Guide , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Lonely Planet: Η Λευκωσία ανάμεσα στους κορυφαίους προορισμούς για το 2022

Σύμφωνα με τοέγκυρο ταξιδιωτικό περιοδικό Lonely Planet

Δημοσιεύτηκε στις 29 Οκτωβρίου 2021

Σημαντική διάκριση πέτυχε η Λευκωσία καθώς το έγκυρο ταξιδιωτικό περιοδικό Lonely Planet αναδεικνύει την πρωτεύουσά μας ως μία εκ των κορυφαίων προορισμών για το 2022.

Η Λευκωσία βρίσκεται ανάμεσα στις καλύτερες πόλεις για να επισκεφθεί ένας ταξιδιώτης, σύμφωνα με την έκδοση του Lonely Planet “Best in Travel 2022”. Η «πιο λαμπρή πρωτεύουσα της Ευρώπης», είναι μία πολυπολιτισμική πόλη με πλούσια ιστορία και πολιτιστική κληρονομιά. 

Η συνύπαρξη διαφορετικών κουλτουρών και η επένδυση στην ανάπτυξη πολιτιστικών δράσεων, είναι στοιχεία που αναδεικνύουν την μοναδικότητα της πόλης. Για αυτό δεν είναι τυχαίο που η Λευκωσία βραβεύτηκε στην κατηγορία «Κοινότητα». Όπως αναφέρει το περιοδικό, για την συγκεκριμένη κατηγορία διακρίθηκαν οι πόλεις που εμπλέκουν τις τοπικές κοινότητες στην πρώτη γραμμή των τουριστικών πρωτοβουλιών τους.

H καλή πρακτική που έβαλε την Λευκωσία στην λίστα του Lonely Planet με τους κορυφαίους προορισμούς, είναι το Σπίτι της Συνεργασίας με το πρόγραμμα “United by Sound”. Πρόκειται για ένα ξεχωριστό κοινωνικο - πολιτισμικό κέντρο,  στην καρδιά της Λευκωσίας και αποτελεί ένα ζωντανό παράδειγμα πολύ-κοινοτικής συνεργασίας. Μέσα από το έργο του “United by Sound” συνέδεσε τις κοινότητες της Κύπρου και ενθάρρυνε τον διάλογο μέσω της μουσικής με την διαδικτυακή συμμετοχή 40 μουσικών από όλη την Κύπρο για τη δημιουργία του τραγουδιού “Τime is Ripe”.

Η Διευθύντρια του Σπιτιού της Συνεργασίας, Λευκή Λάμπρου, εξέφρασε τις ευχαριστίες της προς το Lonely Planet για τη διάκριση και αναγνώρισή του έργου. Όπως είπε, «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που το Σπίτι της Συνεργασίας και όλοι όσοι συμμετείχαν στο πρόγραμμα United by Sound έβαλαν τη Λευκωσία στη λίστα με τους κορυφαίους προορισμούς το 2022. Θα συνεχίσουμε μέσα από τα προγράμματά μας να συνεισφέρουμε στην ενίσχυση της επαφής μεταξύ ατόμων με διαφορετικό εθνικό, πολιτισμικό και γλωσσικό υπόβαθρο, καθώς και στην καλλιέργεια του διαπολιτισμικού διαλόγου και της κατανόησης, τόσο στην Κύπρο, όσο και σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΕΤΑΠ Λευκωσίας, Θεόδωρος Κρίγγου, δήλωσε ότι πρόκειται για μια θετική και ενθαρρυντική διάκριση για την πρωτεύουσα και την επαρχία μας. «Συγχαίρουμε  το πρόγραμμα “United by Sound” που κατόρθωσε να βάλει τη Λευκωσία σε αυτό τον σημαντικό οδηγό. Ως ΕΤΑΠ Λευκωσίας,  θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε αρωγός σε κάθε πολιτιστική πρωτοβουλία που θα προάγει τη Λευκωσία ως τουριστικό προορισμό», σημείωσε ο κ Κρίγγου. 

ΕΤΑΠ Λευκωσίας    
Η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (ΕΤΑΠ) Περιφέρειας Λευκωσίας, είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός ο οποίος ιδρύθηκε το 2007 στα πλαίσια στρατηγικού σχεδιασμού και πλάνου του Υφυπουργείου Τουρισμού. Σκοπός της ΕΤΑΠ Λευκωσίας είναι η ανάπτυξη και προβολή τόσο της πόλης όσο και της περιφέρειας Λευκωσίας και η μετατροπή τους σε ένα ποιοτικό ολόχρονο τουριστικό προορισμό.  Για την επίτευξη των δράσεων της, η ΕΤΑΠ συνεργάζεται με διάφορους φορείς σε τοπικό, περιφερειακό και διεθνές επίπεδο, τόσο του δημοσίου όσο και του ιδιωτικού τομέα.  Κύριοι πυλώνες δράσης της είναι ο πολιτιστικός και δημιουργικός τουρισμός, ο συνεδριακός και επαγγελματικός τουρισμός, ο θρησκευτικός τουρισμός, ο αθλητικός καθώς και ο τουρισμός ευεξίας.
www.visitnicosia.com.cy 

Σπίτι της Συνεργασίας
Το Σπίτι της Συνεργασίας είναι ένα ξεχωριστό κοινωνικο - πολιτισμικό κέντρο,  στην καρδιά της Λευκωσίας. Αποτελεί ένα ζωντανό παράδειγμα δικοινοτικής συνεργασίας, όπου οι πολίτες ενώνουν δυνάμεις για την προώθηση της ειρήνης και του διαπολιτισμικού διαλόγου. Διαθέτει τους πόρους του προς ενθάρρυνση της συνεργασίας, στα πλαίσια μιας καθημερινότητας χωρίς διαχωρισμούς. 

Το Σπίτι της Συνεργασίας ενώνει ανθρώπους, κοινότητες, δρόμους και οράματα. Προσφέρει χώρους εργασίας και ευκαιρίες σε Μη Κυβερνητικούς Οργανισμούς και ιδιώτες για το σχεδιασμό και την υλοποίηση καινοτόμων προγραμμάτων. Σήμερα έχει αναδειχθεί σε σημείο αναφοράς, εντός της ελεγχόμενης από τα Ηνωμένα Έθνη περιοχής, παρά το ξενοδοχείο Λήδρα Πάλας. Ταυτόχρονα, δίνει την ευκαιρία σε ανθρώπους να συναντηθούν και να γνωριστούν. 
www.home4cooperation.info

United by Sound – Time is Ripe
Από το 2015, το πρόγραμμα United by Sound επεκτείνεται σε περιεχόμενο και μορφή. Ένα από τα πιο επιτυχημένα προγράμματα στη συμμετοχικότητα των νέων, επενδύει στην ανάπτυξη ταλέντων και στη δημιουργία ουσιαστικών συνεργασιών ανάμεσα στους μουσικούς όλου του νησιού, ενώ παράλληλα προσφέρει υπέροχες μουσικές βραδιές για όλους. Οι ζωντανές συναυλίες φιλοξενούν μουσικούς από όλο το νησί, οι οποίοι έχουν την ευκαιρία να εμφανιστούν στην ίδια σκηνή για ένα πολύ-κοινοτικό κοινό.

Μέσα από αυτό το πρόγραμμα γεννήθηκε μια νέα κολεκτίβα 40 μουσικών που ονομάζεται Island Seeds! Το 2020, το Σπίτι της Συνεργασίας κυκλοφόρησε το τραγούδι "The Time is Ripe" των Island Seeds, στα ελληνοκυπριακά, τουρκοκυπριακά και αγγλικά, προάγοντας το μήνυμα της ειρήνης και της ενότητας στην Κύπρο. Το βιντεοκλίπ είναι διαθέσιμο στο κανάλι του Σπιτιού της Συνεργασίας στο YouTube, αλλά και στις πλατφόρμες Spotify, iTunes και Band Camp.

Το «The Time Is Ripe» προασπίζει τη συνεργασία μεταξύ των κοινοτήτων της Κύπρου, όπως ακριβώς η μουσική και πολιτισμική παράδοσή τους έχουν ενσωματωθεί στην ιστορία του νησιού. Οι στίχοι εκφράζουν την πρότασή τους με απλούς όρους: Ας ενώσουμε τις φωνές μας. Χωρίς θεατρική επιθετικότητα, χωρίς φλύαρο ακαδημαϊκό λόγο. Απλώς ένας ένθερμος εορτασμός αρμονίας και συν-δημιουργίας.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close