Τέχνη

«Βίκτωρ Ιωαννίδης: θαλασσινοί αναστοχασμοί»: Εγκαινιάστηκε η έκθεση

Mεέργα που φιλοτεχνήθηκαν από το 1969 έως το 1982 και έχουν όλα σχεδόν ως θέμα τους σκηνές από το παλιό λιμάνι της Λεμεσού και το καρνάγιο.

Δημοσιεύτηκε στις 13 Οκτωβρίου 2021

Πραγματοποιήθηκαν χθες, 12 Οκτωβρίου 2021, από την Πρώτη Κυρία της Κυπριακής Δημοκρατίας κυρία Άντρη Αναστασιάδη, τα εγκαίνια της προσωρινής έκθεσης «Βίκτωρ Ιωαννίδης: θαλασσινοί αναστοχασμοί» στη Λεβέντειο Πινακοθήκη. 

Η έκθεση επικεντρώνεται σε ένα σημαντικό κύκλο της δουλειάς του Ιωαννίδη με θέμα τη θάλασσα και φιλοξενείται στην Αίθουσα Claude Monet, στο Coco_Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης της Λεβεντείου Πινακοθήκης. Τα περισσότερα από τα έργα της θεματικής αυτής φιλοτεχνήθηκαν από το 1969 έως το 1982 και έχουν όλα σχεδόν ως θέμα τους σκηνές από το παλιό λιμάνι της Λεμεσού και το καρνάγιο. 

Η Λεβέντειος Πινακοθήκη εκφράζει τις ευχαριστίες της στο Ίδρυμα Βίκτωρα Ν. Ιωαννίδη για τη συνεργασία στη διεκπεραίωση της έκθεσης . Ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλονται στο γιο του καλλιτέχνη, κύριο Στέλιο Β. Ιωαννίδη για την αγαστή συνεργασία.

Εκφράζει επίσης τις ευχαριστίες στους κύριους Μίμη Σοφοκλέους και Δημήτρη Θεοδότου, αντίστοιχα Διευθυντή και Λειτουργό στο Παττίχειο Δημοτικό Μουσείο Ιστορικό Αρχείο Κέντρο Μελετών Λεμεσού, για την παραχώρηση υλικού. Θερμά ευχαριστεί για τον δανεισμό έργων τους: Άντρη Αναστασιάδη, Γιώργο και May Γαλαταριώτη, Αρτεμάκη Ζαχαρίου, Ισαβέλλα Ηλιάδη, Aλόη Κολακίδου, Πλάτωνα Λανίτη, Μάριο Ε. Λανίτη, Αντώνη και Νινώ Μιχαηλίδη, Ιωσήφ Παγιάτα, Ηρακλή Σκυριανίδη, Γαβριέλλα Πούρου Χαραλαμπίδη, Άννα Χατζηαντωνά, Lanitis E.C. Holdings Ltd και άλλους ιδιώτες συλλέκτες. 

Την έκθεση συνοδεύει ομότιτλη έκδοση.

Επιμελήτριες έκθεσης: Δρ. Ελένη Νικήτα, Επιμελήτρια της Κυπριακής Συλλογής της Λεβεντείου Πινακοθήκης & Κατερίνα Στεφανίδου, Επιμελήτρια του Coco_Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης.

Διάρκεια έκθεσης: 13 Οκτωβρίου – 5 Δεκεμβρίου 2021

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close