Δημοσιεύτηκε στις 03 Μαΐου 2025
Το γραφικό χωριό των Πλατρών μετατρέπεται σε σκηνικό για ένα μοναδικό, υπαίθριο μίνι φεστιβάλ θεάτρου αφιερωμένο στον διαχρονικό θεατρικό συγγραφέα William Shakespeare, προσφέροντας site-specific δράσεις και καλλιτεχνικές εκπλήξεις για θεατές κάθε ηλικίας. Με την επιμέλεια του σκηνοθέτη Πάρι Ερωτοκρίτου, αυτό το αφιέρωμα προσεγγίζει το έργο του Shakespeare με φρέσκια και παιχνιδιάρικη ματιά – συστήνοντας τον κόσμο του στους νεοεισερχόμενους και προσφέροντας στους μυημένους θεατές μια νέα οπτική στις διαχρονικές του ιστορίες.
Κεντρικό άξονα του αφιερώματος αποτελεί ένας πρωινός θεατρικός περίπατος. Έξι ηθοποιοί ζωντανεύουν εμβληματικές σκηνές και μονολόγους από έργα του Shakespeare σε σταθμούς-έκπληξη κατά μήκος μιας μυστικής διαδρομής, καθοδηγώντας τους θεατές σε ένα θεατρικό ταξίδι μέσα στο φυσικό και αρχιτεκτονικό τοπίο των Πλατρών.
Παράλληλα, στην πλατεία του χωριού, θα πραγματοποιηθεί εργαστήρι θεάτρου σκιών για παιδιά 6-14 ετών, υπό την καθοδήγηση της εικαστικού Μαρίας Μάρκου. Τα παιδιά θα γνωρίσουν τους χαρακτήρες από το “Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας”, θα δημιουργήσουν φιγούρες και θα μυηθούν στην τέχνη του θεάτρου σκιών.
Το απόγευμα, πέντε ηθοποιοί και ένας μουσικός παρουσιάζουν το αφηγηματικό ποίημα του Shakespeare “Αφροδίτη και Άδωνις”, ενώ η ημέρα κορυφώνεται με ένα θεατρικό αναλόγιο με την Κύπρια ηθοποιό Αγνή Σκοτ, στο οποίο η “Δυσδαιμόνα” της βραβευμένης με Νόμπελ Toni Morrison συναντά τον κινηματογραφικό “Οθέλλο” του Orson Welles.
Το αφιέρωμα προσκαλεί το κοινό να δει τον Shakespeare αλλιώς, να ανακαλύψει το χωριό από νέες οπτικές και να ζήσει μια πολυδιάστατη θεατρική εμπειρία που παντρεύει το λόγο με τη φύση, την ιστορία και την κοινότητα.
Ένα διαφορετικό θεατρικό δρώμενο. Στις Πλάτρες. Στη σκιά των δέντρων. Στην καρδιά του Shakespeare.
Πρόγραμμα
11:30 - 13:00 | “Αυτό το Ξέφωτο θα Γίνει η Σκηνή Μας” - Θεατρικός Περίπατος με σκηνές από έργα του Shakespeare
13:00 - 14:00 | Συναυλία από το Windcraft Band
17:00 - 18:00 | “Αφροδίτη και Άδωνις” του William Shakespeare
20:00 - 21:00 | H “Δυσδαιμόνα” της Toni Morrison συναντά τον “Οθέλλο” του Orson Welles - Θεατρικό Αναλόγιο
Από τις 11:00 μέχρι τις 13:00 θα λειτουργεί δωρεάν παιδικό εργαστήριο θεάτρου σκιών με θέμα το “Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας” και εκπαιδεύτρια την Μαρία Μάρκου.
εισιτήρια:
https://www.more.com/.../theater/shakespeare-sto-bouno
-
Πλατεία Πλατρών
17 Μαΐου 2025
Σχετικά
«Η σημασία να είσαι σοβαρός» του Όσκαρ Ουάιλντ στη Λευκωσία
Η Nicosia For Art, σε συνεργασία με το National Theatre Live, παρουσιάζει την κινηματογραφική εκδοχή της θεατρικής παράστασης «Η σημασία να είσαι σοβαρός» του Όσκαρ Ουάιλντ, σε σκηνοθεσία Max Webster
Κρατάς Μυστικό: Μια αλλιώτικη κωμωδία, γεμάτη “συναίσθημα” και άπειρα μυστικά
Μια τρυφερή κωμωδία του Ανδρέα Αριστοτέλους σε σκηνοθεσία Χρήστου Γρηγοριάδη, που θα σε κάνει να γελάσεις, να προβληματιστείς και να συγκινηθείς.
Θέατρο τον Ιανουάριο: 11 παραστάσεις που αξίζει να δεις στην Κύπρο
Από μεγάλες πρεμιέρες και σύγχρονα ελληνικά έργα μέχρι διαχρονικά θεατρικά αριστουργήματα και κυπριακές παραγωγές, ο Ιανουάριος γεμίζει σκηνές, ιστορίες και δυνατά συναισθήματα
«Τα Γούστα του Κυρίου Σλόαν»: Νέος κύκλος παραστάσεων για την μαύρη κωμωδία του Τζο Όρτον
Η θεατρική ομάδα «Σόλο για Τρεις» ανακοινώνει το Β' κύκλο παραστάσεων του έργου «Τα Γούστα του Κυρίου Σλόαν».
«Ο Πολυέλαιος» της ΕΘΑΛ ταξιδεύει στη Λευκωσία
Ένα σύγχρονο κυπριακό έργο, σε κείμενο και σκηνοθεσία της Μαρίνας Μακρή
Η σημασία να είσαι σοβαρός: Η κωμωδία του Όσκαρ Ουάιλντ απευθείας στη Λευκωσία από το National Theatre Live
Η παράσταση είναι γεμάτη χιούμορ, σαρκασμό και ρομαντισμό.
«Οι Περιπέτειες του Μίκυ Μάους» έρχονται Κύπρο για να ξετρελάνουν τα παιδιά
Μια νέα παιδική θεατρική παράσταση εμπνευσμένη από τον θρυλικό ποντικό του κινηματογράφου
H νέα κωμωδία του Γιώργου Τσιάκκα «εδώ Λέμε SOS» θα είναι άκρως απολαυστική
Το έργο που σκηνοθετεί η Μαρίνα Βρόντη θα κάνει πρεμιέρα στις 31 Ιανουαρίου
6 θεατρικές παραστάσεις του 2025 που ξεχωρίσαμε στην Κύπρο
Τι μας άφησαν πραγματικά, πού μας κέρδισαν και πού μας προβλημάτισαν οι παραστάσεις που συζητήθηκαν περισσότερο τη φετινή χρονιά
Χριστούγεννα με την ΕΘΑΛ: Θεατρικές Παραστάσεις για μικρούς και μεγάλους σε Λεμεσό και Λευκωσία
Τι καλύτερο από μια έξοδο στο θέατρο για μικρούς και μεγάλους το τριήμερο των γιορτών
«Η Δούκισσα της Πλακεντίας» με την Μαρία Κίτσου στην Κύπρο
Πρόκειται για τη μυθιστορηματική ζωή της Σοφίας ντε Μαρμπουά, που έμεινε γνωστή ως η Δούκισσα της Πλακεντίας.