Bars & Clubs , News & Events

Ξέρουμε πού θα απολαύσεις γλυκό ζεστό κρασί στην Κύπρο

Εδώ και 7 σχεδόν χρόνια το «Vinylio» μας σερβίρειτο «κρασί των Χριστουγέννων»

Δημοσιεύτηκε στις 11 Νοεμβρίου 2021

Ο καιρός έχει αλλάξει πλέον για τα καλά – τουλάχιστον για τα δικά μας δεδομένα – και όσοι αγαπούν τον ήλιο και τη ζέστη έχουν αρχίσει ήδη να «στραβώνουν». Κάθε εποχή όμως έχει τη χάρη της και αν ξέρεις να την απολαμβάνεις όπως πρέπει τότε όλες οι εποχές θα σου φαίνονται εξίσου ευχάριστες. 

Τώρα λοιπόν που έπεσε η θερμοκρασία μπορούμε να απολαμβάνουμε ζεστό κρασί το λεγόμενο mulled wine. Για όσους έχουν επισκεφθεί κάποια χριστουγεννιάτικη αγορά στην Ευρώπη είναι σίγουρα γνωστό: Είναι αυτή το απολαυστικό ζεστό ρόφημα που γεμίζει την παγωμένη ατμόσφαιρα με την υπέροχη μυρωδιά του και με κάθε γουλιά μας ζεσταίνει το σώμα και την καρδία. 

Όσοι λοιπόν θέλετε να ξαναζήσετε αυτή την εμπειρία αλλά και όσοι δεν έτυχε να το δοκιμάσετε στο παρελθόν, μπορείτε να επισκεφθείτε σήμερα κιόλας το «Vinylio Wine Etc» ή το «ΠικΑπ Wine&Deli» για να το απολαύσετε. 

Εδώ και 7 σχεδόν χρόνια το «Vinylio» μας σερβίρει μόλις αλλάξει ο καιρός το «κρασί των Χριστουγέννων»: Kόκκινο ζεστό κρασί με μπαχαρικά αλλά και με Μαύρη Σοκολάτα και πιπέρι. Ακούγεται πολύ ενδιαφέρον η αλήθεια και όσο να ‘να μια δοκιμή σίγουρα την αξίζει! Και τα καλά νέα είναι πως αν σου αρέσει μπορείς να πάρεις και για το σπίτι. Τζάκι, νέτφλιξ και ζεστό μυρωδάτο κρασί... Υπάρχει πιο χειμωνιάτικο σκηνικό απ' αυτό; 

Λίγα λόγια για την ιστορία του gluhwein
Το κόκκινο ζεστό κρασί αλλιώς gluhwein ή mulled wine, έχει μια μακρά ιστορία που ξεκινάει από τη Ρωμαϊκή εποχή. Οι ίδιοι το ονόμαζαν Wurtzwein και ήταν το ποτό των πλουσίων καθώς τότε τα μπαχαρικά ήταν άκρως εξωτικά και πανάκριβα. Επίσης το χρησιμοποιούσαν και για φαρμακευτικούς σκοπούς.


 

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close