά και εναλλακτικές επιλογές όπως vegan «Jackfruit Pulled "Pork» μπέργκερ, τυρόπιττες με τυρί αμυγδάλου, ωμοφαγικά γλυκά και γλυκά χωρίς γλουτένη. 

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η κα. Άννα Κοσμά, Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Υπαίθρου Λάρνακας «Την Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021 από τις 10.00 π.μ. - 3.00 μ.μ. προγραμματίζεται η έβδομη σε σειρά εκδήλωση, με θέμα «ΚΕΡΝΑΜΕ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ», και προσκαλεί όλους σας να επισκεφθείτε τον υπαίθριο χώρο του Συλλόγου Γυναικών Υπαίθρου Λάρνακας στον Άγιο Θεόδωρο. Η συγκεκριμένη διοργάνωση θα πλαισιώνεται από μουσική, ενώ πολλά περίπτερα τύπου street food θα βρίσκονται εκεί με πολλές γευστικές προτάσεις.  Στις 11:30 θα γίνει η έναρξη της παρασκευής του τραχανά, που θεωρείται εθνικό πιάτο της Κύπρου. O τραχανάς είναι γνωστός σε ολόκληρη την Κύπρο και ιδιαίτερα στα χωριά, όπου υπάρχει καλά ανεπτυγμένη η κτηνοτροφία. Είναι ένα εύγευστο και θρεπτικό παλαιό παραδοσιακό φαγητό που φτιάχνεται αυτή την εποχή και διατηρείται ολόχρονα σε κατάλληλες συνθήκες. Οι επισκέπτες μας θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν όλα τα στάδια της παρασκευής του αλλά και να δοκιμάσουν τον φρέσκο ζεστό τραχανά αλλά και και διάφορα άλλα φρέσκα εδέσματα όπως κουλούρια, τραγανές πισίες με μέλι και αμύγδαλα, σσιννόπιτες, τρεμυθόπιτες, χαρουπόμελο, παραδοσιακά χειροποίητα ζυμαρικά, φρέσκα αιγινά χαλούμια, ξερό τραχανά, μείγματα μπαχαρικών, παστελλάκι, μέλι, τσάι και πολλά άλλα τοπικά προϊόντα! Επίσης στον χώρο μας θα φιλοξενούμε διάφορους καλλιτέχνες με χειροποίητα κοσμήματα και κατασκευές αλλά και περίπτερο πώλησης πανέμορφων λουλούδιών, φυτών και κάκτων".

Η σειρά εκδηλώσεων θα συνεχιστεί με διαφορετικό θέμα κάθε επόμενη Κυριακή στον Σύλλογο Γυναικών Υπαίθρου Λάρνακας στον Άγιο Θεόδωρο μέχρι το τέλος Νοεμβρίου 2021, με χορηγό το Υφυπουργείο Τουρισμού, στα πλαίσια του Σχεδίου Επιχορήγησης Εκδηλώσεων που αφορούν σε Οινογαστρονομιά και Τοπικά Προιόντα που διοργανώνονται στην Κύπρο μέσω του Πργράμματος Ενίσχυσης Ήσσονος Σημασίας (de minimis). 

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνείστε με το 99 151358.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close