Guide , Τα Καλύτερα της Κύπρου

5 ανατριχιαστικοί μύθοι για το πιο "Halloween" μέρος της Κύπρου

Ο λόγος φυσικά για το μέχρι πρόσφατα εγκαταλελειμμένο ξενοδοχείο "Βερεγγάρια" στο χωριό Πρόδρομος

Δημοσιεύτηκε στις 29 Οκτωβρίου 2021

Αυτό το διάστημα διανύουμε την πιο… τρομακτική γιορτή του χρόνου το περίφημο “Halloween” που είναι συνυφασμένο με τρομακτικές στολές, γλυκά και φυσικά ανατριχιαστικές ιστορίες! 

Το πιο τρομακτικό και κατ’ επέκταση “Halloween” μέρος της Κύπρου, που έχει συνδέσει το όνομά του με τρομακτικούς μύθους στο άκουσμα των οποίων ανατριχιάζουν μικροί και μεγάλοι (αν και οι δεύτεροι δεν το παραδέχονται προφανώς) είναι χωρίς δεύτερη σκέψη το εδώ και πολλά χρόνια εγκαταλελειμμένο ξενοδοχείο “Βερεγγάρια”. 

Επιβλητικό, αρχοντικό και συνάμα spooky και «φοϊτσάρικο», το ξενοδοχείο «Βερεγγάρια» είναι το ένα και μοναδικό μέρος που σου έρχεται στο μυαλό όταν συνδέεις το “Halloween” με την Κύπρο. 

Δυστυχώς έχει απαγορευτεί η διέλευση εντός του ξενοδοχείο και επομένως δεν μπορούμε να σε προκαλέσουμε να μπεις μέσα αν σου βαστάει – αν και μάλλον δεν θα το κάναμε ούτως ή άλλως καθώς δεν θα θέλαμε να πάρουμε την ευθύνη σε περίπτωση… που δεν επέστρεφες ποτέ! 

Μπορείς βέβαια να το δεις από μακριά συνδυάζοντάς το με μια εκδρομή στο Τρόοδος! Φεύγοντας ή ερχόμενος προς το Τρόοδος αξίζει να κάνεις μια στάση εκεί για να δεις το πιο “Halloween” μέρος της Κύπρου και να θαυμάσεις και την ομορφιά της ευρύτερης περιοχής. 

Λίγα λόγια για την ιστορία του 
Το ξενοδοχείο Βερεγγάρια βρίσκεται στο χωριό Πρόδρομος, στο Τρόοδος σε υψόμετρο 1.400 μέτρων. Το ξενοδοχείο ξεκίνησε να κτίζεται το 1927. 

Η ονομασία του ξενοδοχείου φέρει βασιλική αίγλη, αφού προήλθε από την ομώνυμη βασίλισσα της Νεβάρρας, σύζυγο του Ριχάρδου του Λεοντόκαρδου, που η ιστορία τους συνδέεται άμεσα με το νησί, αφού εδώ τελέστηκε και ο γάμος τους. 

Το ξενοδοχείο αποτέλεσε ένα από τα σπουδαιότερα ορεινά καταλύματα του 20ού αιώνα στην Κύπρο. Το Βερεγγάρια χαρακτηρίστηκε ως το «ξενοδοχείο των βασιλιάδων», όπου αρκετοί βασιλιάδες το επισκέπτονταν συχνά για τις διακοπές τους. 

Με το πέρασμα των χρόνων δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στο ανταγωνιστικό κλίμα που διαμορφώθηκε από τις ολοένα και αυξανόμενες απαιτήσεις των επισκεπτών, με αποτέλεσμα το 1984 ο ΚΟΤ να αναστείλει την άδεια λειτουργίας του και έκτοτε δεν λειτούργησε ξανά μέχρι σήμερα. Πρόσφατα αγοράστηκε από νέους επενδυτές και αναμένεται η ανοικοδόμησή του… 

Μύθος Νο.1 
Λέγεται ότι στο ξενοδοχείο έμενε ένα πλούσιο και ερωτευμένο ζευγάρι. Όμως η γυναίκα πέθανε κάτω από ανεξιχνίαστες συνθήκες και ο άντρας της αυτοκτόνησε από την απελπισία του πέφτοντας από τον 2ο όροφο του ξενοδοχείου.

Ένας άλλος παρόμοιος μύθος λέει πως ο σύζυγος έθαψε τη γυναίκα του σε ένα δωμάτιο του ξενοδοχείου και πως η πόρτα του δωματίου σφραγίστηκε και δεν άνοιξε ποτέ και στη συνέχεια αυτοκτόνησε και ο ίδιος.

Και στους δύο αυτούς μύθους ο θάνατος προκάλεσε τον τρόμο στους θαμώνες του ξενοδοχείου όπου και το εγκατέλειψαν. Ο κορμός δύο δένδρων στο χώρο του ξενοδοχείου, παριστάνει δύο φιγούρες αγκαλιασμένες, ενός άνδρα και μίας γυναίκας, θέλει να υποστηρίξει τον μύθο αυτό. Όσοι υποστήριζαν τον μύθο αυτό ισχυρίζονταν πως άκουγαν γυναικείους λυγμούς στο δωμάτιο που έγινε η ταφή της.

Μύθος Νο.2 
Λέγεται ότι μια νεαρή κοπέλα έχει πνιγεί στην πισίνα του ξενοδοχείου, όπου και αρκετοί είχαν ισχυριστεί ότι είδαν τη σιλουέτα της μέσα στο καθάριο νερό της πισίνας όπου εμφανιζόταν κάθε νύχτα.

Μύθος Νο.3 
Λέγεται ότι λίγο πριν το κλείσιμο του ξενοδοχείου, ξέσπασε μια μεγάλη πυρκαγιά και αρκετά παιδιά δημοτικού σχολείου που πραγματοποιούσαν θερινές διακοπές στο ξενοδοχείο κάηκαν ζωντανά στον δεύτερο όροφο του κτηρίου. Μάλιστα υπάρχουν ισχυρισμοί ότι κατά την διάρκεια της νύχτας ακούγονται παιδικά κλάματα. Στο ξενοδοχείο ωστόσο δεν ξέσπασε ποτέ πυρκαγιά.

Μύθος Νο.4 
Λέγεται ότι υπάρχει μια τοιχογραφία στο εσωτερικό του ξενοδοχείου, που απεικονίζει το χορό της κόλασης. Πολλοί ισχυρίζονται πως την είδαν και δεν άντεξαν το θέαμα. Όποιος έβλεπε την τοιχογραφία θα συναντούσε το κακό στη ζωή του.

Μύθος Νο.5
Λέγεται ότι ένας από του γιους του ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου πήδηξε και πνίγηκε στην πισινά του ξενοδοχείου, από απελπισία λόγω των χρεών που δημιουργήθηκαν και οδήγησαν στο κλείσιμο του ξενοδοχείου. Ωστόσο συμφώνα με κατοίκους της περιοχής το συγκεκριμένο άτομο αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας και πρόκειται για ακόμη ένα μύθο. Το ξενοδοχείο έκλεισε λόγω διαφωνιών και οικονομικών δυσκολιών.

Με πληροφορίες & φωτο. από Lemesos Blog & Cyprus Alive
 

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close