News , Guide

Ανακαινίζονται τα δημοτικά μπάνια της Κάτω Πάφου

Οι εργασίες ανακαίνισηςαναμένεται να ξεκινήσουν περί τα τέλη Οκτωβρίου

Δημοσιεύτηκε στις 19 Οκτωβρίου 2021

Περί τα τέλη Οκτωβρίου ξεκινούν οι εργασίες ανακαίνισης των Δημοτικών Μπάνιων της Κάτω Πάφου μετά και τη σχετική υπογραφή του συμβολαίου μεταξύ του Δημάρχου Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος, με την ανάδοχο εταιρεία «Encorp Ltd».

Τα έργα, σύμφωνα με τον Δήμο Πάφου, θα υλοποιηθούν σε τρεις μήνες και είναι συνολικής δαπάνης €192.000.

Πρόκειται για ένα μικρό, αλλά ιδιαίτερα σημαντικό έργο για μερίδα συμπολιτών μας, που χρησιμοποιούν ολόχρονα την παραλία, ενώ η  υλοποίησή του θα αναβαθμίσει ταυτόχρονα το τουριστικό προϊόν της πόλης.

Το έργο περιλαμβάνει την πλήρη ανακαίνιση των εγκαταστάσεων στους χώρους της αποβάθρας, των αποδυτηρίων, των κερκίδων και της εξέδρας. Τα Δημοτικά Μπάνια της Πάφου έχουν τη δική τους ιστορία, που συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

Τα Δημοτικά Μπάνια της Πάφου, κάνοντας μια αναδρομή, ήταν κτισμένα στην παραλία του Κέλπετρη, όπως ονομάστηκε η τοποθεσία που αγκυροβολούσε το το καράβι του ο ναυτικός Κέλπετρης, όταν ερχόταν από τα ελληνικά νησιά στην Πάφο κατά τον περασμένο αιώνα. Αυτά αποτελούσαν τις τελευταίες δεκαετίες ένα σημείο αναφοράς, στον ευρύτερο χώρο της Κάτω Πάφου, σημαντικό χωρόσημο στο αστικό ιστό της Πάφου. Ήταν ο χώρος που συγκεντρώνονταν όλοι οι Παφίτες, μεγάλοι, μικροί και φοιτητές  για αναψυχή, ενώ ακόμη μέχρι σήμερα αποτελεί το ησυχαστήριο για κολύμπι και ψυχική ανάταση πολλών λουομένων.

Πηγή:ΚΥΠΕ 

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close