Eating News , Εστιατόρια

Κορμός μιλφέιγ: Το λαχταριστό γλυκό με το τραγανό φύλλο που λιώνει στο στόμα

Ένα γλυκό είναι ιδανικό για να ξεκινήσουμε την εβδομάδα μας με τον πιο απολαυστικό τρόπο.

Δημοσιεύτηκε στις 22 Νοεμβρίου 2021

Ένα γλυκό είναι πάντα ευπρόσδεκτο στον ουρανίσκο μας, άλλωστε. Ψάχνοντας για κάτι λαχταριστό, με πλούσια, γεμάτη γεύση, πέσαμε πάνω σε μια υπέροχη συνταγή του Χρήστου Βεργάδου.

Πρόκειται για κορμό μιλφέιγ, ένας απίθανος συνδυασμός του πιο γνωστούγαλλικού γλυκού, όμως στην μορφή ενός ρολό.

Η συνταγή είναι πολύ πιο εύκολη από ό,τι νομίζεις, ενώ θα χρειαστείς μόνο μερικά απλά υλικά. Το αποτέλεσμα είναι λαχταριστό, τραγανό απ' έξω και κρεμώδες από μέσα, με θεϊκή γεύση.

Σίγουρα θα ξετρελαθεί όλη η οικογένεια ενώ είναι μια τέλεια ιδέα για τα γιορτινά τραπέζια από εδώ και πέρα.

Σημείωσε τι θα χρειαστείς και ξεκίνα:

ΥΛΙΚΑ
1 φύλλο σφολιάτας
200 γρ ζάχαρη άχνη
200 γρ πραλίνα

Για την κρέμα
2 αβγά
100 γρ ζάχαρη
20 γρ αλεύρι
400 ml γάλα
2 βανίλιες
400 γρ κρέμα γάλακτος
60 γρ βούτυρο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για την κρέμα:

  • Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να σφίξει σαν σαντιγί.
  • Σε μια κατσαρόλα, έξω από την φωτιά, ανακατεύουμε τα αβγά με την ζάχαρη και το αλεύρι. Μόλις ομογενοποιηθούν προσθέτουμε το γάλα και ανεβάζουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας μέχρι να δέσει. Κατεβάζουμε, προσθέτουμε το βούτυρο και τις βανίλιες και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Αδειάζουμε σε μπολ και σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη η οποία εφάπτεται της κρέμας. Μόλις κρυώσει την ανακατεύουμε με την χτυπημένη κρέμα γάλακτος.

Για την σφολιάτα:

  • Σε μια λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα πασπαλίζουμε ζάχαρη άχνη. Τοποθετούμε το φύλλο σφολιάτας και πασπαλίζουμε ξανά στην επιφάνεια του με ζάχαρη άχνη. Με ένα μαχαίρι το κόβουμε σε λεπτές λωρίδες, αφήνοντας κενά μεταξύ τους για να μην κολλήσουν στο ψήσιμο.
  • Τοποθετούμε από πάνω από την σφολιάτα ένα κομμάτι λαδόκολλα και σκεπάζουμε με μια δεύτερη λαμαρίνα ώστε να έχει βάρος και να μην φουσκώσει πολύ. Ψήνουμε στους 200°C στον αερα για περίπου 10 λεπτά μέχρι να καραμελώσουν και να πάρουν χρώμα.

Στήσιμο:

  • Σε ένα κομμάτι λαδόκολλα τοποθετούμε στην μια άκρη 3 μπαστουνάκια σφολιάτας. Πάνω από αυτά απλώνουμε κρέμα και βάζουμε ακόμα 3 μπαστούνια σφολιάτας. Απλώνουμε πραλίνα και συνεχίζουμε με ακόμα μια στρώση κρέμας και ακόμα 3 μπαστούνια.
  • Τυλίγουμε την λαδόκολλα δίνοντας σχήμα κορμού, κλείνουμε τις άκρες σαν καραμέλα και βάζουμε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει. Γαρνίρουμε με την κρέμα που έχει περισσέψει, σπασμένα σφολιατίνια και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close