Πάμε Ταξίδι , Guide

Πότε αναμένεται να ξεκινήσουν τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια Κύπρου - Πειραιά

Οι ενδιαφερόμενοι μεταφορείς καλούνται μέχρι την Παρασκευή 12 Νοεμβρίου να καταθέσουν τις εισηγήσεις και απόψεις τους επί του προσχεδίου

Δημοσιεύτηκε στις 29 Οκτωβρίου 2021

Το Υφυπουργείο Ναυτιλίας έχει αναρτήσει στον ιστότοπο του Γενικού Λογιστηρίου e-procurement έγγραφο πρόθεσης προκήρυξης ευρωπαϊκού διαγωνισμού αναφορικά με την λειτουργία της Θαλάσσιας Επιβατικής Σύνδεσης Κύπρου-Ελλάδας στα πλαίσια της Υπηρεσίας Γενικού Οικονομικού Συμφέροντος, σύμφωνα με τους Ενωσιακούς Κανόνες. 

Το εν λόγω έγγραφο έχει τον χαρακτήρα διαβούλευσης με όλους τους πιθανούς ενδιαφερόμενους μεταφορείς οι οποίοι καλούνται μέχρι την Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2021 να καταθέσουν τις εισηγήσεις και απόψεις τους επί του προσχεδίου των σχετικών όρων, οι οποίες θα αξιολογηθούν και θα ληφθούν υπόψη στη τελική διαμόρφωση του διαγωνιστικού εγγράφου.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώτος διαγωνισμός που διεξήχθη τον Ιανουαρίου του 2021, είχε κλείσει χωρίς να κατατεθεί ενδιαφέρον από κάποια πλοιοκτήτρια εταιρία. Το Υπουργείο Ναυτιλίας έκρινε ότι πρέπει να αλλάξουν οι όροι του διαγωνισμού προκειμένου να προσελκύσει ακτοπλοϊκές εταιρίες και απευθύνθηκε για αυτό στα αρμόδια όργανα της Κομισιόν προκειμένου να λάβει έγκριση για επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού υπό νέους όρους, όπως και έγινε. 

Στόχος του Υπουργείου Ναυτιλίας όπως είχε δηλώσει στο Economy Today o Υφυπουργός Βασίλης Δημητριάδης, είναι οι διαδικασίες να ολοκληρωθούν και να γίνει κατακύρωση πριν το τέλος του έτους και αν όλα πάν' καλά, να τεθεί σε εφαρμογή η θαλάσσια επιβατική σύνδεση Κύπρου - Ελλάδας την άνοιξη του 2022.

Οι ενδείξεις που υπάρχουν, σύμφωνα με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας, είναι ότι οι Κύπριοι «θα αγκαλιάσουν τη γραμμή Κύπρος – Πειραιάς σίγουρα για τους καλοκαιρινούς μήνες. Ως εκ τούτου είναι αρκετά πιθανό, και για λόγους βιωσιμότητας, να εκτελείται η γραμμή για τους 5 – 6 καλοκαιρινούς μήνες», ανέφερε ο κ. Δημητριάδης. 

Πηγή: Economy Today

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close