Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

Οι Κυριακές του Οκτώβρη στην πόλη θα είναι γεμάτες με τέχνη, μουσική και χρώματα

Στο πλαίσιο της Λάρνακας Μπιενάλε 2021 οργανώνετε το πρώτο ARTIST QUARTER PIALE PASHA (AQPP) FESTIVAL

Δημοσιεύτηκε στις 13 Οκτωβρίου 2021

Η γειτονιά των καλλιτεχνών στην περιοχή Πιαλέ Πασιά στην Λάρνακα για τρείς Κυριακές (17, 24 και 31 Οκτωβρίου) από τις 17:30 - 22:00 ανοίγει τα εργαστήρια της με δωρεάν ξεναγήσεις από το Larnaka Tourism Board και γεμίζει με τέχνη, μουσική και εικαστικές παρεμβάσεις ! 

Στο πλαίσιο της Λάρνακας Μπιενάλε 2021 οργανώνετε το πρώτο ARTIST QUARTER PIALE PASHA (AQPP) FESTIVAL και απευθύνεται ανοικτό κάλεσμα σε μουσικούς για να συμμετέχουν σε OPEN MIC event  τα οποία είναι εξαιρετικά διαδεδομένα στο εξωτερικό γιατί δίνουν την ευκαιρία σε μουσικούς,  περφόρμερς , ποιητές και  standup comedians να αναδείξουν το ταλέντο τους μπροστά στο κοινό. 

Για τα τρία αυτά απογεύματα Κυριακής, οι καλλιτέχνες θα ανοίξουν τα εργαστήρια τους στο κοινό και το Larnaka Tourism Board θα πραγματοποιεί δωρεάν οργανωμένες ξεναγήσεις στο κοινό που θέλει να γνωρίσει την ιστορία της πόλης, της περιοχής αλλά και τους ίδιους τους  καλλιτέχνες στον χώρο τους.  

Κατά την διάρκεια του φεστιβάλ την γειτονιά θα αναδείξουν εικαστικές παρεμβάσεις περιμετρικά αλλά και η ειδική εγκατάσταση SCAPE από το studio Efimero η οποία θα τοποθετηθεί στον χώρο μπροστά από τα εργαστήρια ο οποίος μελλοντικά θα γίνει πάρκο με την ονομασία Μεσόγειος. 

Η πρόταση εγκατάστασης (site specific installation SCAPE by Efimero Studio)  καθώς και το όλο το φεστιβάλ  επιχειρούν να δημιουργήσουν και να ανοίξουν ένα καινούργιο ‘διάλογο’, μια καινούργια δίοδο μέσα στο τοπίο της περιοχής . 

Σημαντικό στοιχείο αποτελεί το γεγονός ότι η εγκατάστασή θα αλληλοεπιδρά με το κοινό. Όλα τα πάνελ θα αποτελούν ένα έτοιμο άδειο καμβά που θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από το κοινό και τους καλλιτέχνες , αφήνοντας πάνω ένα μόνιμο αποτύπωμα. Σε κάθε πάνελ θα υπάρχουν και συγκεκριμένες ερωτήσεις από τους κατοίκους της περιοχής όπου οι επισκέπτες θα μπορούν να αφήσουν τα σχόλια τους με βαφή , μαρκαδόρους ή stencil .  Αυτό αυτόματα δημιουργεί μια νέα παρέμβαση η οποία θα συνδυάζει την ιστορία της περιοχής με την σημερινή της ταυτότητα . Το κοινό θα αφήσει το στίγμα του με τις σκέψεις του για την τέχνη και την περιοχή.  

Οι λαξευμένες φόρμες και οι κυματιστές προεκτάσεις της εγκατάστασης SCAPE θα επιτρέπουν στον κόσμο να μετακινείται για να φτάσει στο κομβικό σημείο που θα έχει ως επίκεντρο την μουσική.  

Μέσα σε αυτόν τον κεντρικό χώρο, μουσικοί θα εμφανιστούν για να δώσουν μια νότα αλλαγής και ζωής σε μια περιοχή που έχει ξεχαστεί και αμεληθεί .  

Η μουσική και οι εικαστικές τέχνες έχουν μια ουσιαστική σχέση που εμπνέει η μία την άλλη, ωστόσο αυτές οι δύο μορφές τέχνης έχουν διαχωριστεί. H εγκατάσταση SCAPE θέλει επιπλέον να τονίσει αυτή την σχέση και να αναδείξει ταυτόχρονα την τοπική μουσική σκηνή και το μουσικό ταλέντο που υπάρχει στην χώρα μας και οι οργανωτές απευθύνουν ανοικτό κάλεσμα σε όλους τους μουσικούς και συγκροτήματα στην Κύπρο όπως δηλώσουν συμμετοχή

Μοναδικός σκοπός του φεστιβάλ είναι οι επισκέπτες να παρευρεθούν σε ένα μοναδικό συναπάντημα τέχνης και μουσικής το οποίο διευρύνει τα όρια της γειτονιάς των καλλιτεχνών.  

Για κρατήσεις θέσεων στις δωρεάν περιηγήσεις του Larnaka Tourism Board (Περιορισμένος Αριθμός Ατόμων) : https://buytickets.at/openstudiostours

Για δήλωση συμμετοχής στο Open Mic Event :
 https://forms.gle/W3PFyi6f2hxpRgAj8
 
Υπό την αιγίδα της Μπιενάλε Λάρνακας. 

Εργαστήρια που συμμετέχουν : 
Ευθυμίος Συμεού
Φωτος Δημητρίου
Ανδρέας Καλλή 
Ρόνα Μικελλιδου 
Χριστιάνα Χαραλάμπους

Οργανωτές: LarnacAct και Efimero Studio 
Υποστηρικτές: Ξυλουργικές Εργασίες Παναγιώτης Χατζηκυριάκου , Larnaka Tourism Board , Discover Larnaka , Pop the Revolution , Ammos Beach Bar , The Mighty Kitchen , Potbelly- Tasty Street Food, Old Market St, Wonderdots Ltd, PrimaVista Records, Δήμος Λάρνακας YouthMaker Space.  
 

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close