Wine Guide , Εστιατόρια

Οινοποιείο Καμαντέρενα: Μια οινική αναζήτηση στην καρδιά του Παφίτικου αμπελώνα

Ο δρόμος του κρασιού περνάει από την Πάφο και κάνει στάση στο Οινοποιείο Καμαντέρενα.

Δημοσιεύτηκε στις 10 Νοεμβρίου 2021

Παραδοσιακά, από αρχαιοτάτων χρόνων, η Κύπρος έχει λαμπρή παρουσία στον οινικό χώρο. Ανάμεσα στις μεγαλύτερες και σημαντικότερες περιοχές καλλιέργειας και παραγωγής οίνου, η Πάφος ξεχωρίζει, με το Οινοποιείο Καμαντέρενα να στέκεται επιβλητικά στην καρδιά του Παφίτικου αμπελώνα, μεταξύ των χωρίων Στρουμπί και Πολέμι.

Το Οινοποιείο Καμαντέρενα αποτελεί ιδιοκτησία του Συνεργατικού Οργανισμού Διάθεσης Αμπελουργικών Προϊόντων (ΣΟΔΑΠ). Από το 2004, χρονιά ανέγερσης του Οινοποιείου, η Καμαντέρενα εστιάζει στην παράγωγη κρασιών και αποσταγμάτων υψηλής ποιότητας, με κυρίως νεοκοσμικού χαρακτήρα. Η απαράμιλλη ποιότητα, συμβαδίζει με τις πολλαπλές διακρίσεις σε διεθνείς οινικούς διαγωνισμούς υψηλού κύρους, συμπεριλαμβανομένων των Decanter World Wine Awards, International Wines & Spirits Competition, AWC Vienna, Διεθνής Διαγωνισμός Οίνων Θεσσαλονίκης.

 Παλιές φωτογραφίες από ΣΟΔΑΠ αρχείο

Ταξίδι στον χρόνο
Όλα ξεκίνησαν το 1947, όταν μια ομάδα οραματιστών αμπελουργών, αποφάσισε να οργανώσει αυτόνομα την παραγωγή των σταφυλιών τους. Έτσι δημιουργήθηκε ο συνεταιρισμός ΣΟΔΑΠ, ο οποίος ένωσε περίπου 10.000 οικογένειες από 144 αμπελοχώρια της περιοχής. Εξ' αρχής ο ΣΟΔΑΠ, έτυχε της υποστήριξης του συνόλου της αμπελουργικής κοινότητας, καθώς αποτελούσε τον εξισορροπιστικό παράγοντα στον τομέα του κρασιού. Το Οινοποιείο Καμαντέρενα, ξεκίνησε την λειτουργία του το 2004, παράγοντας μια ευρεία γκάμα κρασιών και αποσταγμάτων μέσω των υπερσύγχρονων εγκαταστάσεων του, που διαθέτουν πλήρη οινολογικό εξοπλισμό τελευταίας γενιάς και αξιοσημείωτες δυνατότητες παραγωγής.

Τι να δοκιμάσετε
Ένα μεγάλο εύρος κρασιών και αποσταγμάτων που σας παρουσιάζουμε πιο κάτω, είναι διαθέσιμο για δοκιμή, προς όλους τους επισκέπτες που θα επιλέξουν να επισκεφτούν τις εγκαταστάσεις του Οινοποιείου. Το Οινοποιείο Καμαντερένα είναι ανοιχτό για το κοινό, καθημερινά 9.00π.μ. – 15.00μ.μ., Σάββατο & Κυριακή και συστήνεται προηγουμένως να κλείσετε ένα ραντεβού καλώντας στο 26 633000. Στους επισκέπτες, προσφέρεται επίσης οργανωμένη ξενάγηση στις εγκαταστάσεις του Οινοποιείου, ενώ η γευστική δοκιμή κρασιών και αποσταγμάτων, γίνεται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο. Θα βρείτε το Οινοποιείο Καμαντερένα (ΣΟΔΑΠ ΛΤΔ) στην οδό Καμαντέρενας αρ. 1, στο Στρουμπί, 8550 Πάφος.

Santa Marina
Η σειρά ημίγλυκων κρασιών με την ονομασία Santa Marina, είναι διαθέσιμη σε λευκό, ροζέ και ερυθρό, με φρουτώδη χαρακτήρα και δροσιστικό προφίλ, ενώ αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή για όσους είναι λάτρεις των μη ξηρών οίνων. 

Αποτελώντας μέρος του γενικότερου στρατηγικού πλάνου, που αφορά τον επανασχεδιασμό επιλεγμένων ετικετών και την αναδιαμόρφωση του ποικιλιακού πυρήνα των premium κρασιών του Οινοποιείου, η σειρές κρασιών ΚΑΜΑΝΤΕΡΕΝΑ και Η ΣΤΡΟΥΜΠΕΛΗ, συστήνονται στο κοινό με ανανεωμένη διάθεση και ενδιαφέρουσες οινοποιητικές προτάσεις.

Καμαντέρενα
Τα κρασιά της σειράς ΚΑΜΑΝΤΕΡΕΝΑ, συνδυάζουν περίτεχνα τις πλέων διαδεδομένες γηγενείς ποικιλίες με διεθνείς ποικιλίες, αριθμώντας συνολικά τέσσερις ετικέτες: Ξυνιστέρι/Semillon, Μαραθεύτικο/Shiraz, Λευκάδα/Merlot & Cabernet/Merlot.

Η Στρούμπελη
Αυστηρά σε μονοποικιλιακό μοντέλο, η premium σειρά κρασιών Η ΣΤΡΟΥΜΠΕΛΗ, αποτελείται από έξι ετικέτες, που φανερώνουν την τέχνη της οινοποίησης των δημιουργών τους: Chardonnay, Riesling, Μαραθεύτικο Ροζέ, Μαραθεύτικο, Merlot, Shiraz. 

Project X
Λανσαρίστηκε στην Κυπριακή αγορά με την κωδική ονομασία ‘Project X’ και αποτελεί προϊόν της συνεργασίας της TEMPO Κύπρου και του Οινοποιείου Καμαντέρενα, που οραματίστηκαν από κοινού, την παραγωγή μιας σειράς μπουτίκ κρασιών, με έμφαση στις οινικές δυνατότητες των γηγενών ποικιλιών και στην τέχνη της οινοποίησης τους. Ο επιφανής οινοποιός Ido Lewinsohn - ο οποίος συγκαταλέγεται ανάμεσα στους 409 Μasters of Wine ανά το παγκόσμιο - σε συνεργασία με τους αξιόλογους οινολόγους του Οινοποιείου Καμαντέρενα, Στέφανο Στεφάνου και Λούκα Παπαλουκά, ένωσαν τις γνώσεις τους και την αγάπη τους για την οινοποίηση, για την παραγωγή των Project X Xynisteri Single Vineyard και Project X Maratheftiko Single Vineyard, τα οποία κυκλοφορούν στην Κυπριακή αγορά, σε περιορισμένο αριθμό φιαλών.

Saint Barnabas Κουμανταρία 2002
Πολύπλοκο, πληθωρικό κρασί, χρωματικά στις αποχρώσεις του κεχριμπαριού, με κυρίαρχα αρώματα σοκολάτας και καφέ, τα οποία διαδέχονται πλούσια αρώματα φρούτων, ξηρών καρπών, καθώς και αρώματα παλαίωσης. Φινετσάτη στο στόμα, με μια λεπτή γεύση χαρουπόμελου και γλυκό καρυδιού, καθώς και μια πλούσια σοκολατένια επίγευση που αφήνει μια νότα φρεσκάδας. Η Κουμανταρία του Αποστόλου Βαρνάβα συνεχίζει την παλαίωση της με την πάροδο του χρόνου και θεωρείται το απόλυτο κρασί για επιδόρπιο. 

Ζιβανία του Βρακά
Απόλυτα συνυφασμένη με την Κυπριακή παράδοση, η Ζιβανία του Βρακά, λανσαρίστηκε στην Κυπριακή αγορά το 2020, με χαρακτηριστική ετικέτα, που ενσωματώνει τον χαρακτήρα και την παράδοση της Κύπρου, στην χαρακτηριστική φιάλη των 20cl. Αποτελεί ένα απολαυστικό απόσταγμα, με εκφραστικό λουλουδάτο γευστικό προφίλ, με νότες γιασεμιού, βερίκοκου και σύκου.

Η Ζιβανία του Βρακά απέσπασε το Χάλκινο μετάλλιο, στον διεθνή διαγωνισμό IWSC 2021

Ζιβανία 10
Η Ζιβανία 10, είναι η πρώτη μονοποικιλιακή ζιβανία, προϊόν απόσταξης από στέμφυλα της ποικιλίας Μοσχάτο Αλεξανδρείας, η οποία ευδοκιμεί στην περιοχή και αποτελεί την εκλεκτότερη ποικιλία αρωματικών σταφυλιών, καθώς υπερέχει σε συγκέντρωση αρωματικών συστατικών. 
Στην υπέροχη ψιλόλιγνη φιάλη των 20cl, εσωκλείεται όλη η αυθεντικότητα και η παράδοση της περιοχής που ‘γεννήθηκε’, ενώ ξεχωρίζει για το έντονο και καθαρό άρωμά της, την πλούσια γεύση της και την κρυστάλλινη της όψη.

 

INFO:
Το Οινοποιείο Καμαντερένα είναι ανοιχτό για το κοινό, καθημερινά 9.00π.μ. – 15.00μ.μ., Σάββατο & Κυριακή μόνο με ραντεβού. Στους επισκέπτες, προσφέρεται οργανωμένη ξενάγηση στις εγκαταστάσεις του Οινοποιείου, καθώς και γευστική δοκιμή κρασιών και αποσταγμάτων σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο.    

Διεύθυνση: Οινοποιείο Καμαντερένα (ΣΟΔΑΠ ΛΤΔ) οδός Καμαντέρενας αρ. 1, Στρουμπί, 8550 Πάφος.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Οινοποιείου, www.kamanterena.com.cy ή επικοινωνήστε τηλεφωνικώς στο 26 633000.

Τα προϊόντα του Οινοποιείου Καμαντέρενα, διανέμονται στην Κύπρο από την Tempo Beverages Cyprus, επίσημος αντιπρόσωπος και εισαγωγέας καταξιωμένων ποτών ευρείας διανομής, όπως αυτά της Pernod Ricard (Absolut, Chivas Regal), αντιπρόσωπος των μπυρών του Ομίλου HEINEKEN, καθώς και ενός μεγάλου εύρους διεθνών κρασιών. Προσφάτως, το ήδη εντυπωσιακό και ποικιλόμορφο χαρτοφυλάκιό της, εμπλουτίστηκε με το premium νερό San Benedetto και τα premium mixers & soda beverages, Three Cents

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close