14 November 2021
Θέατρο , Νέες Παραστάσεις

«Η μέθοδοs του Δρ. Παλομέρο» στο Θέατρο Ριάλτο

Δημοσιεύτηκε στις 04 Νοεμβρίου 2021

Bασισμένη στο θεατρικό έργο «Τοκ-Τοκ» του Λοράν Μπαφί και σε σκηνοθεσία του Γιάννη Λεοντάρη, η παράσταση του Θέατρου Δέντρο έρχεται στο Θέατρο Ριάλτο την Κυριακή 14 Νοεμβρίου.

Ποια τα όρια ανάμεσα στην «κανονική» συμπεριφορά και στην ψυχική διαταραχή; Πότε το «μη κανονικό» γίνεται απειλητικό για τους άλλους και πώς η συλλογικότητα, η συνάντηση και η αλληλεγγύη θεραπεύει τις αγωνίες, τις εμμονές και τους φόβους μας; Η Μέθοδος του Δόκτορα Παλομέρο είναι μια παράδοξη και ευφυής κωμωδία που μεγεθύνει διαταραχές, οι οποίες αφορούν όλους μας, και μέσα από την υπερβολή, τις μετατρέπει σε κωμικοτραγικές συνθήκες. 

Υπόθεση
Ο παγκοσμίου φήμης ισπανός γιατρός Παλομέρο, ειδικευμένος στη θεραπεία ιδεοψυχαναγκαστικών διαταραχών, επισκέπτεται μία φορά το μήνα το ιατρείο του στο Παρίσι για να εξετάσει τους ασθενείς του. Στην αίθουσα αναμονής του ιατρείου τον περιμένουν έξι ασθενείς, που περίμεναν πολλούς μήνες για να κλείσουν το πολυπόθητο ραντεβού μαζί του. Ο Φρεντερίκ πάσχει από κοπρολαλία, ο Αλέν από αριθμομανία, η Καντίντ από μικροβιοφοβία, η Μαρί από ψυχαναγκαστικό σύνδρομο η Λιλί από παλιλαλία, ο Όττο από γραμμοφοβία. 

Όλες αυτές οι παράξενες εμμονικές διαταραχές εκδηλώνονται ταυτόχρονα κατά τη διάρκεια μιας πολύωρης εκρηκτικής συνύπαρξης. Η ώρα περνά και ο γιατρός δεν εμφανίζεται. Η βοηθός του ενημερώνει τους ασθενείς ότι η πτήση του γιατρού από τη Μαδρίτη έχει καθυστέρηση, αλλά ότι ο γιατρός θα έρθει οπωσδήποτε. Οι ασθενείς μη έχοντας τι άλλο να κάνουν, αποφασίζουν να σπάσουν την ανία και την αμηχανία της αναμονής: συζητούν για το πρόβλημά τους, γνωρίζονται καλύτερα και εξομολογούνται ο ένας στον άλλον τις αγωνίες και τις επιθυμίες τους. Ένα τρελό γαϊτανάκι φόβων, επιθυμιών και συναισθημάτων, που θα οδηγήσει σε ένα απρόσμενο και συγκινητικό φινάλε.

Διασκευή-Σκηνοθεσία-μουσική επιμέλεια: Γιάννης Λεοντάρης
Σκηνικά/Κοστούμια: Λάκης Γενεθλής 
Φωτισμοί: Xρήστος Γωγάκης 
Γραφιστικά: MKC DESIGN STUDIO 
Trailer-φωτογράφιση: Λήδα Αγιομαμίτη
Παραγωγή: Γιάννος Λούρας

Ηθοποιοί: Σταύρος Λούρας, Αιμιλία Βάλβη, Μάριος Μεττής, Ηλέκτρα Φωτιάδου, Ελένη Σιδερά, Ονησίφορος Ονησιφόρου, Πολυξένη Σάββα. 

Διάρκεια: 75’
Κατάλληλο για ηλικίες 16+

Θέατρο Ριάλτο, Κυριακή 14 Νοεμβρίου στις 20.30 
Εισιτήρια: € 15 / 12
E-ticket: www.rialto.com.cy, Rialto App

Πληροφορίες / Ταμείο: 77 77 77 45 
Δευτέρα με Παρασκευή 10:00 - 15:00 & δύο ώρες πριν την έναρξη της παράστασης
 
Παρακαλείται το κοινό όπως προσέρχεται έγκαιρα, έχοντας μαζί το Safe Pass του.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close