Eating News , Εστιατόρια

Ζεστή σοκολάτα με φυστικοβούτυρο

Τώρα που ο καιρός κρυώνει δεν υπάρχει πιο ιδανικό ρόφημα

Δημοσιεύτηκε στις 22 Οκτωβρίου 2021

Έχουμε πει ξανά πως η ζεστή σοκολάτα όχι μόνο ζεσταίνει το σώμα μας αλλά με κάποιον τρόπο και την καρδιά μας. Για αυτόν τον λόγο είναι η ιδανική επιλογή για κάθε χειμωνιάτικο απόγευμα, ειδικά εάν θέλεις να αποφύγεις να πιείς έναν ακόμη καφέ.

Η ζεστή σοκολάτα που θα δεις εδώ είναι ακόμη πιο ιδιαίτερη αφού περιλαμβάνει και φυστικοβούτυρο, κάτι που την κάνει ακόμα πιο λαχταριστή.

Τι θα χρειαστείς:
1 φλιτζάνι (240 ml) νερό
1/2 φλιτζάνι (130 γραμμάρια) γλυκό φυστικοβούτυρο
4 κουταλιές της σούπας (25 γραμμάρια) σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη
4 φλιτζάνια (960 ml) πλήρες γάλα
225 γραμμάρια κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
λίγη ζάχαρη προαιρετικά

Για το σερβίρισμα:
2 φλιτζάνια (480 ml) σαντιγί
4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
σιρόπι καραμέλας
Πώς θα τη φτιάξεις:
Άσε το νερό να βράσει σε μια μικρή κατσαρόλα. Όταν την αποσύρεις από το μάτι της κουζίνας πρόσθεσε το φυστικοβούτυρο και ανακάτεψε μέχρι να διαλυθεί. Πρόσθεσε τη σκόνη κακάο και συνέχισε το ανακάτεμα μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα.

Βάλε ξανά την κατσαρόλα στο μάτι σε μέτρια θερμοκρασία και ρίξε σιγά σιγά το γάλα. Συνέχισε να ανακατεύεις μέχρι να ενωθούν πλήρως το γάλα και το μείγμα φυστικοβούτυρου.

Όταν το γάλα είναι ζεστό, αλλά δεν βράζει,  πρόσθεσε τη ψιλοκομμένη κουβερτούρα. Συνέχισε το ανακάτεμα μέχρι να λιώσει όλη η σοκολάτα. Το μείγμα πρέπει να μοιάζει με μια σούπα σοκολάτας. Δοκίμασε για να δεις εάν πρέπει να προσθέσεις ζάχαρη. Αφαίρεσε τη ζεστή σοκολάτα από το μάτι της κουζίνας και κράτα τη σκεπασμένη μέχρι να έρθει η ώρα να σερβίρεις.

Για να φτιάξεις τη σαντιγί, χτύπα την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη σε ένα μπολ. Διαφορετικά μπορείς να χρησιμοποιήσεις έτοιμη σαντιγί.

Σέρβιρε τη ζεστή σοκολάτα με τη σαντιγί και λίγη σάλτσα καραμέλας. Αποθήκευσε όση από τη σοκολάτα περίσσεψε στο ψυγείο και ζέστανέ την όταν θέλεις να την απολαύσεις ξανά.

Πηγή: savoirville

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close