News , Guide

Κίτρινη προειδοποίηση για σφοδρούς ανέμους μέχρι και 8 μποφόρ

Aναλυτικά η πρόγνωση

Δημοσιεύτηκε στις 09 Νοεμβρίου 2021

Κίτρινη προειδοποίηση εξέδωσε, για αύριο Τετάρτη, το Τμήμα Μετεωρολογίας. 
 
Σύμφωνα με την προειδοποίηση, πολύ ισχυροί έως σφοδροί άνεμοι, βόρειοι έως βορειοανατολικοί, έντασης 6-7 μποφόρ αναμένεται να επηρεάσουν τις προσήνεμες περιοχές στο ανατολικό μισό του νησιού. 
 
Παροδικά, τοπικά, οι ριπές του ανέμου δεν αποκλείεται να φτάσουν τα 8 μποφόρ. 
 
Η προειδοποίηση τίθεται σε ισχύ από αύριο στις 09:00 το πρωί, μέχρι και τις 16:00 το απόγευμα. 
 
Aναλυτικά ο καιρός 
 
Η σχετικά θερμή αέρια μάζα που επηρεάζει την περιοχή υποχωρεί αύριο, ενώ σταδιακά από το πρωί της Τετάρτης πολύ ισχυρό έως σφοδρό, βόρειο ως βορειοανατολικό ρεύμα αέρα, παροδικά θα επηρεάσει την περιοχή.
 
Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος ενώ κατά διαστήματα θα παρατηρούνται αυξημένες ψηλές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς και παροδικά τοπικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 14 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 16 στα παράλια και γύρω στους 12 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
 
Αύριο, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος ωστόσο κατά διαστήματα θα παρατηρούνται ψηλές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ και τοπικά μέτριοι, 4 Μποφόρ. Σταδιακά, σε προσήνεμες περιοχές στο ανατολικό μισό του νησιού, θα ενισχυθούν σε πολύ ισχυρούς έως σφοδρούς, 6 με 7 Μποφόρ ενώ τοπικά οι ριπές του ανέμου δεν αποκλείεται παροδικά να φτάσουν τα 8 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι το πρωί λίγο ταραγμένη και στα ανατολικά παράλια μέχρι ταραγμένη, για να καταστεί από το μεσημέρι και μετά ταραγμένη, στα νότια και στα βόρεια παράλια και μέχρι κυματώδης, στα ανατολικά παράλια. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 25 βαθμούς στο εσωτερικό, στα νότια και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 26 στα δυτικά και στα βόρεια παράλια και γύρω στους 17 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
 
Αύριο βράδυ, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά κατά διαστήματα θα παρατηρούνται ψηλές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, αρχικά ισχυροί και τοπικά μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 Μποφόρ για να καταστούν σταδιακά μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ. Αργότερα, σε υπήνεμες περιοχές θα πνέουν ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ της ίδιας διεύθυνσης. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη στα δυτικά παράλια, μέχρι ταραγμένη στα νότια και στα βόρεια παράλια και μέχρι κυματώδης στα ανατολικά παράλια.
 
Την Πέμπτη, την Παρασκευή και το Σάββατο, ο καιρός θα είναι γενικά κυρίως αίθριος αλλά κατά διαστήματα θα παρατηρούνται ψηλές νεφώσεις.
 
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση την Πέμπτη, για να κυμανθεί κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές, ενώ μέχρι το Σάββατο θα σημειώσει σταδιακή άνοδο για να κυμανθεί λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.
 
 

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close