Guide , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Εκείνη η επόμενη κίνηση

Τέσσερις άνθρωποι που έκαναν την επόμενη κίνηση

Δημοσιεύτηκε στις 10 Νοεμβρίου 2021

Καμία φορά τη ζωή μας την καθορίζει μία στιγμή την οποία αγνοούμε. Αυτό ονομάζεται και κάρμα, τύχη, ίσως, η γιαγιά μου να το έλεγε «γραφτό». Πιστεύω ακράδαντα πως όλοι οι άνθρωποι στη ζωή μας ερχόμαστε για να επιτελέσουμε ένα σκοπό, να αξιοποιήσουμε ένα ταλέντο μας, να ακολουθήσουμε ένα δρόμο. Φτάνει να καταφέρουμε αυτό για το οποίο είμαστε προορισμένοι να κάνουμε. Να καταφέρουμε να το εντοπίσουμε ή να αρπάξουμε την ευκαιρία για να καταφέρουμε να το βιώσουμε, να γίνει κομμάτι μας, η ζωή μας, η δουλειά μας, το χόμπι μας... 

Λαμβάνοντας μέρος μαζί με την αγαπημένη μου Πέγκυ Σπινέλη στα γυρίσματα της νέας διαφημιστικής καμπάνιας της Τράπεζας Κύπρου συνειδητοποίησα αυτό ακριβώς: πως ο κάθε άνθρωπος είναι προορισμένος για να φτιάξει τον δρόμο του, φτάνει να καταφέρει να αδράξει την ευκαιρία, να τολμήσει και να κάνει αυτό που πολύ σοφά η Τράπεζα Κύπρου χρησιμοποιεί ως το νέο της σλόγκαν: να κάνει την επόμενη κίνηση. Σε κάθε επόμενη κίνηση, λοιπόν, σε εκείνη την επόμενη κίνηση το σύμπαν συνωμοτεί και φέρνει στη ζωή μας εκείνη την ευλογία της ευτυχίας. Διότι μαζί με την Πέγκυ κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων συναντήσαμε τέσσερεις τέτοιους ανθρώπους που βρήκαν το κάρμα τους, άδραξαν την ευκαιρία, τόλμησαν και βιώνουν αυτό που όλοι μας επιζητούμε διακαώς: την ευτυχία. Έκαναν την αγάπη και το χόμπι τους επάγγελμα. 

Συναντήσαμε σε ένα σχεδόν παραδεισένιο μέρος στη δασική περιοχή Λυθροδόντα τον επίμονο οινοποιό Λευτέρη Μοχιανάκη με την σύζυγό του Χριστίνα που μαζί έφτιαξαν κυριολεκτικά με τα δυο τους χέρια ένα boutique οινοποιείο-κόσμημα. Η επόμενη κίνηση για τον Λευτέρη και την Χριστίνα, δημιουργούς του Anama Concept, νιώθω ότι ξεκίνησε από μέσα τους. Οραματίστηκαν τα θέλω τους και τα υλοποίησαν με όπλα το μυαλό, την αισθητική, το ταλέντο και τη δημιουργικότητά τους. Δύο άνθρωποι προορισμένοι γι’ αυτό το τόσο κομψό αποτέλεσμα που μας προσφέρουν.  

Συνεχίζοντας τα γυρίσματα στην Κυπερούντα ξεφύγαμε για λίγο και πεταχτήκαμε μέχρι τον Αγρό. Εκεί όπου η κυρία Νίκη Αγαθοκλέους πέτυχε το θαύμα. Ξεκινώντας καθαρά από αγάπη για τα γλυκά του κουταλιού σήμερα έγινε η γυναίκα που έβαλε το παραδοσιακό αυτό έδεσμα της Κύπρου στα ράφια της αγοράς και το εξάγει μέχρι τις ΗΠΑ, την Ιαπωνία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Η κυρία Νίκη αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση, μία γυναίκα έμπνευση για τη δύναμη ψυχής και την εργατικότητα της που κατάφερε να ταυτίσει το όνομά της με το κυπριακό παραδοσιακό γλυκό του κουταλιού

Τέλος, η Χρύσα Γρηγορίου ή αλλιώς Floricienta Iuvenalis η οποία είναι αυτό ακριβώς που περιγράφω στην αρχή. Εντόπισε το ταλέντο της, τον προορισμό της, το κάρμα της αν θέλετε, τόλμησε, άρπαξε την ευκαιρία και δημιούργησε μία μοναδική επιχείρηση αρωματοποιίας με έμπνευση από την Κύπρο και τη μουσική με το όνομα «Floricienta Iuvenalis», η νεότητα των λουλουδιών σε ελεύθερη απόδοση. Αυτό το αιθέριο πλάσμα αποτελεί πρότυπο και πηγή έμπνευσης για το πείσμα και την μαχητικότητά της. Μία γυναίκα που έκανε την επόμενη κίνηση την κατάλληλη στιγμή. 

Τρεις ιστορίες ανθρώπων που απέδειξαν στην πράξη αυτό που η Τράπεζα Κύπρο θέλει να δηλώσει μέσα από την νέα της διαφημιστική εκστρατεία: Σε κάθε επόμενη κίνηση χρειάζεται τόλμη, ρίσκο, δημιουργικότητα. Εκείνη η επόμενη κίνηση θα έρθει όταν την αναζητήσεις, όταν αρπάξεις την ευκαιρία, όταν νιώσεις πως έφτασε η στιγμή. Ο Λευτέρης, η Χριστίνα, η Νίκη και η Χρύσα είναι τέσσερεις άνθρωποι της διπλανής πόρτας που κέρδισαν τον σεβασμό και τον θαυμασμό μου. Τέσσερεις άνθρωποι που θα κουβαλώ πάντα ως παράδειγμα μέσα μου σε κάθε δική μου επόμενη κίνηση. 

Οι ιστορίες τους μπορεί να γίνουν και δικές σας φτάνει να καταλάβετε πως αυτή είναι η στιγμή για την επόμενη κίνηση. 

*Δημιουγός του έργου στο γήπεδο είναι ο Στέλιος Παπαγεωργίου.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close