Δημοσιεύτηκε στις 18 Ιουνίου 2014
Την πρώτη μέρα Παρασκευή 25 Ιουλίου στη σκηνή θα εμφανιστούν οι Φίλιππος Πλιάτσικας & Μπάμπης Στόκας. Δέκα χρόνια μετά την διάλυση των Πύξ Λάξ και 3 χρόνια από τη θρυλική επανένωσή τους με 80.000 θεατές στο Ολυμπιακό στάδιο, ο Φίλιππος Πλιάτσικας κι ο Μπάμπης Στόκας ανταμώνουν και πάλι. Μετά τις εξαιρετικές sold out χειμερινές εμφανίσεις τους, αυτή τη φορά στη σκηνή του φεστιβάλ Riverstock, στη Λεμεσό.
Τη δεύτερη και τελευταία μέρα, Σάββατο 26 Ιουλίου, στη σκηνή του φεστιβάλ Riverstock, στη Λεμεσό, θα ανέβει η μεγαλύτερη φωνή της ελληνικής ροκ, ''ο αιώνιος έφηβος'' ο πλέον αγαπητός συναυλιακός καλλιτέχνης των τελευταίων σαράντα χρόνων, που διατηρεί σταθερά δυνατή τη φλόγα της σκηνικής του παρουσίας μας προσκαλεί σε μια συναυλία που θα προσφέρει συγκίνηση και δυναμισμό, εκτόνωση και σκέψη. Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου.
Στο φεστιβάλ επίσης συμμετέχουν μερικά από τα πιο σημαντικά κυπριακά σχήματα, εκπρόσωποι της έντεχνης ροκ μουσικής: Παπιγιόν Band, Cashiers και η Έντεχνη Ροκ Σκηνή στο Πέραμα.
Εμπλουτισμένο θα είναι φέτος το φεστιβάλ και στον τομέα του ποτού και του φαγητού, καθώς πέρα από τις μεγάλες μπυροβιομηχανίες του τόπου που θα είναι και πάλι παρούσες, ένα μεγάλο μπαρ με μοναδικά κοκτέιλ θα στηθεί ειδικά για το φεστιβάλ με την πιο ABSOLUT... διάθεση!
Το φεστιβάλ πραγματοποιείται με τη σημαντική στήριξη του Andrey & Julia Dashin's Foundation. Φιλανθρωπικός στόχος του φετινού φεστιβάλ είναι η προώθηση του έργου του νεοσυσταθέντος οργανισμού Panos Evripidou Foundation www.panosfoundation.com.
-
Ποταμός Γερμασόγειας (Χώρος Στάθμεσης)
25 Ιουλίου - 26 Ιουλίου 2014
Σχετικά
Το μεγαλύτερο Boiler House μέχρι σήμερα έρχεται τον Δεκέμβριο στην Αγία Νάπα
Δύο νύχτες, 20+ artists και πέντε Cyprus debuts
Andreas Krambias Quintet και Ιδαίον Project σε μια διπλή μουσική βραδιά στη Λευκωσία
Η παράδοση της Ανατολικής Μεσογείου συναντά τον σύγχρονο ήχο και τον πειραματισμό στο Studio του Δημοτικού Θεάτρου Λευκωσίας.
Ο Γιάννης Κουτής παρουσιάζει το «Words of Silence» στο Κυπριακό Μουσείο
Μαζί με τον Markus Stockhausen και τον Μάριο Τακούσιη, ο συνθέτης και δεξιοτέχνης του ουτιού συναντά το κοινό στις 22 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Λευκωσίας 2026.
Η Nama Dama και τρεις δημιουργοί ενώνουν τραγούδι και κουκλοθέατρο στην Αξιοθέα
Τέσσερις Κύπριες δημιουργοί συναντιούνται στη σκηνή την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου, σε μια πολυμεσική μουσική παράσταση εμπνευσμένη από τη γραφή της Virginia Wool
Οι Dal:um φέρνουν τους σύγχρονους ήχους της κορεατικής παράδοσης στην Αξιοθέα
Το κορεατικό ντουέτο εμφανίζεται στη Λευκωσία την Τρίτη 6 Οκτωβρίου, συνδυάζοντας δύο παραδοσιακά έγχορδα με τον μινιμαλισμό και τη μουσική εξερεύνηση.
Κυπριακές μελωδίες αλλιώς: Το TratSik String Quartet στην Αξιοθέα
Τέσσερις μουσικοί και έργα επτά Κυπρίων συνθετών φέρνουν την παράδοση στη σύγχρονη μουσική δωματίου, την Κυριακή 11 Οκτωβρίου.
Αυτός είναι ο τραγουδιστής που έρχεται για τη νέα σεζόν στο ZAZZA Music Theater στη Λευκωσία
Κάνει πρεμιέρα στις 16 Οκτωβρίου
Πέντε Κύπριοι συνθέτες παρουσιάζουν νέα έργα σε ένα πολυμεσικό κοντσέρτο
“Flows of Time / Ροές Χρόνου” με πιάνο, ηλεκτρονικά και εικόνα
Η σειρά Candlelight® κάνει το ντεμπούτο της στην Κύπρο με συναυλίες στη Λευκωσία
Το ιστορικό Θέατρο Παλλάς φιλοξενεί ζωντανές μουσικές εμπειρίες υπό το φως χιλιάδων κεριών, μετά την επιτυχία του Candlelight σε εκατοντάδες πόλεις παγκοσμίως
Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου: Από τον Saint-Saëns στην Κάρμεν!
Η βραδιά ξεκινά με το έργο Ο Δρόμος του Αρχάγγελου του Νέστωρ Ταίηλορ, μια υποβλητική ελεγεία για έγχορδα
Ο Χατζιδάκις συναντά τον Ραχμάνινοφ
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει έργα για δύο πιάνα και μουσική δωματίου
«Ρεμπέτικο – Το τρίχορδο ταξίδι»: Μια εμβληματική συναυλία-αφιέρωμα από τον Δήμο Στροβόλου
Στο τραγούδι οι Πέτρος Κουλουμής και Μαρίνα Βερζανλή