Δημοσιεύτηκε στις 24 Ιουνίου 2014
Ο πρώτος αγώνας
Οι απανταχού όρθιοι σανιδοκοπηλάτες, 9 μήνες μετά το 1o SUP event στην Κύπρο, επιστρέφουν στο ίδιο "σημείο", στο “The Spot”, στην παραλία Κίτι / Σοφτάδες στη Λάρνακα, για τον πρώτο αγώνα του πρωταθλήματος, την Κυριακή 6 Ιουλίου.
Κουπί... για το δεύτερο αγώνα
Με τη σανίδα και το κουπί ανα χείρας την εμπειρία και τους βαθμούς του πρώτου αγώνα, αθλητές και διοργάνωτες ανανεώνουν το ραντεβού τους, για τις 7 Σεπτεμβρίου 2014 στην πόλη της Λεμεσού και συγκεκριμένα στο “Windsurfers on Tour Station”, στις εγκαταστάσεις του Ιστιοπλοικού Κέντρου Λεμεσού όπου θα φιλοξενήσουν το δεύτερο αγώνα της χρονιάς.
Ο τρίτος και τελευταίος αγώνας
Το πρωταθλήμα ολοκληρώνεται με το τρίτο και τελευταίο αγώνα της χρονιάς, στις 5 Οκτωβρίου 2014 στο σημείο απ’ όπου ξεκίνησε, στο “The Spot". Έναν αγώνα που αναμένεται να έχει ιδιαίτερο βαθμολογικό ενδιαφέρον μια και θα κρίνει όχι μόνο τους πρωταθλητές Κύπρου αλλά και τους δύο τυχερούς νικητές (κατηγορίας 12’6’’ και κατηγορία 14’0”) που θα ταξιδέψουν μέχρι την Κόρινθο για να λάβουν μέρος, στον τελευταίο αγώνα του 4ου Hellenic SUP CUP 2014, τον Διάπλου του ιστορικού Ισθμού της Κορίνθου που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 19 Οκτωβρίου 2014.
Το μέγεθος... μετράει!
Μπορεί δικαίωμα συμμετοχής στο 1ο Cyprus SUP Cup 2014 να έχουν όλοι, ανεξαρτήτως επιπέδου, το φύλο όμως, η ηλικία και ο εξοπλισμός θα καθορίσουν τη συμμετοχή των αθλητών στην αντίστοιχη κατηγορία. Συγκεκριμένα οι συμμετέχοντες θα μπορούν να διαγωνιστούν στις κατηγορίες ανδρών, γυναικών και παίδων αναλόγως του μεγέθους της σανίδας τους!
1η κατηγορία – Μέγεθος Σανίδας μέχρι 12’6’’
2η κατηγορία - Μέγεθος Σανίδας από 12’7” μέχρι 14’0”
3η κατηγορία – FUN - Στην κατηγορία FUN, περιλαμβάνονται όλα τα σκάφη τύπου surf-wave ανεξαρτήτως μεγέθους
Τα φουσκωτά σκάφη, θα εντάσσονται στις κατηγορίες που ανήκουν σύμφωνα με τον τύπο τους και το μήκος τους.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον αγώνα, τις δηλώσεις συμμετοχής, τους όρους και κανονισμούς του αγώνα παρακαλώ επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του διοργανωτή www.kitemed.com.
Τι είναι το SUP – Stand Up Paddle Surfing – Όρθια Σανιδοκωπηλασία;
Το SUP ή αλλιώς Stand Up Paddle Surfing έχει τις ρίζες του αρκετές χιλιάδες χρόνια πριν. Αρχαίες φυλές στην Αφρική και στην Νότια Αμερική χρησιμοποιούσαν κανό ή άλλα σκάφη, όρθοι ή γονατιστοί για να ταξιδέψουν ή να βρουν τροφή. Η μοντέρνα όμως έκδοση γεννήθηκε στην Πολυνησία και εξελίχθηκε στη Χαβάη. Σήμερα το SUP είναι ένα από τα ταχύτερα αναπτυσσόμενα αθλήματα στον κόσμο με αρκετούς επώνυμους αθλητές, αστέρες του Hollywood, πολιτικούς και επώνυμους να δηλώνουν φανατικοί του αθλήματος, το οποίο ονομάζεται και social sport αφού πολλοί άνθρωποι μαζί μπορούν να κωπηλατούν πάνω στα paddleboards τους, να συνομιλούν μεταξύ τους, να γυμνάζονται περιμένοντας να πιάσουν το επόμενο κύμα.
Δείτε το βίντεο του περσινού του 1ου SUP Race 2013 καιπάρε μια μικρή γεύση για το τι πρόκειται να συμβεί και φέτος, στο http://vimeo.com/76646677.
Σχετικά
Ένα διήμερο γεμάτο ξεναγήσεις στα ομορφότερα μονοπάτια μελέτης της φύσης της Κύπρου
Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Δασών το Τμήμα Δασών διοργανώνει ξεναγήσεις στα μονοπάτια μελέτης της φύσης και στον Δασικό Σταθμό Πλατανιών
Το CYBERNESS Easter Market επιστρέφει τον Απρίλιο στη Λεμεσό
Στις 4 και 5 Απριλίου, ο χώρος του Kolla μεταμορφώνεται σε έναν πολύχρωμο κόσμο γεμάτο, εμπνευσμένο από την "Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων"
Εκδήλωση με θεμα την παγκόσμια ημέρα νερού
Ένα ξεχωριστό Fun Day για όλη την οικογένεια
Η Κύπρος στο Επίκεντρο της Παγκόσμιας Καινοτομίας για τη Μακροζωία: Έρχεται το Cyprus EMEA Healthspan Summit 2026
Στο συνέδριο θα συμμετάσχουν διεθνούς φήμης επιστήμονες, πρωτοπόροι της βιοτεχνολογίας, επενδυτές και φορείς χάραξης πολιτικής
Weekend Agenda: 30 υπέροχες προτάσεις για έξοδο αυτό το σαββατοκύριακο στην Κύπρο
Θέατρο, συναυλίες, stand-up, εκθέσεις, οικογενειακές βόλτες και ξεχωριστές εμπειρίες σε Λευκωσία, Λεμεσό, Λάρνακα και Αγία Νάπα για ένα γεμάτο και απολαυστικό weekend
Στις 4 του Απρίλη (μιτσιοί τζιαι μηάλοι) θα βρεθούμε στην αυλή του Άη Γιώρκη
Σε μία γιορτή που δίνει πνοή στες ρίζες και είναι αφιερωμένη στην παράδοση
Όλα όσα θα γίνουν τον Μάιο στο Fantasia Festival
Ετοιμαστείτε να φτιάξουμε προστατευτικές κούκλες να παρακολουθήσουμε μεσαιωνικές μάχες και magic show
Κυνηγάμε πασχαλινά αυγά μαζί με τα παιδιά στον πιο όμορφο βοτανικό κήπο του νησιού
Γεμίζουμε τα καλαθάκια μας αυγά και παίζουμε παραδοσιακά πασχαλινά παιχνίδια
Το Υφαντουργείο ξαναχτυπά με ένα πασχαλινό παζάρι
Η άνοιξη φέρνει markets, φαγητό και πολύ παιχνίδι
Έρχεται η 17η έκθεση Στατικού Μοντελισμού στην Κυπρο
Μοναδικά εκθέματα και έμπνευση για όλους στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου
Το Θεατρικό Μουσείο Κύπρου γιορτάζει με δωρεάν δράσεις για το κοινό
Τριήμερο εκδηλώσεων στη Λεμεσό με ελεύθερη είσοδο, βραδινή ξενάγηση και δημιουργικό εργαστήρι παντομίμας