Πάμε Ταξίδι , Guide

10 μαγικοί ευρωπαϊκοί προορισμοί για αξέχαστα Χριστούγεννα

Αυτό το χειμώνα κάνουμε το απόλυτο χειμερινό ταξίδι που τόσο πολύ μας έλειψε τα προηγούμενα δύο χρόνια

Δημοσιεύτηκε στις 05 Νοεμβρίου 2021

Μπήκαμε αισίως στον τελευταίο μήνα του φθινοπώρου και ο χειμώνας και οι διακοπές των Χριστουγέννων είναι πλέον πιο κοντά απ’ όσο φαντάζεσαι! Εντάξει δεν το είπαμε για να σε πανικοβάλουμε, αν και η αλήθεια είναι ότι πρέπει σιγά σιγά να κάνεις τα «κουμάντα» σου, αν σκέφτεσαι να κάνεις επιτέλους χειμερινές διακοπές στο εξωτερικό που τόσο πολύ μας έχουνε λείψει τα τελευταία δύο χρόνια…

Εμείς λοιπόν ψάξαμε και σου βρήκαμε 5 ιδανικούς προορισμούς με απευθείας αεροπορική σύνδεση από την Κύπρο, που μπορούν να συνδυαστούν και με μια εξόρμηση στους πιο κατ’ εξοχήν χειμερινούς – χριστουγεννιάτικους προορισμούς της χώρας τους, γιατί η αλήθεια είναι ότι κάναμε πολύ υπομονή και φέτος αξίζουμε τις καλύτερες χειμερινές διακοπές!

Βιέννη – Χάλστατ
Η πρωτεύουσα της Αυστρίας αποτελεί από μόνη της έναν ιδανικό προορισμό για τα Χριστούγεννα και τον χειμώνα γενικότερα. Παραμυθένιες Χριστουγεννιάτικες αγορές, πλούσια κουλτούρα και αξιοθέατα, εντυπωσιακή αρχιτεκτονική, αριστοκρατικά παλάτια απαράμιλλου κάλους και ομορφιάς και τα περίφημα βιεννέζικα καφέ όπου μπορείς να απολαύσεις ένα αχνιστό, παραδοσιακό καφεδάκι παρέα με λαχταριστές γλυκές λιχουδιές, συνθέτουν μια μοναδική ταξιδιωτική εμπειρία που πρέπει οπωσδήποτε να βιώσεις.

Αν θέλεις να απογειώσεις – πόσο ακόμα θα αναρωτιέσαι, αλλά ναι γίνεται και περισσότερο – τις διακοπές σου και να ζήσεις την απόλυτη εμπειρία του χειμώνα, τότε μπορείς να μοιράσεις τις ημέρες σου, πραγματοποιώντας μια ολιγοήμερη διαμονή σε ένα από τα πιο παραμυθένια τοπία της Ευρώπης και όλου του κόσμου. Το μαγευτικό Χάλστατ είναι αυτό το χωριό της Αυστρίας που ποτέ δεν συγκρατείς το όνομά του αλλά πάντοτε εκπλήσσεσαι όταν το ψάχνεις και βεβαιώνεσαι ότι όντως αυτό το μέρος υπάρχει: Χτισμένο ανάμεσα στους πρόποδες των Άλπεων και στις όχθες της λίμνης “Hallstättersee” το μέρος αυτό ξεπερνά κάθε προσδοκία!

Πώς θα φτάσεις στη Βιέννη: Με απευθείας αεροπορική πτήση από το αεροδρόμιο της Λάρνακας με προορισμό το Διεθνές Αεροδρόμιο της Βιέννης,  με την εταιρεία “Wizz Air” ή με την “Austrian Airlines”.
Πώς θα φτάσεις στο Χάλστατ από τη Βιέννη:  Με απευθείας διαδρομές τρένου τα σαββατοκύριακα και με στάσεις τις καθημερινές (συνήθως μέσα Σάλτσμπουργκ). Έπειτα θα πάρεις το ferry για να διασχίσεις τη λίμνη καθώς ο σταθμός του τρένου βρίσκεται στην απέναντι όχθη. Το ταξίδι διαρκεί περίπου 4 ώρες.

 

Παρίσι – Στρασβούργο
Το Παρίσι δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις! Είναι τόσα πολλά αυτά που μπορείς να γράψεις για την «Πόλη του Φωτός», που δεν ξέρεις από πού να αρχίσεις και που να τελειώσεις. Η πρωτεύουσα της Γαλλίας και του… ρομαντισμού είναι ένας ιδανικός προορισμός για διακοπές με το έτερον ήμισυ, αλλά και με την οικογένεια, αφού εκεί βρίσκεται και η περίφημη “Disneyland” της Ευρώπης. Το Παρίσι είναι ένας υπέροχος προορισμός όποια εποχή του χρόνου και αν επιλέξεις να το επισκεφθείς, αλλά το χειμώνα η ρομαντική ατμόσφαιρα της πόλης βρίσκεται σε άλλο επίπεδο.

Στα βορειοανατολικά της χώρας και μόλις μια ανάσα από τη Γερμανία, βρίσκεται το Στρασβούργο, η μια από τις τέσσερις πρωτεύουσες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και παράλληλα η πιο… χριστουγεννιάτικη πόλη της Γαλλίας. Η «Πόλη των Σταυροδρομιών» όπως προκύπτει από την ετυμολογία της ονομασίας της, είναι χωρίς υπερβολές μια πόλη – αξιοθέατο: Γραφικά δρομάκια, γουστόζικα κτήρια, λιθόστρωτα στενά, ατελείωτα κανάλια και άψογοι ποδηλατόδρομοι συνθέτουν ένα μοναδικό μέρος που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθείς και αν σε όλα αυτά συνυπολογίσεις και την περίφημη χριστουγεννιάτικη αγορά της πόλης, αμέσως αντιλαμβάνεσαι ότι η κατάλληλη στιγμή για να το πράξεις είναι τώρα!

Πώς θα φτάσεις στο Παρίσι: Με απευθείας πτήση από την Πάφο προς το αεροδρόμιο Μπωβέ. Το συγκεκριμένο αεροδρόμιο απέχει περίπου 85 χιλιόμετρα από το κέντρο του Παρισιού. Το αεροδρόμιο συνδέεται με τακτικό λεωφορείο από και προς το Παρίσι και η συγκεκριμένη διαδρομή διαρκεί περίπου μία ώρα.
Πώς θα φτάσεις στο Στρασβούργο: Με το high-speed τρένο, η διαδρομή Παρίσι – Στρασβούργο θα διαρκέσει μόλις 2 ώρες και κάτι, ενώ με το λεωφορείο μπορεί να χρειαστείς σχεδόν 6 ώρες για να φτάσεις εκεί, επομένως εμείς θα σου προτείνουμε να επιλέξεις το τρένο για τη συγκεκριμένη μετακίνηση.

Κρακοβία – Ζακοπάνε
Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη και πάλαι ποτέ πρωτεύουσα της Πολωνίας, μπορεί να έχασε τον τίτλο της πρωτεύουσας από την Βαρσοβία, αλλά παραμένει η πιο τουριστική πόλη της Πολωνίας και όχι άδικα… Η Παλιά Πόλη της Κρακοβίας (Stare Miasto) είναι από μόνη της ένας θαυμαστός μικρόκοσμος γεμάτος εντυπωσιακά κτήρια και ψαγμένα μαγαζάκια, ενώ σίγουρα θα ερωτευτείς τη χριστουγεννιάτικη αγορά που στήνεται στην Κεντρική Πλατεία. Επιβάλλεται να συνδυάσεις τη διαμονή σου εκεί με μια επίσκεψη στο Άουσβιτς που είναι από μόνο του εμπειρία ζωής, ειδικά το χειμώνα που ο μουντός καιρός εντείνει ακόμα περισσότερο τα συναισθήματα που θα νιώσεις εκεί.

Το Ζακοπάνε βρίσκεται νότια της Κρακοβίας και σε κοντινή απόσταση από αυτή, για τα δεδομένα της Πολωνίας. Χτισμένη στη βάση των βουνών Τάτρας, είναι η υψηλότερη υψομετρικά πόλη της Πολωνίας και συχνά αποκαλείται «χειμερινή πρωτεύουσα της Πολωνίας». Από αυτό και μόνο αντιλαμβάνεσαι ότι η φάση εκεί είναι αυτό ακριβώς που σου έρχεται στο μυαλό όταν σκέφτεσαι Χριστούγεννα: Κάτασπρο χιονισμένο τοπίο, ξύλινα, κουκλίστικα σπιτάκια σκεπασμένα με χιόνι, χριστουγεννιάτικα φωτάκια τα οποία θα θαυμάζεις ενόσω απολαμβάνεις μια λαχταριστή ζεστή σοκολάτα ή ζεστό κρασί και λαχταριστές αχνιστές λιχουδιές. Πιο χριστουγεννιάτικο απλώς δεν γίνεται!

Πώς θα φτάσεις στην Κρακοβία: Η Κρακοβία έχει πολύ καλή συνδεσιμότητα με την Κύπρο και μπορείς να πας είτε από το αεροδρόμιο της Λάρνακας με πτήσεις της “Wizz air”, είτε από το αεροδρόμιο της Πάφου πετώντας με “Ryanair”.
Πώς θα φτάσεις στο Ζακοπάνε: Με λεωφορείο από την Κρακοβία (υπάρχει και η επιλογή του τρένου αλλά είναι λίγο πιο χρονοβόρα). Η διάρκεια της διαδρομής είναι γύρω στις 2 ώρες και κοστίζει περίπου 5 ευρώ.

Αϊντχόφεν – Βάλκενμπουργκ
Η αλήθεια είναι πως όταν σκέφτεσαι ένα ταξίδι στην Ολλανδία το Αϊντχόφεν δεν είναι και η πρώτη πόλη που σου έρχεται στο μυαλό… Και όμως το Αϊντχόφεν είναι μάλλον υποτιμημένο καθώς έχει πολλά να δώσει και είναι μια αρκετά διαφορετική και ιδιαίτερη πόλη σε σχέση με αυτά που γνωρίζεις για τις λοιπές ολλανδικές πόλεις. Το Αϊντχόφεν είναι μια πολύ vibrant πόλη που σφύζει από ζωή και διαθέτει εξαιρετικά μαγαζιά για να επισκεφθείς και να ανακαλύψεις, ενώ αποτελεί και ιδανικό μέρος για shopping. Επίσης το Αϊντχόφεν φέρει τον τίτλο της πιο high tech πόλης της Ευρώπης, επομένως στο Αϊντχόφεν θα θαυμάσεις εντυπωσιακά κτήρια και υποδομές τελευταίας τεχνολογίας. 

Οι κυριότεροι όμως λόγοι που επιλέξαμε το Αϊντχόφεν, είναι γιατί πρώτον έχει εξαιρετική συνδεσιμότητα με την Κύπρο (συχνές πτήσεις σε χαμηλές τιμές) και δεύτερον γιατί απέχει μόλις μια ώρα από τον πιο χριστουγεννιάτικο προορισμό της Ολλανδίας, το Βάλκενμπουργκ, που είναι γνωστό ως η πρωτεύουσα των Χριστουγέννων στην Ολλανδία. Το Valkenburg aan de Geul, είναι από αυτά τα μέρη που είναι πιο εύκολο να τα επισκεφθείς από το να τα… προφέρεις! Όμως μια επίσκεψη κατά την εορταστική περίοδο εκεί είναι must! Ένα θα πούμε και είναι αρκετό: Οι χριστουγεννιάτικες αγορές του Βάλκενμπουργκ είναι υπόγειες! Ναι καλά διάβασες! Αυτό και μόνο είναι μια μοναδική εμπειρία που πρέπει να ζήσεις και γιατί όχι φέτος;

Πώς θα φτάσεις στο Αϊντχόφεν: Όπως και στην περίπτωση της Κρακοβίας υπάρχουν διαθέσιμες απευθείας πτήσεις και από Λάρνακα και από Πάφο με “Wizz Air” και “Ryanair” αντίστοιχα.
Πώς θα φτάσεις στο Βάλκενμπουργκ: Από το Αϊντχόφεν έχεις την επιλογή να πας είτε μέσω τρένου (διάρκεια διαδρομής περίπου 1:30 ώρα), είτε μέσω λεωφορείου (διάρκεια διαδρομής περίπου 2 ώρες). Το πρώτο είναι πιο γρήγορο και το δεύτερο πιο φτηνό.

Σόφια – Μπάνσκο
Η βουλγαρική πρωτεύουσα είναι πιθανώς από τις τελευταίες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες που θα είχε κανείς σημειωμένη στο bucket list του. Κι όμως η «Σερντίκα» όπως ήταν γνωστή στα αρχαία χρόνια είναι μια πόλη που κρύβει αρκετές εκπλήξεις, ενώ είναι μια από τις πιο low budget πρωτεύουσες της Ευρώπης. Επίσης η κουζίνα της είναι πολύ αξιόλογη και πιο κοντά στις δικές μας γεύσεις συγκριτικά με τις βορειοευρωπαϊκές πόλεις, ενώ οι τιμές θα σου φανούν ακόμα πιο… νόστιμες. Επίσης η Σόφια, που τελευταίως γίνεται πόλος έλξης για πολλούς ξένους επαγγελματίες, δεν είναι η κλασική πρωτεύουσα μεγαλούπολη, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείς να εξερευνήσεις τα ιστορικά της μνημεία και τα πάρκα της εύκολα με τα πόδια!

Η Σόφια όμως είναι πολύ δελεαστική κυρίως γιατί μέσω εκείνης μπορείς να ταξιδέψεις φτηνά στο Μπάνσκο, τον κατ’ εξοχήν χειμερινό προορισμό της Βουλγαρίας, που διαθέτει ένα από τα πιο αξιόλογα χιονοδρομικά κέντρα των Βαλκανίων και κάθε χειμώνα γεμίζει με κόσμο από τη Βουλγαρία, τις γειτονικές χώρες και όχι μόνο. Στο Μπάνσκο μπορείς να κάνεις luxury και αρχοντικές διακοπές σε τιμές που μάλλον θα νομίζεις πως πρόκειται για.. λάθος, αναλογικά με τις παροχές που θα απολαύσεις. Εκεί θα κάνεις το σκι σου ή/και το snowboard σου και μετά θα επιστρέφεις στο ξενοδοχείο για ένα χαλαρωτικό σπα και καλό φαγητό και όλα αυτά σε πολύ προσιτές τιμές. Τι άλλο να ζητήσει κανείς για να περάσει τις πιο χαλαρωτικές και αναζωογονητικές χειμερινές διακοπές;

Πώς θα φτάσεις εκεί: Και στην περίπτωση της Σόφιας μπορείς να επιλέξεις να πας είτε από το αεροδρόμιο της Λάρνακας μέσω “Wizz Air”, είτε από την Πάφο μέσω “Ryanair”, αν και οι τιμές της “Ryainair” για το Δεκέμβρη είναι πιο οικονομικές – δελεαστικές.
Πώς θα φτάσεις στο Μπάνσκο: Με λεωφορείο από τη βουλγαρική πρωτεύουσα. Το ταξίδι διαρκεί περίπου 3 ώρες, ενώ το κόστος του λεωφορείου ανέρχεται γύρω στα 8-9 ευρώ.   

*κεντρική εικόνα: https://www.experienceitnowtravel.co.uk/

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close