Εκδρομές να πας , Guide

10 λόγοι για να πας στα Λύμπια το weekend!

Κι όμως, δεν έχεις έναν ούτε δύο, αλλά πολλούς περισσότερους λόγους για να επισκεφθείς τα Λύμπια

Δημοσιεύτηκε στις 15 Οκτωβρίου 2021

Αν σχεδιάζεις απόδραση μακριά από τη βαβούρα της πόλης, σου έχουμε μια ξεχωριστή πρόταση για εξόρμηση στο χωριό! Και όταν λέμε χωριό, μη φανταστείς τίποτε βουνά, ζικ ζακ διαδρομές και ανηφόρες. Ένα χωριό, μια ανάσα μακριά από την πόλη, αφού το ζητούμενο δεν είναι πάντα η θάλασσα και τα γραφικά σοκάκια στην ύπαιθρο.

Ένα χωριό «απλωμένο» στον πυρήνα του νησιού, ανάμεσα στη Λευκωσία και τη Λάρνακα, σε υψόμετρο μόλις 260 μέτρων.

Αν λοιπόν αναζητάς επιλογές απόδρασης και συνάμα κάτι διαφορετικό από τα συνηθισμένα, σου δίνουμε 10 λόγους γιατί φέτος πρέπει να πας Λύμπια!

 

 

Ένας «Κασκαντέρ» στο χωριό
Ο Μιχάλης και η Χαρίκλεια έβαλαν μεράκι και αγάπη και έφτιαξαν έναν ζεστό χώρο, σε ένα παλιό κτίσμα (πρώην καφενείο) στο χωριό. Θα λατρέψεις τις μουσικές επιλογές, την αύρα και την ατμόσφαιρα, τις συζητήσεις με τους ιδιοκτήτες αλλά και τους θαμώνες, την πίσω αυλή με τις παπουτσοσυκιές, απολαμβάνοντας μπύρα, κοκτέιλ, κουμανταρία, διάφορα είδη ζιβανίας, καθώς και διάφορα «τσιμπήματα» όπως αλλαντικά, φρούτα και τυριά. Μην παραλείψεις να κάνεις μια συζήτηση με τον Μιχάλη για τα βιβλία (του).
Πληροφορίες: 99446051.

 

 

 

 

Street art, «Κοινόν Ολυμπίων»
Αν δεν το έχεις κάνει ήδη, στο χωριό μπορείς να περπατήσεις και να θαυμάσεις από κοντά τη λεγόμενη «Σκάλα της αγάπης». Μια ομάδα από κατοίκους του χωριού μετάτρεψαν μία γκρίζα σκάλα σε πολύχρωμη, δίνοντας την ευκαιρία σε πολύ κόσμο να ποστάρει πολύχρωμες εικόνες στο Instagram. Κι αυτό, δεν είναι το μοναδικό χρωματιστό αξιοθέατο που θα βρεις στο Λύμπια!

Πάμε Φεστιβάλ Ξαρκής!
Το Φεστιβάλ Ξαρκής 2021, το όγδοο στη σειρά, φιλοξενείται στο χωριό Λύμπια της επαρχίας Λευκωσίας από τις 15 μέχρι και τις 17 Οκτωβρίου και περιλαμβάνει το Πρόγραμμα Πολλαπλής Φιλοξενίας Καλλιτεχνών του Ξαρκής από τις 10 μέχρι τις 14 Οκτωβρίου. Κατά τη διάρκεια των πέντε ημερών φιλοξενίας, μια ομάδα επιλεγμένων καλλιτεχνών καλείται να συνεργαστεί τόσο με την ομάδα του Ξαρκής όσο και με την τοπική κοινότητα με σκοπό να προκύψουν έργα που θα συμβάλουν στη διαμόρφωση του περιεχομένου του τριήμερου Φεστιβάλ. 
Μάθε τα πάντα, εδώ.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Peiragmena (@peiragmena)

 

Νόστιμα και «Πειραγμένα»
Αν θες να δοκιμάσεις πιάτα, σε μια σύγχρονη προσαρμογή της κυπριακής και της μεσογειακής κουζίνας, τότε είσαι στο σωστό μέρος. Το εστιατόριο «Πειραγμένα» προσφέρει ένα εποχιακό μενού που αποτελείται από την κλασσική ροή μεζέδων, πλην όμως αλλάζει κάθε σεζόν τις γεύσεις του για να διασφαλίζει τη φρεσκάδα και τα αρώματα στα πιάτα. Οι chef του εστιατορίου σερβίρουν πολύ νόστιμο φαγητό και εξαιρετικά γλυκά.
(22524333) Θεοδώρου Μαυρόσαββα 15, Λύμπια.

 

 

Μουσικές και ποτά στο Δίχωροκ
Ένα μέρος για να τραγουδήσεις, να πιεις και να τσουγκρίσεις τα ποτήρια με την παρέα σου, ενίοτε με ζωντανή μουσική από Κύπριους και Έλληνες καλλιτέχνες.
(99 463699)

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Chat Cafe (@chat.cafe)

 

Μπες στο Chat και απόλαυσε καφέ!
Ένα café με καλή διάθεση και ωραία μουσική, που προσφέρει καλό φαγητό, ποτά και ποιοτικό καφέ, σε ένα χώρο με ωραία θέα, σε ένα ήσυχο σημείο του χωριού!
(22 526400)

Και ψάρι στα Λύμπια, στην ταβέρνα του Μιχάλη Τσαγγάρη
Τους μήνες που το ψάρι έχει την τιμητική, ψάχνουμε όλοι για μια καλή ταβέρνα έτσι ώστε να απολαύσουμε ψαρομεζέ ή φρέσκο ψάρι της βάρκας, μαζί με ένα ποτήρι ούζο, ταξιδεύοντας (μέσω των γεύσεων) νοητά στη νησιώτικη Ελλάδα. Στη συγκεκριμένη ταβέρνα, θα βρεις αυτό ακριβώς που αποζητάς.
(99 339325)

Σπουδαίο το έργο της Θεατρικής Ομάδα «Παράβαση»
Η θεατρική ομάδα Παράβαση στα Λύμπια μετρά αρκετά χρόνια προσφοράς στην τέχνη, στην κοινότητα και στην κοινωνία. Διοργανώνει παραστάσεις και εκδηλώσεις κάθε χρόνο, προσφέροντας γέλιο και συγκίνηση στους locals. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι τα παιδιά της ομάδας θα συμμετέχουν και στο Φεστιβάλ Ξαρκής.
Πληροφορίες: 99 625907
 

Και υδατοφράκτης στα Λύμπια
Αρχικά, το ήξερες ότι το χωριό έχει και υδατοφράκτη; Μάθε λοιπόν πως βρίσκεται πάνω στον ποταμό Τρέμιθο. Ένα καταπράσινο περιβάλλον, ιδανικό για χαλαρή εξόρμηση, ικανή να σε τονώσει σωματικά αλλά κυρίως πνευματικά!

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close